Remedii naturiste pentru celulită

Revenim cu informaţii despre tratarea celulitei, remedii naturiste pentru celulită. Am mai scris despre creme anticelulită ce pot fi făcute acasă, despre motivele dezvoltării celulitei. Şi am prezentat deja sfaturi pentru a combate această problemă cu care se confruntă cele mai multe dintre femei dar şi bărbaţii. Doar că bărbaţii nu poartă fuste scurte şi îşi pot ascunde mai uşor problemele legate de celulită. Cum aminteam în articolele precedente, celulita nu are preferinţe. Atât femeile plinuţe cât şi cele slabe dezvoltă celulita. Atât bărbaţii cât şi femeile au celulită. Conform statisticilor, 80% dintre femei suferă de celulită. Iar în cazul femeilor de peste 30 de ani, 90% au probleme mai mari sau mai mici cu celulita.

Am recomandat deja soluţii naturiste pentru a trata celulita. Este posibilă şi folosirea unei creme anticelulită. Revenim cu soluţii, remedii naturale pentru celulită. Şi ne vom referi în acest articol la femeile tinere. Care, din ce în ce mai des în ultimii ani, au celulită în diferite dezvoltări.

Când apare celulita

Multe femei tinere, în perioada pubertăţii, au o activitate hormonală intensă. dacă activitatea hormonală nu este echilibrată (de obicei din cauza obiceiurilor proaste de viaţă) celulita va continua să avanseze chiar şi când vor trece de 20 şi de 30 de ani. Utilizarea unor produse farmaceutice, cum sunt de exemplu pilulele anticoncepţionale contribuie la dereglarea hormonală.

Apoi când femeile ajung în anii de perimenopauză, menopauză şi postmenopauza, celulita poate, şi deseori o face, să se accelereze. Cercetări recente au arătat cât de mare este rolul dezechilibrului hormonal. Dezechilibru ce stimulează acumularea grăsimilor în organism, reţinerea de fluide şi, în cele din urmă, dezvoltarea celulitei la femei.

Aşadar, echilibrul hormonal este absolut vital pentru reducerea şi eliminarea celulitei. Dezechilibrul hormonal nu provoacă doar celulită. Provoacă tot felul de probleme feminine, nedorite. Inclusiv probleme ginecologice şi probleme emoţionale. Aici poate interveni ca soluţie borul mineral.

Remediu naturist pentru celulită: borul

Borul este cel mai important şi crucial element pentru echilibrarea estrogenului şi progeteronului în cazul femeilor şi a testosteronului în cazul bărbaţilor. De fapt, dacă suferiți de oricare dintre problemele de sănătate menționate mai sus, atunci există o șansă bună să aveți o deficiență cronică a acestui mineral esențial. Borul este principalul precursor pentru toți hormonii, în special hormonii sexuali. Din cauza metodelor agricole de cultivare folosite astăzi, produsele noastre sunt aproape complet golite de bor. Astfel că suplimentarea este esențială. Există două modalități de a face acest lucru.

Prima soluţie este să luaţi un supliment de bor în fiecare zi. Puteţi cumpăra bor lichid şi să luaţi câte 3-6 miligrame. Sau capsule cu bor. Luaţi 6-10 mg de bor pe zi pentru rezultate bune. Şi continuaţi să luaţi bor pe termen nedeterminat. Reţineţi că bor-ul nu este doar un tratament pentru celulită temporar. Este şi un tratament pentru întreaga viaţă.

Puteţi lua de asemenea borax. Bineînțeles, destinat consumului uman. Borax-ul este de fapt 100% bor. Este însă mult mai ieftin decât soluţia farmaceutică de bor sau pastilele de bor. Dar face acelaşi lucru ca bor-ul în pastile.

Remediu natural pentru celulită: iarba de Maca

Iarba de Maca are de asemenea rezultate fantastice în corectarea dezechilibrului hormonal. Este folosită de mii de ani pentru creşterea enrgiei, staminei şi rezistenţei. De asemenea îmbunătățește viaţa sexuală şi nivelul echilibrului hormonal atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Puteţi lua Maca împreună cu bor pentru un beneficiu suplimentar pentru echilibrul hormonal. Nu este obligatoriu să le luaţi împreună, dar e o soluţie. Maca este în mod special utilă pentru femeile care trec prin menopauză, suferă de celulită sau de greutate excesivă. Acest tratament naturist poate fi completat cu o cremă anticelulită cu ingrediente naturale.

Tratament naturist celulită

Tratarea celulitei cu Omega 3 şi vitamina D

Acidul gras omega-3, împreună cu vitamina D, sunt esențiale pentru echilibrarea hormonilor și stimularea metabolismului de grăsime brună (grăsimea pe care nu o doriți pe corp!). Ele activează de asemenea producerea de colagen și reduc inflamația în organism, ambele contribuind la reducerea aspectului celulitei. Cea mai bună sursă de omega-3 și vitamina D este uleiul de ficat de cod fermentat. Uleiul de Primula (Evening primrose) este de asemenea excelent, mai ales pentru femei. În plus, ieșirea la soare (pentru suplimentarea vitaminei D) și consumul mare de pește bogat în omega-3, cum ar fi somonul, heringul, macrou și tonul, sunt, de asemenea, importante.

Remediu naturist pentru celulită: ceaiul verde

Antioxidanţii puternici din ceaiul verde luptă cu problema radicalilor liberi şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Ceaiul verde este, de asemenea, un termogen puternic, deci vă ajută să ardeți grăsimea corporală (inclusiv grăsimea celulitei). Aceste două motive fac din ceaiul verde un remediu perfect pentru celulită. Încercați să consumaţi cel puțin 3-4 cești pe zi pentru rezultate optime.

Remediu natural pentru celulită: zeolitul

Zeolitul este un remediu natural pentru celulită de care cu siguranţă multe femei nu au auzit încă. dar este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tratarea celulitei. Zeolitul este un detoxifiant extrem de puternic. Iar beneficiul real pentru pacienții care suferă de celulită este că se pare că vizează în mod specific toxinele din celulele adipoase și pătrunde adânc în interiorul acestora. Și nu pare să conteze unde este situată celulita. Coapsele, șoldurile, stomacul și spatele picioarelor par să răspundă foarte bine. Singura veste proastă este că zeolitul nu este ieftin.

Remediu natural pentru celulită: gelatina

Deficienţa de colagen este una dintre cauzele majore ale celulitei. O lipsă de colagen duce în acelaşi timp la oboseală, la piele uscată şi ridată. Ceea ce nu îşi doreşte nicio femeie. Din fericire, gelatina este bogată în colagen dietetic. Iar luând puțină gelatină în fiecare zi nu veți observa doar estomparea celulitei. Veţi observa de asemenea că pielea, părul și unghiile arată mult mai sănătoase și mai tinere. Colagenul este proteina care deține toate aceste lucruri împreună. Gelatina conține, de asemenea, cantități excelente de aminoacizi, glicină și prolină, ce sunt fiind vitale pentru reglarea grăsimii și greutății.

Puteți cumpăra gelatină din aproape orice supermarket și nu este scumpă. Utilizați-o în supe și fursecuri. Alternativ, adăugați o lingură de lămâie în fiecare zi!

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*