Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Retete piftie porc vitel si pasare

Cele mai cunoscute retete de piftie. Retete pentru piftie de porc, piftie de vitel sau piftie din pasare din cartea de bucate Sanda Marin. Doua retete pe care trebuie neaparat sa le incercati pentru piftie. Relativ usor de realizat, retetele de piftie sunt prezentate in acest articol.

Piftia de porc este probabil cea mai cunoscuta reteta de piftie. Va prezentam insa in acest articol si reteta pentru piftie din pasare. Doua retete pe care le puteti regasi mai jos, retete din cartea de bucate Sanda Marin.

Reteta de piftie

Doua retete de piftie distincte. Prima reteta poate fi realizata din porc sau din vitel Ca de obicei, in retetele Sanda Marin, mai intai aveti ingredientele si apoi modul de preparare pentru reteta de piftie.

PIFTII DE PORC ŞI DE VIŢEL (RĂCITURI)

1 kg de picioare, 3 l apă, o căpăţână mică de usturoi, sare.

Piftiile se pot face din picioare şi din urechi de porc, de asemenea din picioare de viţel. Mai gustoase sunt cele amestecate.

Se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, două picioare de porc şi două de viţel, bine spălate şi curăţite. Se lasă să fiarbă descoperite, la foc mic, şi din când în când se ia spuma. Se sărează. Sânt gata atunci când carnea se desface uşor de pe os. Se scot oasele înainte de a se răci şi se aşază carnea în farfurii.

Zeama se curăţă de grăsime şi se încearcă dacă este destul de legată, punând câteva picături pe o farfurioară. Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o parte oala cu zeamă şi se lasă să se limpezească. În caz contrar se lasă pe foc, să mai dea câteva clocote.

După gust, se poate adăuga în zeamă puţin usturoi pisat, înainte de a fi strecurată. Se toarnă apoi zeama peste carnea din farfurii şi se lasă să se prindă. Înainte de a fi servite se pot răsturna, ştergând fundul farfuriei cu un şervet muiat în apă fierbinte.

PlFTII DE PASARE (RĂCITURI)

O pasăre de aproximativ 1 kg, 2 — 3 l apă (după timpul cât trebuie să fiarbă pasărea), 2 — 3 căţei de usturoi, sare.

Se fac din curcan, gâscă, găină (cocoş), pui. Se curăţă pasărea, se taie, alegând bucăţile potrivite pentru piftii. Se pune apa să fiarbă şi când dă în clocot, se pun labele şi capul, apoi bucăţile pe rând, nu odată, pentru ca zeama să nu iasă tulbure.

Se ia spuma, se adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă la foc mic, până sunt gata, fără să se sfărâme camea. Se scot labele şi capul, iar bucăţile de pasăre se aşază în farfurii. Se continuă la fel ca mai sus.

Reteta de piftie, repsectiv retetele de piftie de porc, piftie de vitel si piftie din pasare, sunt inspirate din cartea de bucate cunoascuta a Sandei Marin si promovate de Ladys Blog.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*