Reteta salata de creier

Reteta salata de creier este un aperitiv special. Reteta de salata de creier este inspirata din cartea de bucate Sanda Marin. O reteta speciala de aperitiv ce foloseste creierul de vitel. O reteta relativ usor de preparat dar exrem de gustoasa. O reteta din gama aperitivelor recomandata de Ladys Blog.

Reteta pentru salata de creier foloseste ca ingredient principal creierul de vitel. Un creier de vitel de aproximativ 150 de grame pe care il folositi pentru reteta de salata de creier. Un aperitiv ce poate fi preparat relativ usor.

Reteta salata de creier

Salata de creier se numara printre cele mai speciale aperitive. O salata ce trebuie consumata rapid pentru ca se bazeaza pe un produs extrem de fragil. Creierul de vitel este ingredietul de baza pentru aceasta reteta inspirata din cartea de bucate Sanda Marin.

1 creier de viţel, o felie de pâine muiată în lapte, 100 g ulei, zeamă de lămâie sau oţet, sare, piper. Câteva foi de salată verde şi câteva măsline.

Preparare salata de creier

Se fierbe creierul. După ce s-a răcorit, se freacă într-un castron şi se amestecă cu miezul de pâine muiat în lapte şi stors. Se freacă bine cu lingura de lemn, adăugând câte puţin ulei. Se pun lămâie, sare şi piper. După gust se poate adăuga, înainte de a servi, şi puţină ceapă tocată mărunt. Se aşază frumos pe farfurie, se pun împrejur foi de salată verde şi măsline.

Reteta salata de creier este un aperitiv special inspirat de cartea de bucate Sanda Marin si este recomandata de Ladys Blog. O reteta din cufarul romanesc cu preparate traditionale: salata de creier de vitel. Salata de creier o reteta usor de realizat dar de impact.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*