Reţetă sarmale cu urdă – sarmale cu brânză. O reţetă inedită pentru sarmale cu urdă. Cumpăraţi irdă de caliate pentru această reţetă unică.
Reţetă sarmale cu urdă pe care o prezentăm în acest articol. O reţetă veche pe care o prezetăm cu o nouă faţă.
Sarmalele: deliciosul preparat are origini turceşti, dar a ajuns să fie pregătit în foarte multe ţări. Chiar dacă pare un fel de mâncare banal, sarmaua poate fi pregătită în moduri din cele mai diferite.
Origine sarmale: originea preparatului este, se pare, în Turcia, iar denumirea românească ar proveni de la termenul ”sarmak”, din limba turcă, termen care înseamnă ”a înfăşura, a înveli”.
Reţetă sarmale cu urdă
Pentru sarmale se recomandă varza acră. În lispă putem utiliza varză opărită.
Ingrediente reţetă sarmale cu urdă
300 gr orez, 500 g urdă, 3 cepe, 1 morcov, 2 legături de mărar, sare, piper, delicat, frunze de sfeclă, 500 ml ulei.
Preparare reţetă sarmale cu urdă
Orezul se spală şi se fierbe pe jumătate, apoi se pune peste orez ceapa tăiată mărunt şi călită cu ulei şi morcovul ras pe răzătoarea măruntă, se adaugă urda şi condimentele, se dă gust, apoi se aşează în frunze şi le rulăm.
Se dau la fiert cu apă şi cu un pahar de suc de roşii. După ce au fiert, se servesc cu mămăliguţă şi smântână.