Reteta scordolea de nuci

Scordolea de nuci reteta din cartea de bucate Sanda Marin. O reteta de salata pe baza de nuci. Pentru reteta de scordolea de nuci se folosesc miejii de nuca. O reteta de salata speciala un pic mai greu de realizat. Miejii de nuca reprezinta principalul ingredient pentru aceasta reteta de salata. O reteta de salata balcanica explicate in acest articol de pe Ladys Blog. Scordolea este intalnite mai ales in bucataria dobrogeana unde este servita ca salata pentru preparate din peste.

Scordoleaua de nuci este o reteta balcanica. Reteta de scordolea de nuci se poate prepara in orice anotimp. Ai trebuință de: miezul de la 30 de nuci, miezul de la o franzelă mică, un pahar de ulei, 1-3 linguri de oțet (după gust), sare, piper (tot după gust), 6 căței de usturoi (vreți mai tare? puneți o căpățână întreagă).

Scordolea de nuci

250 g nuci, 1 felie de pâine, 2 — 3 căţei de usturoi, 100 g ulei, 1 lingură oţet, sare.

Se curăţă nucile de coajă şi se pisează bine într-o piuliţă de piatră. Se adaugă o bucată de miez de pâine albă, muiat în apă şi stors, şi puţin usturoi, după gust. Se freacă bine într-un castron, punând câte puţin ulei, până se face ca o cremă untoasă. Se adaugă sare şi puţin oţet sau zeamă de lămâie.

Se serveşte cu raci fierţi, cu rasol de pasăre, salată de castraveţi, de sfeclă etc. Se poate servi şi ca sos; în acest caz se subţie cât trebuie cu puţină apă. In Dobrogea salata de nuci sau sordolea se serveste ca salata la peste.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*