Reţetă rasol de vită

Reţeta rasol de vită de dificultate redusă. Această reţetă pentru rasolul de vacă este inspirată din cartea de bucate semnată de celebra Sanda Marin. Este important pentru gustul acestei reţete să cumpăraţi carnea cu atenţie. De preferat dintr-o măcelărie, rasolul de vită să fie proaspăt. Carnea dă tot gustul acestei reţete pentru rasol de vacă.

Ingrediente pentru rasol de vită

1,250 kg carne, zarzavat de supă, 6 cartofi mijlocii, 1/4 varză, 4 l apă, sare.

Preparare rasol de vită

Carnea cea mai gustoasă pentru rasol este mugurul de piept, fluierul şi carnea de la coadă. Se pune carnea la fiert într-o oală cu apă clocotită şi se spumuieşte de câte ori se ridică spuma. Se adaugă zarzavatul şi se lasă să fiarbă trei ore la foc potrivit.

Când carnea este aproape fiartă, se adaugă în supă cartofii curăţiţi şi tăiaţi în două şi 2 — 3 bucăţi de varză care a fost mai înainte fiartă pe jumătate în apă. Cartofii nu trebuie lăsaţi să fiarbă prea mult, pentru a nu se sfărâma. Se aşază rasolul pe farfurie, se pun împrejur cartofii, varza şi morcovii din supă, tăiaţi felii. Rasolul de vită se serveşte cu sos de hrean şi murături sau salată de sfeclă.

Reţetă pentru rasol cu smântână

Este o reţetă diferită pentru rasolul de vită. Reţeta pentru rasolul de vită cu smântână este inspirată din cartea de bucate semnată de Sanda Marin.

Ingrediente rasol cu smântână

1,250 kg carne de pe coaste, zarzavat de supă, 4 l apă, 1 ceaşcă smântână, 1 linguriţă făină, 1 lingură brânză rasă, sare.

Preparare rasol cu smântână

Se scoate carnea de pe coaste, se face o ruladă (sul), se leagă cu aţă şi se pune la fiert ca mai sus, adăugând zarzavat ca pentru orice supă. Când carnea este fiartă, se scoate aţa şi se aşază într-o tavă. Se amestecă într-o cratiţă smântâna cu 2 — 3 linguri zeamă de carne, făină, sare şi o lingură de brânză rasă. Se toarnă peste rasol, cu grijă ca toată carnea să fie acoperită cu un strat gros. Se presară cu parmezan ras. Se dă la cuptor, se ţine până capătă o culoare frumoasă. Rasolul cu smântână serveşte cu garitură de macaroane sau de orez.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*