Reţete de ciorbe cu carne

Trei reţete de ciorbă cu carne. Reţete pentru ciorbă de berbec, ciorbă de pasăre şi ciorbă de pui tânăr. Aceste reţete sunt inspirate dui cunoscuta carte de bucate semnată de Sanda Marin. Sunt trei reţete de ciorbe pe care este bine să le aveţi la îndemână. Sunt reţete de ciorbe româneşti care fac parte din bucătăria tradiţională a României.

Pentru aceste reţete de ciorbă cu carne vă recomandăm să folosiţi legume proaspete cumpărate din piaţă (şi nu din supermarket). Carnea să fie proaspătă, eventual cumpărată dintr-o măcelărie în care aveţi încredere pentru calitatea produselor.

Reţetă ciorbă de berbec

2 l apă, 1 l borş, 750 g carne de berbec, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 varză mică, 500 g roşii, 1 ardei gras, sare.

Se taie carnea bucăţi potrivite. Se fierbe în apă, cu un morcov şi un pătrunjel. Se ia spuma, se potriveşte de sare. Când carnea este fiartă pe trei sferturi, se adaugă varza tăiată ca tăiţeii, roşiile şi un ardei gras tăiat mărunt. Odată cu ciorba se servesc ardei mici, iuţi.

Reţetă ciorbă de pasăre

2 l apă, 1 l borş, 1 pasăre cam de 1 kg, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 ceapă, verdeaţă, sare, 3 linguri orez, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână.

Reţetă ciorbă de pui tânăr

1,5 l apă, 1 l borş, 1 pui mijlociu, zarzavat de supă, 3 linguri orez, verdeaţă, cozi de ceapă verde, 2 roşii, sare, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână.

Într-o oală cu apă clocotită se pun la fiert un morcov, o rădăcină de pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt. Când zarzavatul începe să fiarbă, se adaugă puiul tăiat bucăţi, labele, capul, pipota şi ficatul. Se pune sare. Se ia spuma, se adaugă orezul ales şi spălat, borşul fiert separat şi strecurat, cozile de ceapă verde, mărar şi pătrunjel tăiate fin şi roşiile tăiate bucăţi şi fără seminţe. Înainte de a servi, se drege în castron cu un gălbenuş şi cu două linguri de smântână.

Reţete de ciorbe cu carne din bucătăria românescă inspirate din cartea de bucate a Sandei Marin.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*