
Cunoscuta reteta prajitura de zahar ars este prezentata intr-o formula moderna, de cofetarie. Un desert cunoscut, prajitura de zahar ars poate fi realizata cu usurinta dar intr-o forma deosebita. Dar, cel mai important, reteta de prajitura de zahar ars pe care o prezentam in acest articol are si un aspect deosebit. Clasica prajitura de zahar ars va arata uimitor si veti crea impresia ca totul a fost pus la cale si realizat de un cofetar. Mai degraba de cofetarul din tine care are la indemana reteta din acest articol.
Reteta de prajitura prezentata in acest articol este sustinuta de explicatii video, un tutorial realizat de cei de la savuros.tv.
O prajitura de zahar ars cu o gama vairata de culori. O reteta de desert cu ingrediente usor de procurat si usor accesibile. Prajitura de zahar ars in formula prezentata este perfecta pentru orice ocazie si va impresiona cu siguranta. Reteta prezentata are nevoie ca timp de preparare 70 de minute. Timpul de „coacere” este de 50 de minute din timpul total de preparare. Dificultatea retetei pentru prajitura de zahar ars este una usoara. Reteta este pentru sase persoane.
Ingrediente prajitura zahar ars
Prajitura de zahar ars pe care o prezentam nu are ingrediente dificil de procurat. Pentru a prepara prezenta retata de prajitura de zahar ars cu aspect de cofetarie aveti nevoie de: 10 oua, 425 gr. zahar, 850 ml. lapte, o lingurinta esenta de vanilie, 100 ml. ulei rafinat, 160 gr faina, o lingurita praf de copt, doua linguri de cacao.
Realizare prajitura zahar ars
Clipul video de mai sus al celor de la savuros.tv este de mare ajutor pentru realizarea prajiturii. Pasii pentru a realiza acest desert special, aspectuos si usor de realizat sunt urmatorii:
- Pentru a realiza caramelul turnati intr-o cratita 100 ml. apa si 200 g. zahar si puneti-o la foc. Lasati la foc moderat si amestecati periodic in el. Cand continutul devine maroniu turnati-l in tava (33×23 cm) pregatita pentru prajitura si cu o lingura distribuiti-l rapid. Alegeti o tava adanca care sa va incapa in alta tava adanca, deoarece prajitura se coace cu baza in apa, deci tava dedesubt trebuie sa o cuprinda pe cea cu prajitura.
- Pentru crema puneti intr-un bol: 8 oua, 100 g. zahar, 750 ml. lapte, esenţa de vanilie si mixati 2-3 minute.
- In alt bol pregatiti aluatul pentru blat: 2 oua, 125 g. zahar, uleiul, 100 ml. lapte, faina, praful de copt, cacao si mixati 2-3 minute.
- Turnati in tava, peste caramel, crema de lapte, si aluatul. Puneti tava cu prajitura in cea mai mare, turnati apa in tava de la baza. Dati tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C pentru 45-50 minute. Lasati sa se raceasca, treceti cu cutitul pe marginea blatului si intoarceti tava cu josul in sus pentru a se desprinde prajitura.
- Ultima etapa este cea a aspectului prajiturii. Modelati cu usrinta prajitura si o puteti impodobi cu bucati din caramel sau, daca doriti ceva cu totul deosebit, puteti folosi si frisca.
O reteta propusa de Ladys Blog ce are la baza informatii furnizate de savuros.tv. Reteta prajiturii de zahar ars din acest articol este una deosebita dar usor de realizat.