Reteta de post: taitei cu pesmet

O reteta de post recomandata de maicutele de la Manastirea Prislop. Taitei cu pesmet, o reteta 100% de post cu un grad redus de dificultate in preparare. Ladys Blog vine in acest articol cu o noua reteta de post recomandata de maicute. Cunoastem faptul ca retetele maicutelor sunt deosebite

Maicutele de la Manastirea Prislop fac adevarate minuni in privinta preparatelor culinare de post. Aceasta este una dintre cele mai simple retete, cu o savoare deosebita , ce utilizeaza ca produse de baza taiteii si pesmetul. Important: pentru a respecta toate impunerile postului este absolut necesar ca taiteii sa nu fie cu ou. Vorbim despre taitei simplii, doar din faina de grau fara ou, unt sau lapte.

Ingrediente taitei cu pesmet

  • 300 g taietei lati (fara ou in perioada postului)
  • 100 g pesmet
  • 80 g zahar
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 2 linguri ulei (sau unt)
  • Portii: 3-4

Preparare taitei cu pesmet

Se pun taieteii la fiert in apa cu putina sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet. intr-o tigaie larga se incinge o lingura ulei si se adauga pesmetul. Se prajeste la foc mediu (la inceput) si amestecand tot timpul. Dupa ce vedeti ca pesmetul incepe sa se rumeneasca usor, dati focul la mic si continuati sa prajiti pana e rumen (nu va opriti din amestecat). Cand pesmetul e rumen (dureaza cam 5 minute), adaugati zaharul si scortisoara si amestecati. Mutati pesmetul intr-o farfurie. Strecurati taieteii si adaugati peste ei restul de ulei. Amestecati. Adaugati pesmetul cu zahar si amestecati.
Pentru a imbunatati savoare putei adauga alaturi de scortisoara si nuca macinata.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*