Nu trece pe sub o scara sau vei avea ghinion

Dictionarul de superstitii: nu trece pe sub o scara sau vei avea ghinion. Este una dintre superstitiile intalnite si in folclorul romanesc dar si in cen international – sa nu treci pe sub o scara pentru ca ar aduce ghinion. Bineinteles ca vorbim doar despre o superstitie. Si autoinfluenta deseori este mai importanta decat realitatea ce poate fi explicata.

Iata ce spun superstitiile despre a trece pe sub o scara. Bun, avem mai multe informatii legate de superstitiile din folclor legate de scara, de trepte. Dictionarul de superstitii vine cu toate informariile necesare.

Nu trebuie sa treci pe sub o scara, de orice fel ar fi ea, de zugrav, de biblioteca, de lemn pentru urcat in copac. Daca treci pe sub ea, pune-ti o dorinta cand esti sub scara.

Pe sub scara neverNiciodata nu trebuie sa treci pe langa oameni si sa-i depasesti in timp ce urci sau cobori o scara. De ce? O poveste din Geneza din Vechiul Testament vorbeste despre Scara lui Iacob dintre cer si pamant. Unii oameni cred ca e de bun augur sa urci o scara, pentru ca ar putea fi drumul spre Dumnezeu. A trece pe sub o astfel de scara reprezinta exact contrariul, dar daca totusi trebuie sa treci pe sub scara, ar fi bine sa-ti tii degetele incrucisate pentru a alunga nenorocul. Dar, atentie, trebuie sa tii degetele incrucisate pana ce in cale iti apare un caine, altfel ghinionul se va cuibari iar in calea ta.

Alte superstitii despre scara si trepte…

– Niciodata nu trebuie sa treci pe langa oameni si sa-i depasesti in timp ce urci sau cobori o scara. De ce? O poveste din Geneza din Vechiul Testament vorbeste despre Scara lui Iacob dintre cer si pamant. Unii oameni cred ca e de bun augur sa urci o scara, pentru ca ar putea fi drumul spre Dumnezeu. A trece pe sub o astfel de scara reprezinta exact contrariul, dar daca totusi trebuie sa treci pe sub scara, ar fi bine sa-ti tii degetele incrucisate pentru a alunga nenorocul. Dar, atentie, trebuie sa tii degetele incrucisate pana ce in cale iti apare un caine, altfel ghinionul se va cuibari iar in calea ta.
– Daca urci sau cobori o scara si trebuie totusi sa treci pe langa cineva si sa-l depasesti, poti aplica aceeasi reteta a degetelor incrucisate pentru a evita nenorocirile.
– Daca te impiedici pe scara asta poate insemna ca in curand, in familia sau chiar in casa ta, va avea loc o casatorie.
– Aduce ghinion sa urci o scara cu numar par de trepte.
– Nu e bine sa te intorci din drum cand mergi pe scari sau sa depasesti pe cineva care merge pe aceeasi scara.Pe Lady’s Blog ai toate informatiile despre superstitii… In dictionarul despre superstitii: Dictionar de superstitii de la A la Z :).

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*