Retete pentru vegetarieni de vara

Retete de vara pentru vegetarieni in trei variante. O oferta culinara pentru vegetarieni cu o reteta mediteraneeana, o reteta de tocanita indiana si o minunata supa crema din legume. Toate aceste retete sunt dedicate vegetarienilor si pot fi realizate cu usurinta. Desi sunt retete speciale acestea nu necesita une fort deosebit. Sunt retete dedicate vegetarienilor sau persoanelor care pe timp de vara prefera retete usoare. Din retetele de mai jos, pentru a impresiona, va recomandam tocanita indiana. Pentru toti cei dragi incercati supa crema de legume cu multe vitamine si ce poate fi servita la orice masa.
Fie ca sunt strict pe baza de legume si fructe, in conformitate cu stilul de viata al celor care aleg dieta vegan, sau beneficiaza de aportul de calciu din lactate, retetele vegetariene se evidentiaza prin modul relativ usor in care se prepara si prin gustul lor deosebit.

Salata mediteraneana cu fasole rosie
Ingrediente si cantitati:
1 cutie cu fasole rosie
1 rosie mare, feliata
1/2 ardei gras verde, feliat
1 ceapa mica, taiata marunt
1 graunte de usturoi, maruntit
1 lingurita patrunjel, tocat marunt
2 linguri cu ulei de masline
zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol fasolea, rosia, ardeiul, ceapa si usturoiul. Amesteca uleiul cu zeama de lamaie si toarna-l peste salata. Presara patrunjelul tocat. Gata de servire :)!

Retete vegetariene legumeSupa crema de legume
Ingrediente si cantitati:
200 g de legume taiate marunt (fasole, morcovi, cartofi)
1 ceapa medie, taiata marunt
2 lingurite cu unt
1 lingurita cu faina
4 cescute cu lapte
1 cescuta cu apa
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Fierbe legumele in apa, la foc mediu, circa 6 minute, pana devin fragede.
2. Intr-o tigaie, incinge untul, la foc mediu, pret de cateva secunde. Adauga ceapa si caleste-o pentru 3 minute.
3. Adauga faina si laptele si amesteca bine. Apoi adauga legumele si apa. Amesteca bine si tine totul pe foc circa 4 minute. Adauga sarea si piperul. Se serveste rece sau calda, cu crutoane. Si apoi e gata!

Tocanita indiana cu linte
Ingrediente si cantitati:
1/2 ceasca de linte
1 ceasca de apa
rosii taiate in patru sau sos de rosii, dupa cum preferi
1/8 ceasca de ceapa, taiata marunt
4 cuburi de telina
1/4 lingurita praf de curry
3 catei de usturoi, taiati marunt
sare, dupa gust
piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Pune lintea in apa, la fiert.
2. Cand apa fierbe, redu intensitatea focului si adauga rosiile, ceapa si telina. Acopera totul si lasa la fiert timp de 45 de minute.
3. Verifica mancarea la fiecare 15 minute, amesteca frecvent si mai adauga apa, daca este necesar.
4. Adauga condimentele in ultimele 15 minute de fiert. Cand este aproape gata, gusta si mai adauga condimente, inainte de a servi, daca este nevoie. Pofta buna!

Combate monotonia unui fel de mancare adaugand diferite condimente, in functie de ceea ce doresti sa gatesti. Cele mai des utilizate condimente pentru mancarurile vegetariene (in special in bucataria indiana, celebra pentru o astfel de alimentatie) sunt ghimbirul, curry, garam masala, praful de usturoi, chilli, oregano sau coriandrul. Acestora li se adauga, bineinteles, „verdeturile” precum menta, busuiocul, patrunjelul sau ceapa verde.

Daca v-a placut prezentarea pentru retete speciale de vara pentru vegetarieni va asteptam din nou pe Lady’s Blog.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*