
Reţetă roşii umplute simplă şi rapidă. O reţetă de roşii umplute din cartea de bucate Sanda Marin. Reţeta pentru roşii umplute este de dificultate medie. Poate fi preparată însă cu uşurinţă de oricine. Pentru aspect este necesar să alegeţi din piaţă roşii frumoase, tari, proapsete. Carnea pentru această reţetă este recomandat să o cumpăraţi de la măcelărie.
Reţetă pentru roşii umplute propusă de Ladys Blog şi inspirată din cunoscuta carte de bucate semnată de Sanda Marin.
Reţeta roşii umplute
12 roşii frumoase, 600 g carne macră, 1 felie de pâine, 2 Iinguri orez, 1 ceapă, sare, 1 lingură untură, 2 linguri smântână.
Se dă carnea şi o felie de pâine muiată şi stoarsă bine prin maşina de tocat. Când carnea este slabă, se adaugă şi o lingură de jumări rămase de la topitul unturii. Separat se prăjesc în puţină untură ceapa tăiată mărunt şi orezul ales şi spălat. Se sting cu puţină apă şi se amestecă cu carnea.
Se aleg roşii rotunde, netede. Se taie capacul, se golesc şi se scot seminţele. Se umplu cu tocătura, se aşază capacul la loc şi se pun în cratiţă. Din miezul scos, trecut prin sită, se face un sos ca pentru ardei, se toarnă peste roşii şi se fierb înăbuşit la cuptor. Înainte de a servi, se adaugă smântână.
Altă reţetă de roşii umplute
12 roşii frumoase, 400 g carne de viţel, 50 g slănină fiartă, 3 linguri pesmet, 1 ou, 1 lingură smântână, verdeaţă tocată, sare, piper, 2 linguri untură, 1 lingură făină.
Se pregătesc roşiile ca mai sus. Se face o umplutură din carne de viţel, dată prin maşină cu o felie de slănină fiartă. Se adaugă pesmetul, un ou, smântâna, sare, piper şi puţină verdeaţă tocată fin. Se ung roşiile înăuntru şi capacele cu o pană dată prin ou, se umplu şi se aşază capacele la loc. Se pun roşiile într-o cratiţă, iar deasupra se toamă un sos de roşii. Se dau la cuptor.