Machiajul de zi sfaturi si explicatii

Machiajul de zi este o rigoare a frumusetii. Un machiaj de zi reusit te ajuta si iti pune in lumina frumuseatea. Cu atentie si dedicatie machiajul de zi te ajuta si iti zambeste in fata oglinzii. Aplicarea machiajului de zi este o adevarata maiestrie pe care trebuie sa o minuiasca orice femeie frumoasa. Machiajul trebuie sa scoata in evidenta trasaturile unicale pe care le poseda femeia, sa-i confere mister, sex-appeal si farmec.
Unul dintre principalele secrete ale aplicarii machiajului de zi se rezuma la faptul ca gama de culori ale cosmeticii decorative trebuie sa se potriveasca cu culoarea hainelor si evenimentul la care paticipati.
Un machiaj prea colorat, sau vulgar nu se va potrivi cu o rochie lejera in culori pastelate. Machiata in culori ,,grele” veti trezi nedumerirea celor din jur si veti lasa o impresie gresita despre dumneavostra. Or, se stie ca prima impresie este foarte importanta. Daca doriti sa faceti o impresie buna, demonstrati ca aveti gust rafinat la alegerea machiajului de zi, fie ca va aflati la birou, la cumparaturi, la banca sau la o intalnire de afaceri.

Daca va pregatiti sa mergeti la o petrecere si purtati o rochie de seara sclipitoare care atrage toate privirile, atunci si machiajul trebuie sa fie pe potriva. Tonurile calde ale machiajului de zi, cu siguranta nu se vor potrivi acestei tinute, deoarece tenul va parea palid si lipsit de viata si cu siguranta nu va veti simti la fel de increzuta ca in cazul unui machiaj adecvat evenimentului. si invers, machiajul in culori stringente in combinatie cu un costum de afaceri sau o rochie sobra da dovada de lipsa de gust. Iata de ce trebuie neaparat sa tineti cont de regulile de aplicare a machiajului de zi.

Cum aplicam machiajul de zi?

Machiaj zi si machiaj noapteMachiajul de zi se deosebeste de cel de seara prin lejeritate, transparenta si lipsa de artificii. Iata care sint etapele aplicarii lui:
-in primul rind trebuie sa aplicati o crema de zi, sau una de protectie solara, daca este cazul sau baza pentru machiaj;
-Folositi un anticearcan daca doriti ca acoperiti pungile de sub ochi sau petele rosii de pe fata dupa care aplicati fondul de ten pe suprafata pielii;
-Pudrati fata cu o pudra cu minerale, deoarece aceasta nu astupa porii si permite pielii sa respire intreaga zi, protejind-o in acelasi timp de factorii nocivi;
-Aplicati pe pleape o baza reflectorizanta;
-Utilizati culori calde pe coltul interior al ochiului si pe pleoapa inferioara, ceea ce va conferi ochilor stralucire. Puteti folosi de asemenea farduri sclipitoate, deschise, mate, in dependenta de tipul de ten pe care il aveti.
-Folositi tusul pentru ochi ( daca va pare prea exagerat, retusati cu un creion alb);
-Aplicati fardul de obraz pe pometi folosind culori pastelate, iar daca aveti o piele prea deshisa la culoare finisati machiajul la etapa anterioara.

Iata cateva repere pentru machiajul de zi:

Machiaj zi Machiajul de noapteMachiajul de zi cu zi: un machiaj cu o baza mai usoara, insa bine fixata, cu o modelare usoara a fetei, cu accent doar pe una dintre punctele forte ale fizionomiei, si anume ochi, buze, sprancene SAU pometi, fara camuflari excesive ale eventualelor imperfectiuni, cum ar fi petele solare (exceptie as face doar in caz de acnee), fara gene false smocuri sau banda, doar mascara sau extensii de gene.

Machiajul pentru ocazii speciale: un machiaj cu o baza adecvata necesitatilor clientei (daca este nevoie de o acoperire mai mare, sunt total de acord sa fie facuta, deoarece la astfel de evenimente se fac fotografii instantanee in care, dupa parerea mea, trebuie sa fim impecabile), o modelare mai puternica a fetei (acest lucru ramane totusi in limitele naturalului imperceptibil pentru alte persoane privitoare, indiferent sa acestea se afla la 10 m sau la 20 cm de fata clientei), accent pe una, doua, sau pe toate punctele forte ale fetei in acelasi timp, executat insa in armonie si cu bun gust pentru a evita vulgaritatea, gene false de orice tip, atata timp cat se incadreaza cu contextul general al machiajului.

