Reţetă varză a la Cluj

Varza a la Cluj sau reţeta de varză clujeană este specifică Transilvaniei. Reţeta pentru varză a la Cluj este de dificultate medie. Reţeta de varză clujeană se face cu carne macră. De porc sau de vită, sau combinate. Reţeta de varză clujeană este inspirată din cartea de bucate semnată de Sanda Marin.

Varza a la Cluj este o reţetă culinară specifică bucătăriei româneşti. Este preluată ca majoritatea reţetelor cu tocături din bucătăria otomană. Pentru reuşita acestei reţete vă recomandăm să cumpăraţi carnea din măcelărie. Unde este posibilă şi tocarea pe loc a cărnii. O reţetă propusă de Ladys Blog, inspirată din cartea de bucate Sanda Marin. În prima ediţie a cărţii de bucate reţeta poartă denumirea de „varză clujancă”.

Reţetă varză a la Cluj

1 varză miilocie, 750 g carne macră, 1 ceapă, 4 linguri untură, 1 ceaşcă smântână, sare, piper.

Se prăjeşte în untură, cu puţină ceapă, carnea dată prin maşină. Se toacă potrivit de mărunt o varză frumoasă, se opăreşte cu apă clocotită cu sare, se scurge foarte bine. Se unge o cratiţă cu o lingură de untură, se pune un rând de varză, unul de carne, o lingură de smântână şi se continuă alternând varză, came şi smântână. Ultimul rând trebuie să fie de smântână. Se potriveşte de sare şi piper. Se dă la cuptor.

2 Comments
 1. Reply
  crina ianuarie 27, 2019 at 5:20 pm

  Aceasta este singura reteta adevarata de varza a la Cluj din toate retetele de net!
  Singura obiectie ca nu puneti cantitatea de varza in grame si este imortanta proportia cu carnea si orezul !

 2. Reply
  Lavinia aprilie 22, 2021 at 6:24 pm

  Varza clujasca, in Sanda Marin!

Adăugaţi comentariu

*