Reţete rulade aperitiv

Reţete rulade aperitiv – ruladă cu pateu – ruladă cu prune uscate. Avem trei reţete de ruladă pentru aperitive. Sunt trei preparate relativ simple pe care le puteţi realiza cu uşurinţă. Sunt reţete de aperitive pe care le puteţi pune pe un platou care poate face senzaţie.

Nu uitaţi că implicarea în realizarea acestor reţete de aperitive este importantă. Plantingul este la fel important. Respectarea reţetelor este de asemenea importantă.

Toate cele trei reţete de aperitive cu un plating bine realizat vor aduce satisfacţie.

Nu realizaţi aceste reţete pentru aperitive decât cu produse de calitate, în termen.

Reţetă RULADĂ APERITIV

O primă reţetă de aperitiv pe care o propunem pe Blogul Doamnelor.

Ingrediente reţetă ruladă aperitiv

500 ml lapte, 100 g unt sau margarină, o linguriţă de sare, 150 g făină, 5 ouă.

Preparare reţetă ruladă aperitiv

Laptele, sarea şi untul se pun la fiert iar atunci când clocoteşte se adaugă făina, apoi, pe rând, ouăle. Gălbenuşurile se adaugă pe rând, iar albuşurile se bat spumă. Umplutura se face din ciuperci călite cu ceapă, usturoi şi mirodenii, caşcaval ras pe răzătoare, morcov fiert tăiat fâşii, gogoşari tăiaţi fâşii, măsline jumătăţi şi castraveţi tăiaţi fâşii, toate pregătite din timp.

Până se coace blatul, pregătim ciupercile să fie calde.

Răsturnăm blatul copt pe o hârtie pergament, punem peste blat ciupercile calde, peste ciuperci punem fâşii de morcov, castraveţi, gogoşari, măsline, iar deasupra, caşcavalul ras şi rulăm repede, învelim în hârtie, apoi în prosop şi acoperim până a doua zi.

Reţetă RULADĂ CU PATEU DE FICAT

O reţetă un pic mai complicată dar de mare angajament. Reţetă ruladă cu pateu de ficat pe care o puteţi realiza cu dăruire şi cu produse de calitate.

Ingrediente reţetă ruladă cu pateu

250 ml lapte, o linguriţă de sare, 60 g caşcaval, 60 g unt sau margarină, 60 g făină, 6 ouă.

Preparare reţetă ruladă cu pateu

Se fierbe laptele cu untul, caşcavalul şi făina după care se ia de pe foc, se amestecă bine, adăugând câte un gălbenuş, apoi albuşurile bătute spumă şi se coace în tavă tapetată cu făină.

După ce s-a copt, se răstoarnă pe un prosop ud şi se rulează. După ce s-a răcorit, se desface şi se umple cu una sau două cutii mici cu paté de ficat, două gălbenuşuri tari, o linguriţă de muştar, piper, albuşul tocat mărunt, verdeaţă, un gogoşar murat sau crud şi un castravete murat tocat mărunt.

Se înfăşoară rulada cu hârtie şi se dă la frigider, timp de două ore, pusă în pungă de nilon.

Reţetă RULADĂ CU PRUNE USCATE

A treia reţetă de mare angajement pe care o prezentăm în acest articol. Este probabil cea mai de efect reţetă de aperitiv. Prunele uscate sunt şi sănătoase dar şi gustoase.

Ingrediente reţetă ruladă cu prune uscate

1,5 kg muşchi filé de porc, 300 g prune uscate, 300 g costiţă afumată, 500 g ciuperci tocate mărunt, sare, piper, cimbru, boia dulce, 100 ml ţuică, 200 ml vin alb, 100 g untură.

Preparare ruladă cu prune uscate

Se ia carnea şi se taie, în aşa fel încât să se facă asemenea unei foi de ruladă sub formă dreptunghiulară, o întindem bine, se pune puţin delicat şi se aşează peste carne un rând de prune, un rând de fâşii de costiţă şi un rând de ciuperci tocate.

Presărăm puţin piper, o rulăm strâns şi o legăm cu aţă strâns. Stropim cu ţuică şi vin şi prăjim în untură pe ambele părţi.

Apoi se adaugă, într-un vas yena, felii de costiţă peste care se aşează rulada, iar deasupra, pe ruladă, se pun felii de costiţă, se presară piper, cimbru, boia de ardei dulce, restul de ţuică şi vin şi o dăm la cuptor. După ce se răcoreşte puţin, se taie felii.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*