Reţetă brânză topită de casă

Reţetă brânză topită de casă. O reţetă de casă pentru brânză topită. Dacă doriţi pentru familie sau pentru copii brânză topită de calitate aceasta este reţeta.

Brânza topită de casă are nevoie de ingrediente proaspete. Există informaţii că brânza topită din comerţ este realizată din resturi şi din diferite ingrediente. Cu ajutorul acestei reţete vă puteţi realiza acasă brânza topită dorită.

Preparatele realizate în casă sunt cele mai bune şi mai sănătoase. Dacă aveţi timp puteţi realiza cu uşurinţă această reţetă pe care o recomandă Blogul Doamnelor.

Este necesar să procuraţi pentru această reţetă brânză de vaci proaspătă. Vă recomandăm să cumpăraţi brânza din piaţaă, de la producători. Brânza din hipermarketuri nu este întotdeauna de calitate sau proaspătă.

Puteţi realiza această reţetă cu brânză proaspătă sau brânză „aşezată” de vaci.

Ingrediente reţetă brânză topită de casă

2 l de lapte, 2 kg brânză de vaci, 6 ouă, 400 g unt, 800 g smântână, sare, piper, delicat după gust, 3 linguriţe de bicarbonat. Facultativ se pot adăuga ciuperci, verdeaţă, şuncă sau măsline.

Brânză topită realizată acasă

Reteta branza topitaSe pune laptele la fiert, se adaugă brânza de vaci la scopt, o stoarcem în tifon, după care o dăm prin maşina de carne. Brânza măcinată o amestecăm cu untul, ouăle, sarea, piperul, delicatul, bicarbonatul şi o lăsăm să stea timp de 10-12 ore la macerat.

Punem apoi compoziţia într-o cratiţă cu fundul dublu la foc potrivit, mestecăm cu lingura de lemn, până devine o pastă fluidă fără boţuri, după care dăm cratiţa deoparte, adăugăm smântâna, o încorporăm bine, dăm gust de sare şi piper, apoi o turnăm în forme diferite şi dăm la rece. Acoperim vasele după ce s-a răcit compoziţia.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*