O catelusa si-a ingropat puii pentru a-i salva de incendiu

Catelusa Negrita a avut instincte speciale si si-a ingropat cei 9 pui intr-o groapa pentru a-i proteja de un incendiu care a cuprins o padure. Catelusa demonostreaza astfel ca nimic nu se compara la animale cu protectia si dragostea de „mama” care va face absolut orice pentru a-si proteja puii. Isi va pune viata in pericol sau chiar se va sacrifica totul pentru a-si salva copii. Ceea ce se intampla de obicei in viata oamenilor pare sa fie o realitate si in regatul animalelor. Chiar si cainii au un astfel de instinct special pentru creaturile lor.

Intamplarea noastra a avut loc in Chile, in apropiere d eorasul Valparaiso, o poveste adeverata care arata cate de mult si-a iubit o catelusa puii cand a actionat din instinct si a facut tot ce a fost posibil pentru a-si salva cei noua catelusi intr-o padure cuprinsa de flacari. Ea si puii au fost surpinsi in incendiul de padure si a fost insapaimantata ca toti pui sai vor muri. Ce a facut aceasta mama viteaza? Si-a ingropat pui pentru a-i proiteja astfel de urgia flacarilor.

Incercand sa duca puii cat mai departe de foc, catelusa a gasit un container de metal si a sapat o groapa sub el pentru a crea un adapost in care sa fie protejati catelusii. Dupa ce s-a asigurat ca toti cei noua catelusi sunt la adapost, cateaua a fugit de acolo pentru a-si gasi si ea un adapost.

Dupa ce pompierii au reusit sa puna capat incendiului, locuitorii din zona le-au povestit salvatorilor ce s-a intamplat cu catelusa si cu puii ei. Pompierii au cautat prin padure pentru a vedea daca animalele mai sunt in viata. Au descoperit catelusii in viata sub containerul de metal. Catelusa a fost gasita in apropiere, adapostita langa o casa doborata de incendiu. In timpul operatiunii de salvare ea a stat cat mai aproape de catelusii sai tot timpul.

Negrita ValparaisoCaini salvati ChilePoveste cu cainiNegrita catea ChileIncendiu padure Chile

Povestea este intarita de clipul video de mai jos. Imagini care nu au nevoie de cuvinte si sustin aceasta intamplare adevarata din regatul animalelor.

Printre comentariile facute de cei care au aflat despre eveniment s-a aflat si urmatoarea apreciere: deseori oamenii nu sunt in stare sa faca astfel de sacrificii cum s-a intamplat in acest caz. Aceasta poveste adevarata, pentrecuta in Chile, vine cu noi dovezi despre inteligenta animalelor si dragostea de care cainii pot da dovada pentru stapan dar si pentru propriile creaturi.

1 Comment
  1. Reply
    ionisus decembrie 4, 2017 at 10:11 am

    Aici nu vorba de instinct, ci de INTELIGNTA! Faptul ca unii oameni vorbesc doar despre instincte in cazul animalelor, dovedeste ca inca nu pricep, nici pe departe, lumea in care traim!

Adăugaţi comentariu

*