
O reteta simpla ce poate fi preparata atat in perioadele de post cat mai ales vara sau pentru cei care nu consuma carne. Reteta de bors de cartofi este explicata in acest articol, o reteta simpla la care puteti aplica imediat ce aveti ingredientele necesare. Borsul de cartofi nu necestia experienta foarte mare in ale gatitului.
Ca de obicei, Blogul Domnelor va sfatuieste sa cumparati toate ingredientele din piata. Atat cartofii dar mai ales „verdeata”, legumele este bine sa fie cumparate de la tarani. Borsul – spre deosebire de ciorbe – este acrit cu bors.
Aveti tot in sectiunea de ciorbe si supe de pe acest site si reteta pentru borsul preparat acasa. Reteta de mai jos este pentru 4-5 portii de bors de cartofi, daca doriti o cantitate mai mare pur si simplu dublati cantitatile de ingrediente.
Ingrediente bors de cartofi
2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, leustean, patrunjel si marar verde, 4 cartofi, 1 telina, 1 dovlecel, 1 pastarnac, 2 ardei grasi, 4 rosii, orez, unt, sare, 1 1/2 l apa, bors.
Mod de preparare bors de cartofi
Morcovul , patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa se taie marunt si se pun la fiert cu 1 1/2 l apa. Dupa 20 de minute se pun cartofii taiati cuburi, ardeii taiati, rosiile, orezul, se adauga sare, unt, verdeata tocata si leusteanul, se lasa sa fiarba si cand sunt toate fierte se acreste cu bors dupa dorinta.
Daca doriti – se obisnuieste mai ales in Oltenia – puteti adauga fidea cu 15 minute inainte de finalizarea fierberii. De asemnea, daca doriti sa dati o „nota puternica de leustean” adaugati mai multe frunze de leustean si la fierbere dar si la final, dupa incheierea fierberii.
Reteta de bors de cartofi poate fi „imbunatatita” la servire cu smantana,atunci cand nu se serveste in perioada de post.