Reţete antreuri cu ouă

Reţete antreuri cu ouă – 7 reţete importante pentru antreuri cu ou. Un articol important ce conţine mai multe reţete pentru antreuri cu ou. Sunt reţete care vă aduc succesul în orice masă pe care o pregătiţi.

Pornim în acest potpuriu de reţete de aperitive cu ouă cu „ochiuri domino”. O reţetă pentru ouă ochiuri domino la tavă.

Omleta dulce cu nectarine este a doua reţetă pe care o prezentăm în acest articol.

Ouă cu sos de maioneză – a treia reţetă de apertiv special din acest articol.

Ouă cu sos picant– o reţetă de aperitiv pe care o regăsiţi doar pe acest website – Blogul Doamnelor.

Antreu cu ouă de prepeliţă – ouă de prepeliţă cu castraveţi. Reţetele pe bază de ou de prepeliţă sunt la mare căutare.

Ouă în aspic cu şuncă – o reţetă de antreu uşor de realizat. Un preperat prietenos şi relativ uşor de realizat.

Ouă cu ciuperci – ultima dar nu cea din urmă reţetă de antreu din acest articol. Toate aceste reţete le puteţi consulta mia jos.

Reţetă OCHIURI DOMINO LA TAVĂ

Reţetă ouă ochiuri Domino la tavă. O reţetă de aperitiv pe care o recomandăm pentru gust sar şi pentru un plating de succes.

Ingrediente reţetă ochiuri Domino la tavă

 8 ouă, 4 cartofi mari, o ceapă, 200 g costiţă, 1 pahar de lapte, 20 g unt, sare, piper.

Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri, ceapa se taie mărunt, iar costiţa se taie cubuleţe. Se unge o tavă cu unt, se aşează un strat de cartofi, ceapă, costiţă, sare, piper şi condimente, apoi se repetă operaţia până când se termină ingredientele.

Se adaugă laptele, se acoperă şi se pune cratiţa la foc moderat timp de treizeci până la treizeci şi cinci de minute, după care se fac cu o lingură opt adâncituri şi în fiecare se pune câte un ou. Se ţine cratiţa la cuptor timp de şase până la opt minute până se prind ochiurile.

OMLETĂ DULCE CU NECTARINE

 O omletă specială. Reţetă omletă dulce cu nectarine – dulce de la nectarine.

Ingredinete reţetă omletă cu nectarine

 5 ouă, 4 nectarine, 6 linguri de zahăr, 2 linguri de făină, 100 ml smântână, 1 plic de praf de copt, 1 pahar de lapte, 120 g unt, coajă şi suc de la o lămâie, sare.

Preparare reţetă omletă dulce cu nectarine

Reţeta este pentru 4 porţii.

Se bat ouăle cu furculiţa împreună cu zahărul până se face o spumă, se toarnă făina, praful de copt şi sarea în ouăle bătute, după care se încorporează bine.

Se adaugă laptele şi smântâna şi se amestecă bine cu furculiţa, apoi se adaugă zeama şi coaja de la lămâie. Se topesc 70 g unt şi se adaugă în compoziţia de ouă, iar restul de 50 g.

De unt se pune la topit şi căliţi până se auresc nectarinele tăiate sferturi. Turnaţi peste nectarine ouăle bătute, se lasă până se încheagă puţin, se micşorează focul şi cu ajutorul unei spatule întoarcem încet omleta ca să fie prăjită uniform.

Coacerea durează patru – cinci minute. Mutaţi omleta pe un platou şi se serveşte caldă.

OUĂ CU SOS DE MAIONEZĂ

Aperitiv popular: ouă cu sos de maioneză. Reţetă aperitiv ouă cu sos de maioneză.

Ingrediente reţetă ouă cu sos de maioneză

10 ouă fierte, o căpăţână de salată verde, o cutie de ton, ulei, 2 gălbenuşuri, sare, piper, hrean, lămâie se rad pe răzătoare, se adaugă un gălbenuş fiert, 400 g smântână, pătrunjel tocat şi măsline pentru ornat.