Un machiaj de zi bine conturat
Machiajul de zi cu zi este un machiaj pe care putem sa il purtam zilnic, la job, la intanirile cotidiene cu prietenii sau de afaceri, la orice eveniment care nu implica fotografii executate cu un blitz puternic, sau o tinuta vestimentara sofisticata.
Odata cu enumerarea pasilor pe care eu si echipa mea ii executam in realizarea unui machiaj de zi cu zi, voi scoate in evidenta ce anume face ca machiajul realizat de noi sa se diferentieze de multe altele, si prin „multe altele” vreau sa spun machiaje executate acasa, sau executate de alti „profesionisti” nu atat de bine pregatiti.
Este foarte importanta alegerea unui demachiant si a unei creme cosmetice pregatitoare adecvate tenului pe care lucram, pentru a pune bazele stabile ale unui machiaj de durata.
Apoi, aplicarea fondului de ten, pe care noi o realizam doar prin folosirea unui dispozitiv numit aerograf sau airbrush. Este o tehnica aparent simpla, insa pentru cine nu stie sa o foloseasca adevcat, are efecte la polul opus.

Sprancenele trebuie conturate intr-o forma si culoare naturala, care sa imite pe cat posibil firele de par, indiferent daca accentuam mai mult sau mai putin aceasta trasatura. Machiajul de zi cu zi inseamna naturalete si, prin tot ceea facem noi ca profesionisti in machiaj,trebuie sa ne incadram in aceasta limita.
Ochii pot fi conturati mai mult sau mai putin, insa eu personal recomand un machiaj mai putin grafic, o tendinta mai inexacta in desen, indiferent ca alegerea intensitatii este pe un stil natural sau mai accentuat. Nu este nevoie ca persoanele din jur sa ne priveasca si sa gandeasca „vai cat a stat sa se machieze azi”. Aspectul final trebuie sa fie natural, ca si realizat in 5 minute in fata oglinzii din baie, insa completat de touch-ul unui profesionist in finisarea detaliilor.
Buzele pot fi conturate in orice nuanta, mata sau lucioasa, mai densa sau transparenta. Poate fi folosit un contur de buze sau doar un gloss, atata timp cat sunt perfecte. Nu recomandam realizarea efectelor de volum sau de marire excesiva a buzelor, pentru acelasi motiv descris mai sus, si anume evitarea unui efect de „machiaj prea lucrat”.

Functie de culoare ochilor, iata cateva propuneri…

Machiaj ochii albastrii
Machiajul de zi cu zi pentru conturarea ochilor albastri poate fi realizat cu succes in nuante diferite de maro-cald. Marourile sunt impartite in 3 categorii, si anume maro-gri, maro-cald(galbui) si maro-roscat. La acelasi machiaj putem folosi o nuanta sau mai multe nuante de maro, de la mai deschis la mai inchis, atata timp cat ne incadram in aceeasi temperatura de culoare. Persoanele mai indraznete pot folosi o paleta mult mai larga de culori, in opozitie cu albastru pe cercul culorilor, chiar si negru, sau doar mascara.
Machiaj ochii verzi
La realizarea machiajulului pt ochii verzi am aceleasi recamandari ca si pentru ochii albastri, cu o mica exceptie, si anume sa se foloseasca nuante de maro-roscat. In momentul in care vrem sa evidentiem o culoare, asezam langa complementara acesteia. In acest caz, verdele este complementar cu rosu. Culoarea rosu este mult prea puternica pentru a fi folosita singura, ca atare, si nici nu reprezinta o culoare naturala, neutra. Recomandarea mea este sa se foloseasca nuante de maro deoarece acestea pot fi folosite si la modelarea fetei, iar pentru ochi se poate folosi un amestec de rosu cu maro, care se regaseste in nuantele gata-preparate de maro-roscat.
Machiaj ochii caprui
Ochii caprui au avantajul ca nu intra in opozitie cu nici o culoare existenta pe cercul culorilor, astfel ca pentru conturarea acestora putem folosi orice culoare. In acest caz, singura limitare este intensitatea pe care fiecare dintre noi o prefera pentru un machiaj de zi cu zi.

Machiajul de zi este „mandatory” pentru o femeie moderna. Din acest motiv este bine ca toate doamnele si domnisoarele sa fie informate si sa aiba cateva notiuni de baza despre machiajul de zi, fie ca este vorba despre un machiaj usor sau unul obisnuit.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*