Reţetă ciorbă fasole verde

Reţeta pentru ciorbă de fasole verde este uşor de realizat. Ciorba de fasole verde este recomandată şi pentru perioada de post. Reţeta de ciorbă de fasole verde este recomandată şi pentru regimul pentru diabet zaharat de tip 2. Ingredientele sunt uşor de procurat iar reţeta este uşor de realizat.

Reţeta pentru ciorba de fasole verde este inspirată din cartea de bucate a cunoscutei Sanda Marin. Sanda Marin a fost, în realitate, Cecilia Maria Simionescu, o tânără provenită dintr-o familie de intelectuali ieşeni. Cartea sa de bucate apărută în 1936 a trecut testul timpului şi a suportat cenzura comuniştilor care au eliminat reţetele considerate burgheze.

Ingrediente ciorbă de fasole verde

2 l apă, 1 l borş, zarzavat de supă, 500 g fasole grasă, verdeaţă, 1 ardei gras, 3 roşii mijlocii, sare.

Preparare ciorbă de fasole verde

Într-o oală cu apă clocotită, se pun la fiert un morcov, un pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt.

Se adaugă fasolea tăiată în bucăţi, verdeaţă, cozi de ceapă verde, un ardei gras, toate tăiate mărunt, şi roşiile curăţate de seminţe. Când este aproape gata, se adaugă borşul fiert separat şi strecurat. Se potriveşte de sare. Se poate servi simplă sau dreasă cu ou şi smântână.

Această reţetă publicată de LadysBlog.ro a fost publicată în cartea de bucate a Sandei Marin. Sanda Marin este numele care apare pe cele mai cunoscute cărţi de bucate din România. Multe au fost gospodinele care au crezut că în spatele autoarei se ascunde o casnică fără şcoală, pasionată de gătit. Pe numele Sandei Marin au circulat în vremea comuniştilor legende potrivit cărora autorul cărţilor ar fi fost, de fapt, un bărbat. În realitate, Sanda Marin n-a fost nici casnică fără şcoală şi nici bărbat. Sanda Marin a fost de fapt Cecilia Maria Simionescu, născută în decembrie 1900 într-o familie de intelectuali din Iaşi.

Reţeta de ciobă din fasole verde este uşor de realizat, sănătoasă şi recomandată inclusiv pentru regimuri alimentare.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*