Se fierb ouăle, se taie în două şi se aşează pe un platou decorat cu salată verde. Hreanul se rade şi se amestecă cu smântâna, sarea, piperul, zeama de lămâie, apoi se amestecă cu o maioneză făcută din două ouă crude şi unul fiert.

La urmă se pune peştele, se dă gust de sare şi piper şi se toarnă peste ouăle puse pe platou. Se decorează cu măsline şi pătrunjel tocat.

OUĂ CU SOS PICANT

Ingrediente reţetă ouă cu sos picant

4 ouă fierte tari, 1 ardei iute, 4 roşii, 2 căţei de usturoi, 50 ml ulei, o legătură de pătrunjel, o linguriţă de oţet din vin alb, sare şi piper.

Preparare ouă cu sos picant

Se căleşte usturoiul şi ardeiul, apoi adăugăm roşiile rase şi pătrunjelul. Se aşează sosul pe un platou, apoi ouăle fierte tăiate în două se decorează cu verdeaţă.

OUĂ DE PREPELIŢĂ CU CASTRAVEŢI

Reţetă ouă de prepeliţă cu castraveţi. Reţetele pe bază de ouă de prepeliţă sunt la mare căutare. Această reţetă de aperitiv susţine consumul de ouă de prepeliţă.

Ingrediente reţetă ouă de prepeliţă cu castraveţi

 4-5 ouă de prepeliţă, 2 gălbenuşuri de găină, 2 gogoşari muraţi, 4 castraveţi muraţi, 500 ml ulei, sare, piper şi delicat.

Reţete ouă prepeliţă

Preparare reţetă ouă prepeliţă

Reţeta este pentru zece porţii. Punem ouăle de prepeliţă la fiert, apoi le curăţăm şi le aşezăm într-un castron.

Din două gălbenuşuri de găină crude şi 5 gălbenuşuri de prepeliţă fierte facem o maioneză consistentă cu 500 ml ulei, adăugăm sare, piper, delicat, muştar, patru sau cinci castraveţi muraţi şi tocaţi cubuleţe şi doi gogoşari muraţi, tăiaţi cubuleţe.

Punem sosul de maioneză peste ouăle fierte, după care decorăm cu măsline şi verdeaţă.

OUĂ ÎN ASPIC CU ŞUNCĂ

Se fierb ouăle cleioase şi se aranjează pe un platou rotund.

Pe un postament de şuncă tăiată, ouăle tăiate în jumătăţi se aranjează în cercuri cu tăietura în sus, iar în centrul fiecărui gălbenuş se aplică pentru ornament o rondelă de şuncă. Se glasează cu aspic, iar în spaţiul dintre ouă şi în jurul lor se aranjează aspic tocat.

Aspicul – se folosesc un litru de supă de oase, trei pacheţele de gelatină Dr. Oetker, usturoi, sare, piper – după gust. Punem gelatina în supă rece, apoi o încălzim la Bai – Marie. La sfârşit, strecurăm prin tifon ca să rămână limpede, apoi folosim la ce ne trebuie.

OUĂ UMPLUTE CU CIUPERCI

O reţetă celebră pentru antreu. Reţeta ouă umplute cu ciuperci. Este probabil una dintre cele mai populare reţete de antreuri.

Ingrediente reţetă ouă umplute

 10 ouă fierte tari, tăiate în două şi cu gălbenuşul scos, 200 g ciuperci tocate mărunt şi călite în puţin ulei, o ceapă tocată, sare, piper şi o foaie de dafin.

Preparare reţetă ouă umplute cu ciuperci

Din gălbenuşul pasat, sare, piper şi muştar, după gust, facem o maioneză din 700 ml de ulei şi cinci linguri de apă, pe care o împărţim în două – o parte o punem pe platou, peste care aşezăm ouăle cu scobitura în sus.

După ce ciupercile s-au răcit, adăugăm doi căţei de usturoi tocaţi mărunt şi restul de maioneză. Cu ajutorul unui cornet umplem ouăle, apoi le decorăm cu măsline, verdeaţă şi gogoşar roşu.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*