Reteta de post: ciuperci la cuptor

Este o reteta de post recomandata de maicutele de la Manastirea Prislop. Ciuperci la cuptor: usor de realizat si 100% reteta de post. Nu aveti nevoie de multe produse pentru a prepara aceasta reteta de post. Este un produs realizat cu ciuperci, reteta pe baza de ciuperci.

Maicutele de la Manastirea Prislop fac adevarate minuni in privinta preparatelor culinare de post. Aceasta este una dintre cele mai simple retete, cu o savoare deosebita , ce utilizeaza doar ciuperci si usturoi ca produse de baza pentru reteta de ciuperci la cuptor.

Ingrediente ciuperci la cuptor

  • 13 ciuperci mari
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de marar
  • 1 catel usturoi
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 lingurita piper
  • putin ulei

Preparare reteta ciuperci la cuptor

Se spala ciupercile si apoi se usuca cu servetele de hartie. Scoateti coditele. Asezati zece ciuperci in tava cu fata in jos si dati la cuptor la 220 C pentru zece minute. Scurgeti sucul lasat de ciuperci din tava si intorceti ciupercile cu fata in sus. Tocati marunt coditele plus restul de trei ciuperci si le amestecati cu verdeturile tocate, usturoiul strivit si condimente. Umpleti palarioarele ciupercilor din tava cu amestecul de mai sus. Stropiti cu putin ulei ciupercile. Dati la cuptor la 220C pentru 15 – 20 minute. Le serviti calde cu mujdei de usturoi si paine prajita (bineinteles mujdei fara ou sau maioneza).

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*