Tocană de vită

Celebra tocană de vită, reţeta Sandei Marin. Tocana de vită este una dintre reţetele preferate în Transilvania. O reţetă pentru tocană de vită de nivel redus. Importantă este mai degrabă carnea pe care o folosiţi pentru a prepara tocana de vită. Probabil nu trebuie amintit dar o facem. Tocana de vită se serveşte cu mămăliguţă.

Ingrediente tocană de vită

1,250 kg carne, 1 lingură untură, 4 cepe mijlocii, 5 roşii sau 1 lingură bulion, 1 praf de făină, sare, piper.

Preparare tocană de vită

Se alege came de la piept, mai grasă, sau carne de pe coaste. Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se prăjeşte cu o lingură de untură. Se adaugă ceapa tăiată felii subţiri. Se lasă până se prăjesc. Se pune puţină apă, se acoperă şi se fierb înăbuşit, adăugând din când în când câte o lingură de apă fierbinte, până ce carnea este frăgezită.

Se adaugă o lingură de bulion de roşii sau roşii curăţite de coji şi de seminţe, sare, piper şi un praf de făină. Se acoperă şi se lasă să scadă la cuptor. Tocana de vită se serveşte cu mămăligă.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*