Reţetă paste cu fructe de mare

Reţetă paste cu fructe de mare explicată pe înţelesul tuturor. O reţetă pentru paste cu fructe de mare abordabilă cu o experienţă minimă în bucătărie. În cele din urmă nu trebuie să fii chef pentru a fierbe nişte paste corect şi a le pregăti cu fructe de mare. Nu alergăm după popularitate ci dorim doar să reuşim să gătim câteva porţii de paste cu fructe de mare. Nu este foarte greu, important este să vă doriţi asta. Voinţă, dragoste şi determinare pentru oricine îşi doreşte să gătească această reşete de paste cu fructe de mare. Important: fiind în România folosim fructe de mare congelate.
Preparare paste cu fructe de mare: timp de preparare 40 de minute. Adăugăm aceat preparat la reţeta de paste carbonara publicată deja pe Blogul Doamnelor.

Ingrediente reţetă paste cu fructe de mare

  • Paste 500g,
  • fructe de mare congelate 500g,
  • 3-4 catei usturoi,
  • 1 ardei iute,
  • piper,
  • sare ,
  • 1 lingura unt,
  • ulei de masline,
  • 1-2 pahare vin alb sec.

Preparare reţetă paste cu fructe de mare

Se pregatesc ingredientele: 3-4 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1 ardei iute taiat rondele subtiri. Pastele se fierb “al dente”*. Dupa fierbere se amesteca cu o lingura de ulei de masline (pentru a nu se lipi intre ele) si se tin la cald.

Cele mai bune paste sunt Barilla Fusilli (spirale), in primul rand datorita gustului, iar apoi datorita faptului ca retin sosul in interiorul spiralei. Se pot folosi si Penne Rigate sau Farfalle.

Intr-o tigaie mare se incinge putin ulei de masline (de preferinta extra virgin), si se calesc ingredientele incepand cu usturoiul, pe urma ardeiul iute.

Fructele de mare, daca sunt congelate se oparesc cateva minute la foc mic. Separat se topeste untul si se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasa sa scada vinul pana la jumatate din cantitatea initiala (se poate pune mai mult vin si putin mai mult unt pentru mai mult sos).

Se pun fructele de mare bine scurse in tigaia cu usturoi si ardei iute si se calesc putin. Se potrivesc la gust cu sare si piper (atentie la piper deoarece ardeiul iute calit le face foarte de iuti). Pe urma se sting cu sosul de vin si unt. In final se adauga pastele si se amesteca.

Pentru impatimitii fructelor de mare recomand 500g paste si 1 kg fructe de mare. Aceste cantitati sunt pentru 4 persoane. Fructele de mare congelate contin in general: sepie, caracatita, creveti, scoici, stele de mare.

Un Sauvignon Blanc sec rece, completeaza in mod fericit o masa cu specific mediteranean.

––––––––––

*Al dente – Pastele, asa cum le consuma italienii, sunt gatite „al dente”. Literal aceasta inseamna „la dinte” sau usor ferme la mestecat. In mod ideal, acestea pot fi gustate direct din vasul in care fierb si cand consistenta optima este atinsa iar apa scursa, ar trebui mutate in tigaia in care se fierbe sosul.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*