Reteta salata ruseasca

Reteta salata ruseasca originala. O reteta de salata ruseasca din carte de bucate Sanda Marin. Salata ruseasca reprezinta un aperitiv cunoscut si apreciat. Reteta de salata ruseasca pe care o porpunem in acest articol este inspirata din cartea de bucate Sanda Marin. Este probabil cea mai cunoscuta reteta de salata ruseasca.

Reteta de salata ruseasca este relativ usor de realizat. O reteta ce poate fi utilizata si in perioade de regim pentru ca nu contine carne. O reteta cu produse naturale usor de procurat. Reteta de salata ruseasca este apreciata si utilizata in cele mai importante restaurante. Sanda Marin recomanda aceasta reteta pentru ca este usor de realizat si usor de digerat.

Reteta salata ruseasca

Va prezentam in urmatoarele randuri reteta de salata ruseasca. O salata ruseasca inspirata din cartea de bucate a cunoscutei Sanda Marin. Ca de obicei, dupa tipicul retetelor Sanda Marin, aveti mai intai ingredientele pentru reteta si apoi modul de preparare.

300 g cartofi, 1 morcov mijlociu, o mână de fasole verde, o mână de mazăre boabe, 2 ouă răscoapte, 1 linguriţă muştar, 100 g ulei, 2 linguri oţet sau lămâie, sare.

Se pun într-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi albuş de ou răscopt, tăiate în bucăţele mici, mazăre boabe. Separat se face următorul sos: se trec prin sită gălbenuşurile răscoapte, se amestecă cu puţin muştar, se adaugă sare şi ulei, puţin câte puţin, ca la orice maioneză. Se subţiază cu lămâie sau cu oţet.

Când este gata, se toarnă peste zarzavatul tăiat. Se amestecă şi se lasă la o parte un sfert de oră, pentru a se îmbiba bine cu sos. Apoi se gustă şi se potriveşte de acru şi de sărat. Se aşază pe farfurie şi se acoperă cu sos maioneză.

Unul dintre cele mai cunoscute aperitive. Reteta de salata ruseasca este inspirata din cartea de bucate Sanda Marin si recomandata de Ladys Blog.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*