Preparate din ciuperci

Nu mai puţin de 11 preparate din ciuperci pe care le prezentăm pe Blogul Doamnelor. Reţete antreuri cu ciuperci pe care la aveţi în acest articol. Vă prezentăm reţetele pentru budinca de ciuperci, chec de bureţi, ciuperci remulate, hribi cu smântână, hribi cu sos tomat, hribi cu usturoi, hribi cu smântână, ruladă de ciuperci şi sufleu de ciuperci.

Reţetă BUDINCĂ DE CIUPERCI

 O reţetă uşor de realizat. O reţetă foarte bine explicată.

Ingrediente reţetă budincă ciuperci

1 kg ciuperci curăţate, 2 dovleci tăiaţi cubuleţe şi 2 legături de ceapă verde.

Preparare budincă ciuperci

Se toacă toate şi se pun în cratiţă cu ulei, sare, piper, delicat, se călesc până scade apa din ele, apoi se dau deoparte şi se adaugă şase linguri de făină albă, şase gălbenuşuri, trei linguri de smântână şi la urmă şase albuşuri bătute spumă. Se amestecă bine şi se aşează în tavă tapetată cu margarină şi făină. Deasupra decorăm cu roşii tăiate felii, pătrunjel şi caşcaval ras, apoi o dăm la cuptor, timp de aproximativ treizeci şi cinci de minute, după care se scoate şi se serveşte simplă sau cu diferite cărnuri.

Reţetă CHEC CU BUREŢI

 Ingrediente reţetă chec bureţi

O mână de bureţi tăiaţi mărunt, o ceapă tocată şi călită în 100 g unt sau margarină, 100 g caşcaval sau brânză de oi, 3 linguri de făină, 4 gălbenuşuri şi 100 g smântână.

Se taie ceapa mărunt şi se undeşte în unt sau margarină. Se adaugă bureţii, brânza, făina, gălbenuşurile şi smântâna. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă în compoziţie. Se tapetează tava cu unt sau margarină şi făină, apoi punem compoziţia la copt la foc potrivit. Se serveşte rece.

Reţetă ciuperci remulate (1)

Ingrediente reţetă ciuperci remulate (1)

1 kg ciuperci, 3 cepe, 100 ml ulei, 2 morcovi, 3 castraveţi muraţi, 3 linguri de smântână, 3 linguri de făină, piper, delicat, sare, verdeaţă şi măsline pentru decor.

Ingrediente ciuperci remulate (2)

O farfurie de ciuperci tocate, 4 cepe, 100 ml de ulei, 2 morcovi fierţi şi tocaţi cubuleţe, 4 castraveţi muraţi şi tocaţi cubuleţe, 2 linguri cu vârf de făină albă, 100 ml suc de roşii, 4 căţei de usturoi, sare, piper.

Preparare ciuperci remulate

Într-o cratiţă, punem uleiul, ceapa tocată mărunt şi ciupercile la călit, adăugăm apoi o cană de apă, lăsăm să dea câteva clocote, apoi adăugăm morcovul, castraveţii, sucul de roşii în care am dizolvat făina, 100 ml de apă şi mirodeniile. Lăsăm să mai dea câteva clocote, iar la urmă, adăugăm usturoiul tăiat şi verdeaţa tocată mărunt.

Reţetă HRIBI CU SMÂNTÂNĂ

 Ingrediente reţetă hribi cu smântână

 1 kg hribi spălaţi, fierţi şi tocaţi precum şi 4 cepe curăţate care sunt puse la călit în 100 g ulei.

Preparare hribi cu smântână

Adăugăm hribii tocaţi, peste ceapă, şi lăsăm să fiarbă câteva clocote. Turnăm apoi 200 g de smântână bătută cu o lingură de făină de grâu, amestecăm şi punem peste hribi. Lăsăm să dea două sau trei clocote, după care, la final, decorăm cu verdeaţă.

Reţetă HRIBI CU SOS TOMAT

 Ingrediente reţetă hribi cu roşii

  1 kg hribi, 3 cepe, 2 căţei de usturoi, 200 g unt, 200 ml sos de roşii, sare, piper, Secretul Gustului şi verdeaţă tocată mărunt.

Preparare hribi cu sos tomat

Topim untul, punem hribii tocaţi, adăugăm ceapa, lăsăm la călit, apoi turnăm jumătate de litru de supă în care am dizolvat două cuburi de concentrat de supă de pui. Lăsăm să dea câteva clocote, după care punem sosul de roşii, mai fierbem puţin, apoi decorăm cu verdeaţă şi usturoi tocat mărunt. Se serveşte garnitură la carne de pasăre sau rasol de viţel.

Reţetă HRIBI CU USTUROI

 Ingrediente reţetă hribi cu usturoi

 1 kg hribi curăţaţi şi bine spălaţi se taie fideluţe, se pun la călit în cratiţă cu 3 cepe curăţate, tocate mărunt şi 100 ml de ulei timp de 5 minute, apoi stingem cu o cană de apă.

Preparare hribi cu usturoi

Lăsăm să fiarbă timp de 30 de minute, după care dăm gust de sare, piper, adăugăm o legătură de pătrunjel tocat fin şi doi căţei de usturoi tocaţi mărunt. Se servesc cu mămăligă caldă şi usturoi cu smântână. Se zdrobesc 5 căţei de usturoi cu puţină sare, după care adăugăm 4 linguri de smântână.

Reţetă  RÂŞCOVI MARINAŢI

 Râşcovii se fierb în apă cu sare, timp de 15-20 de minute, după care se clătesc în apă rece.

Se face un baiţ dintr-o parte de oţet de 9 grade şi trei părţi de apă la care adăugăm sare, piper, dafin, zahăr, cuişoare şi enibahar. Se fierbe timp de cinci minute, apoi adăugăm bureţii să mai fiarbă timp de cinci până la zece minute, după care se scot bureţii în borcan, apoi turnăm baiţul fierbinte. Legăm borcanele şi le acoperim cu pături, iar a doua zi, le dăm la beci.

RULADĂ CHEC CU CIUPERCI

 2 mâini de bureţi tăiaţi mărunt cu cuţitul, o ceapă mică, 50-60 g margarină, 100 g caşcaval sau brânză, 3 linguri de făină de grâu, 4 gălbenuşuri şi 100 g smântână.

Se taie ceapa mărunt şi se undeşte în margarină, se adaugă bureţii, brânza, făina, gălbenuşurile şi smântâna. Albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu compoziţia. Se unge tava cu margarină şi se tapetează cu făină, după care se toarnă compoziţia şi se coace la foc mic.

RULADĂ CU CIUPERCI

 6 ouă întregi, patru linguri de făină, sare, delicat şi piper.

Se bat ouăle cu mirodenii spumă, apoi se adaugă făina, se coace la foc iute, se rulează şi se dă la rece, după care se umple cu pastă din ciuperci amestecată cu paté de ficat.

SUFFLÉ DE CIUPERCI

600 g ciuperci desărate date prin maşină şi amestecate cu 3 ouă, sare, piper, o ceapă tăiată mărunt şi 200 g telemea tăiată cubuleţe.

Se căleşte ceapa în puţin unt, apoi se adaugă ciupercile şi mirodeniile. După ce s-a răcit, se pun ouăle şi la urmă brânza. Toate se dau la copt  împachetate într-o cocă făcută dintr-un un ou, 150 g margarină sau unt şi făină cât cuprinde. Se coace la foc iute şi se serveşte cu smântână.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*