Reteta Onion Rings – inele de ceapa

Reteta pentru Onion Rings – celebrele inele de ceapa din bucataria americana. Reteta pentru inele de ceapa – onion rings – explicata pe intelesul bucatariei romanesti. Bineinteles ca inelele de ceapa au la baza CEAPA. O reteta simpla cu un produs culinar ce poate fi servit separat sau ca garnitura.

Onion Rings – un produs culinar pe care trupele romanesti din Afganistan si Irak l-au avut la dispozitie permanent in meniul de mic dejun oferit de KBR.

Pe scurt, onion rings sau inelele de ceapa sunt – asa cum suna si denumirea – inele, „colaci” din ceapa rosie sau alba care sunt „tavalite” intr-o baie de faina sau pesmet si apoi prajite intr-o baie de ulei. Mai jos aveti toate informatiile pentru a realiza acasa Onion rings, inele de ceapa gustoase si delicioase.

O reteta pentru cei care nu consuma carne, reteta ce poate fi adaptata la post daca nu se foloseste oul batut. Iata asadar reteta pentru inelelel de ceapa – onion rings romanesti. De obicei gasiti acest produs culinar – onion rings – in bucataria marilor firme de produse alimentare preparate instant, fast food.

Timp de preparare: 15 minute. Timpul de gatire 10 minute, totul este gata in 25 de minute. O reteta asadar rapida cu un grad redus de dificultate.
Ingrediente: 2 cepe mari (rosii sau albe sau o ceapa rosie si una alba), un ou, patru linguri de faina, o ceasca de ulei, sare si piper dupa gust. Mai exista o „solutie” ca reteta de post, totul se prajeste fara ou dar in reteta se include apa minerala si pesmetul/faina.

Reteta onion rings

Mod de preparare inele de ceapa – onion rings – prima versiune.

1. Ceapa se taie si se desface în inele care se trec prin oul batut.
2. Faina se amesteca cu sare si piper si inelele se trec prin acest amestec, scuturând faina în exces.
3. Se pun inelele la prajit în ulei încins, se prajesc câte 3-4 minute si se scot pe servete de hârtie.

Reteta 2 onion rings

O ceapa mai mare sau doua mai mici (taiata in felii), 1 ceasca si jumatate de faina, o lingurita de praf de copt, o lingurita de sare, un ou, o ceasca de lapte, 3/4 ceasca de pesmet, sare si piper dupa gust, ulei pentru a se praji in baie (de ulei).

Mod de preparare onion rings

Incingeti uleiul in fripteoza (tigaie) pana la 185 grade.

Separati feliile de ceapa si asezati-le separat. Intr-un bol micut amestecati impreuna cu un tel 1/2 din faina, praful de copt si sarea.

„Tavaliti” feliile de ceapa (inelele de ceapa) in amestecul preparat conforma indicatiilor de mai sus.

Utilizati separat un tel pentru a amesteca laptele si restul de faina. Dupa ce ati scufundat inelele de ceapa deja trecute prin primul bol le scufundati in al doilea vas. Inelele (de ceapa) scufundate in aluat se scurg un pic dupa ce au trecut prin cele doua „bai”. Dupa ce feliile de ceapa se ‘aseaza”, sunt asezate fara a fi prea incarcate cu lichidele prin care au trecut, se tavalesc prin pesmet. Luati cate un inel de ceapa pe rand si il tavaliti prin pesmet. Asteptati pana cand pesmetul se lipeste de inelele deja scaldate in cele doua solutii culinare pentru a avea succes in obtinerea inelelelor de ceapa – onion rings. Exetutati aceasta etapa pentru fiecare inel de ceapa…

Ultima etapa a gatitului, in scopul obtinerii inelelelor de ceapa, este prajirea in ulei incins timp de 2-3 minute pentru fiecare inel. Dupa ce scoateti din baia de ulei recomandam sa asezati inelele de ceapa – onion rings – pe o foaie de hartie pentru a se diminua continutul de ulei.

Inelele de ceapa – onion rings – sunt de fapt felii rotunde de ceapa prajite in ulei conform unei retete americane.

Onion rings reteta

Reteta onion rings cu bere

Aveti nevoie de 2 cepe mai mari, 100 grame de faina, 200 ml de bere, praf de copt o lingurita, o lingurita de sare.

Ceapa se taie in felii cam de un degetutz grosime, se obtin apoi din feliile taiate inelele de ceapa.

Se prepara aluatul (amestecul) pentru inelele de ceapa. Intr-un bol mai mare se pune faina, praful de copt, se amesteca pana la omogenizare completa (ptr cele doua prafuri). Se toarna berea (in bol, nu pe gat) si se amesteca treptat cu telul. Se obtine aluatul…
Inelele de ceapa se trece prin aluatul obtinut si apoi se prajesc in baie de ulei.

Aceasta reteta de final, simpla si prietenoasa, este si reteta pentru onion rings – inele de ceapa – recomandata de Blogul Doamnelor.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*