Reţete pentru îngrijirea tenului şi a pielii

Reţete pentru îngrijirea tenului şi a pielii ce pot fi făcute acasă, cu componente naturale. Sfaturi pentru îngrijirea tenului şi a pielii cu soluţii la îndemână. Reţete „natural homemade” pentru îngrijirea tenului şi a pielii. Sunt opţiuni naturale pentru îngrijirea tenului, săpunuri uscate de casă pentru ten. Când citiţi acest articol cu siguranţă aşi folosit deja o mulţime de produse cosmetice pentru îngrijirea tenului, de la diferite firme, cu diferite preţuri şi promisiuni. Probabil aţi vizitat şi saloane de cosmetice pentru a vă îngriji pielea tenului. Cu toate acestea deseori v-aţi gândit şi la remedii naturiste pentru întreţinerea şi îngrijirea tenului. Remediile naturiste fac parte din resursa de experienţă de zeci şi sute de ani a omenirii. Au trecut peste decenii şi secole şi au fost deja aplicate şi verificate din cele mai vechi timpuri.

Ingredientele naturale recomandate deseori de firmele de cosmetice nu sunt întotdeauna cele mai bune pentru îngrijirea tenului. Deşi în ultimul timp se insistă foarte mult şi constatăm chiar o căutare intensă a produselor „eco” majoritatea persoanelor are tendinţa că totul este absolut natural. Se creează impresia că produsele sunt certificate ca fiind naturale şi ecologice. Dar nu totdeauna ceea ce promit firmele de cosmetice regăsim şi ca produs. Pe de altă parte, este posibil ca unele produse naturale să ne provoace chiar ele probleme. Din acest motiv primul sfat pe care îl aducem în acest articol este să vă cunoaşteţi cât mai bine tenul.

Cunoaşte-ţi proprietăţile tenului

Este foarte important înaintea oricărui tratement pentru îngrijirea tenului să identificaţi tipul de ten. Acest lucru o să vă permită să vă îngrijiţi corect tenul. Apoi, alegerea gamei de cosmetice este la rândul ei influenţată de tipul de ten.

În condiţiile în care niciun ten nu semănă cu celălalt, majoritatea au caracteristici de bază care le permite gruparea lor în următoarele tipuri de ten:

  • piele uscată,
  • piele normală,
  • ten mixt,
  • ten gras.

În scopul stabilirii tipului de ten se recomandă mai întâi curăţarea pielii cu un demachiant uşor. După 30 de minute aplicaţi pe frunte, nas, obraji şi bărbie o foiţă curată. Dacă pe acea foiţă aplicată nu apar urme de grăsime atunci aveţi un ten uscat.

Tenul uscat este rugos şi are predispoziţie la apariţia de linii şi riduri premature.

În situaţia unui ten gras pe anumite porţiuni şi uscat pe altele, atunci puteţi stabili că aveţi un ten mixt.

Un ten normal este de obicei neted şi nu sete predispus la acnee. Pe de altă parte, tenul gras este uleios la atingere şi străluceşte. În același timp, tenul gras este predispus la apariţia punctelor negre şi a pustulelor.

Este important de reţinut că tenul sensibil are nevoie de o atenţie specială. Este un ten sensibil la anumite ingrediente, fie ele şi naturale, care de obicei există în majoritatea cosmeticelor. Persoanele cu ten sensibil ar trebui să folosească întotdeauna produse de îngrijire hipoalergenice. Cu scopul de a proteja tenul de reacţii alergice.

Un ten strălucitor şi fără probleme este asigurat de un program de îngrijire periodică a tenului, adaptat cerinţelor particulare ale tipului de ten.

Retete ingrijirea tenului

Remedii naturiste pentru îngrijirea tenului

Nu trebuie să întoarceţi banii cu furca pentru îngrijirea tenului. Aveţi deseori la îndemână produsele naturale de care aveţi nevoie pentru îngrijirea tenului. În timp ce multe raioane de magazine au rafturile pline de cosmetice pentru îngrijirea pielii care deseori au în compoziţie chimicale, ingrediente toxice sau substanţe care nu sunt tocmai în armonie cu proprietăţile tenului dv. Chiar şi firmele cosmetice care susţin că produsele lor sunt naturale pot provoca surprize neplăcute.

Curăţarea tenului în mod natural

Pentru îngrijirea tenului nu sunt importante doar cosmeticele sau măştile de faţă. Contează şi cu ce aplicaţi, masaţi, întindeţi cremele cosmetice pe suprafaţa tenului. De aceea se recomandă utilizarea microfibrelor. Căutaţi companiile care produc dischete demachiante cu microfibre, care nu au scame, care nu se deformează. Aceste dischete trebuie să fie realizate în procent cât mai mare din bumbac. Dar să conţină şi microfibre pentru a nu face scame sau a se deforma. Există şi companii care produc discuri demachiante cu microfibre şi argint. Argintul asigura o protecţie antibacteriană suplimentară.

Tenul poate fi curăţat simplu şi natural doar cu aceste dischete fără săpun. Astfel poate fi îndepărtat machiajul în mod natural. Pentru că deseori săpunul blochează uleiurile naturale în piele.

Citeşte în continuare pagina 2 cu reţete pentru îngrijirea tenului.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*