Reteta zacusca de ardei si gogosari

Cunoscuta reteta zacusca de ardei si gogosari dar d aceasta data din cartea de bucate Sanda Marin. Reteta zacusca de ardei si gogosari este cunoscuta in bucataria romaneasca. Reteta zacusca de ardei si gogosari este una de post dar poate fi servita oricand ca aperitiv. Reteta prezentata este cea utilizata pentru conservare.

Reteta zacusca de ardei si gogosari din cartea de bucate semnata Sanda Marin poate fi utilizata si pentru realizarea de conserve. O reteta delicioasa si potrivita chiar si pentru cei care nu apreciaza vinetele. Asadar o reteta de zacusca dar fara vinete dar cu multi ardei si gogosari.

Reteta zacusca gogosari

O reteta de zacusca fara vinete. O reteta usoara si adaptata si perioadei de post. Reteta zacusca de ardei si gogosari este usor de realizat si prietenoasa cu organismul. O reteta usoara si pentru stomacel dar care este recomandata si in perioada de regim sau de pauza de la mancaruri cu carne.

1 kg roşii, 4 gogoşari, 4 ardei graşi, 1 morcov mijlociu, 1 ceapă, 2 — 3 căţei de usturoi, 50 g ulei, 1 lingură zahăr, sare.

Se fierb roşiile şi se trec prin sită. Între timp se coc gogoşarii şi ardeii. Se curăţă, se îndepărtează cotorul şi seminţele, şi se taie felii nu prea mărunte. Se curăţă morcovul şi se taie felii, de asemenea se taie ceapa peştişori. Morcovul şi ceapa se prăjesc uşor în ulei şi, când s-au muiat, se pun în sosul de roşii, împreună cu gogoşarii, ardeii şi usturoiul.

Se adaugă zahărul şi se potriveşte gustul sărat. Această zacuscă se poăte păstra şi pe iarnă. Pentru aceasta, când este gata, se pune în borcane care se acoperă cu hârtie pergament sau cu celofan, se leagă şi se fierb o jumătate oră într-un vas cu apă.

O reteta de zacusca de gogosari si ardei inspirata din cartea de bucate Sanda Marin si promovata de Ladys Blog.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*