Reţetă ciorbă de fasole boabe

Reţeta pentru ciorbă de fasole boabe este de dificultate redusă. Pentru reţeta de ciorbă de fasole folosiţi o fasole de calitate. Este bine să cumpăraţi fasolea boabe de la piaţă de la ţărani sau precupeţi. Fasolea pentru ciorbă trebuie fiartă în mai multe ape pentru a scoate azotul şi a evita ulterior evitarea de noxe B şi N. Din acest motiv fasolea trebuie să fie una de calitate care să se fiarbă bine. Această reţetă de cirobă de fasole boabe se realizează şi cu borş.

Reţeta pentru ciorba de fasole din acest articol este inspirată din cartea de bucate a celebrei Sanda Marin. O legendă a bucătăriei româneşti care a fundamentat peste 10.000 de reţete culinare. Ciroba de fasole boabe poate fi consumată şi în perioada de post.

Ingrediente ciorbă de fasole boabe

3 l apă, 1 l borş, 300 g fasole uscată, zarzavat de supă, 200 g roşii, verdeaţă.

Preparare ciorbă fasole boabe

Se pune fasolea la fiert. După ce a dat câteva clocote, se schimbă apa cu altă apă tot fierbinte. Se adaugă un morcov, un pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt. Când zarzavatul este aproape fiert, se pune sarea, borşul fiert separat şi strecurat, roşiile şi verdeaţa: mărar, pătrunjel, cozi de ceapă, leuştean. Se lasă să dea împreună câteva clocote.

Reţeta pentru ciorba de fasole boabe poate fi consumată şi în perioada postului.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*