Problema motoarelor diesel în Germania: Opel

Problema motoarelor diesel din Germania se extinde de la VW şi la Opel. Automobilele cu motorizare diesel, maşinile pe motorină Opel sunt de asemenea incluse în acest val. O tendinţă clară în Germania împotriva motoarelor pe motorină. Ultimul episod este cel de astăzi, 15 octombrie. Procurorii germani au făcut mai multe percheziţii la producătorul de automobile Opel din Ruesselsheim şi Kaiserslautern. Investigaţia face parte din ancheta despre emisiile provocate de motoarele diesel în Germania.

Autorităţile judiciare germane au probat 95.000 de automobile pentru a constata dacă maşinile, care sunt echipate cu motoare Euro 6d, folosesc tehnici de modificare a softurilor. Tehnici care, în opinia procurorilor germani, modifică emisia motoarelor diesel, a anunţat biroul procurorului din Frankfurt potrivit Reuters.

Interdicţii motoare diesel Europa

Motoarele diesel Opel Insignia, Zafira şi Cascada

Procurorii germani au confirmat că sunt modificate calculatoarele în privinţa datelor de emisie pentru modelele Opel Insignia, Zafira şi Cascada. Aceste informaţii au fost confirmate şi de producătorul de maşini pe motorină din Germania:

„Opel confiră rezultatele investigaţiilor conduse de biroul procurorului din Frankfurt în derularea procedurilor preliminare privind emisiile în anchetele efectuate în Ruesselsheim şi Kaiserslautern”. Problema motoarelor disesel în Europa se extinde aşadar.

Moatoare Diesel Germania

1000.000 autovehicule diesel Opel rechemate în service

Ministerul german al Transporturilor a anunţat luni că aproximativ 100.000 de vehicule marca Opel urmează să fie rechemate la service, la scurt timp după descoperirea unui nou dispozitiv de manipulare a emisiilor poluante ale automobilelor echipate cu motoare diesel, transmite Reuters.

‘După ce, la începutul anului 2018, a fost descoperit al cincilea dispozitiv de manipulare, pe care Autoritatea germană de reglementare a sectorului auto (KBA) l-a declarat ca fiind ilegal, există în prezent o audiere oficială al cărei obiectiv va fi impunerea unei retrageri obligatorii pentru modelele Cascada, Insignia şi Zafira’, se arată într-un comunicat al Ministerul german al Transporturilor. ‘O rechemare oficială a aproximativ 100.000 de vehicule va fi demarată în scurt timp’, se arată în comunicatul de presă.

Anterior, au fost efectuate percheziţii la două facilităţi Opel pe fondul suspiciunilor că unele din autovehiculele Opel echipate cu motoare diesel utilizează un sistem software ilegal pentru a manipula emisiile poluante în timpul testelor.

Scandalul motoarelor diesel trucate

Scandalul motoarelor diesel trucate a izbucnit în luna septembrie 2015. Totul după ce Agenţia americană pentru mediu (EPA) a acuzat grupul german Volkswagen că a echipat 11 milioane de autovehicule diesel. Autovehicule pe motorină dintre care aproximativ 600.000 în SUA, cu un software capabil să falsifice rezultatele testelor antipoluare. Între timp, mai multe parchete din Germania au demarat anchete pentru fraudă, manipulare a cotaţiilor bursiere sau publicitate mincinoasă. Anchete lansate împotriva mai multor directori de la Volkswagen şi diviziile sale Audi şi Porsche. Anchetele diesel au ajuns şi la Daimler şi la producătorul de componente auto Bosch.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*