
Notiunea de parenting este relativ noua. Parentingul este o stiinta care iti ofera sfaturi pentru cresterea, educare si ingrijirea copilului. Sfaturile de parenting sunt deseori utile pentru a te ajuta nu doar sa rezolvi probleme cu care te confrunti dar si pentru a remedia probleme parentale. Fie ca este vorba de educatia copilului, de principii mentale sau chiar psihologice sau psihiatrice pentru cresterea copilului, parentingul este soluti ca baza de date si de informatii. parentingul sau stiinta cresterii copiilor reprezinta un proces complex ce promoveaza si sustine dezvoltarea copiilor din punct de vedere fizic, emotional, social, financiar, prihic si intelectual, un proces complex ce se desfasoara din perioada copilariei si pana cand copilul devine adult. Parentingul se refera la aspecte legate de cresterea si educarea copiilor alaturi de o foarte buna relationare biologica. Conceptul de parenting se refera nu doar la parintii bilogici ci si la persoanele din familie care sunt implicate in supravegherea, cresterea si educare unui copi cum ar fi bunicii sau alte persoane apropiate care intra in contact permanent cu copii.
In acest prim articol din seria categoriei „parenting” de pe Blogul Lady’s apelam la cateva informatii importante furnizate de Formula As. Un periodic recomandat de noi pentru seriozitate si informatii de calitate. Ne referim asadar ca lacate sfaturi utile pentru ingrijirea copiilor.
Ulei pentru masat burtica
Copiii au tot felul de spaime si pentru ca zona de mijloc a corpului lor nu e inca suficient dezvoltata, spaimele se fac remarcate prin dureri de burta. Copiii sunt iritati si foarte sensibili. Masajul calmant cu ulei este foarte eficient si micutii se simt protejati. si balonarile se vindeca cu acest masaj.
Reteta 1: Ulei impotriva spaimelor
Ingrediente: 30 ml ulei de migdale, 4 picaturi ulei eteric de mandarine, rosu, 2 picaturi ulei eteric de benzoe, 2 picaturi ulei eteric de miere, 1 picatura ulei eteric de fasole Tonka. Sticlute de 30 ml, pentru pastrat.
Reteta 2: impotriva balonarilor
Ingrediente: 30 ml ulei de migdale, 2 picaturi ulei eteric de chimen, 1 picatura ulei eteric de anason, 1 picatura ulei eteric de fasole Tonka. Sticlute de 30 ml pentru pastrat.
Cum se procedeaza:
* Se amesteca uleiurile eterice cu uleiul de migdale.
* Se maseaza cu grija burtica, in sensul acelor de ceasornic.
* Amestecurile ajung (fiecare) pentru circa 10 aplicari.
Daca este urgent:
Amestecati 1 picatura de ulei eteric de chimen cu 1 lingurita de ulei de migdale sau de masline si masati usor burtica copilului.
Ulei pentru prevenirea racelii
Din cauza ca sistemul lor imunitar nu a ajuns inca la „maturitate”, copiii sunt mai tot timpul raciti. De aceea intarirea si sustinerea sistemului imunitar are o importanta deosebita. Pentru aceasta, uleiurile eterice sunt un ajutor de nadejde.
Ingrediente (pentru circa 10 utilizari): 30 ml ulei de migdale, 2 picaturi ulei eteric de levantica, 2 picaturi ulei eteric de mandarina, 2 picaturi ulei eteric de Cajeput (Malaleuca leucadendron), 1 picatura ulei eteric de benzoe. Sticlute de 30 ml pentru pastrat.
Cum se procedeaza:
* Se amesteca uleiurile eterice cu uleiul de migdale si se ung pieptul si spatele copilului (peste 6 ani).
* Se imbraca apoi copilul cu o camasa groasa sau cu un pulovar de lana moale.
Sirop de ceapa contra tusei
La o prima vedere, combinatia ceapa plus miere pare oarecum ciudata. Dar cei ce au testat-o stiu cat este de eficienta si ce gust bun are. Tusea uscata iritanta se linisteste si devine productiva. Combinatia este, deci, ideala in cazul tusei uscate sau persistente. Copiilor le place acest sirop in mod deosebit.
Ingrediente: 1 ceapa mica, 2 linguri miere (indiferent de care), 1 borcan cu capac.
Cum se procedeaza:
* Se taie ceapa marunt si se pune in borcanul gol.
* Se toarna peste ea mierea si se inchide borcanul imediat, fara sa se amestece ingredientele. Se lasa sa stea asa cateva minute.
* Dupa circa 20 de minute, la suprafata apare zeama, care se ia de cateva ori pe zi (cate o lingura) pentru calmarea tusei.
Portie cu portie
Siropul acesta contra tusei se prepara usor si repede. El le poate fi administrat copiilor incepand de la 1 an. Nu preparati niciodata cantitati mari, ci doar cat este necesar pentru o zi. Fiind mereu proaspat, siropul isi pastreaza gustul si eficienta.
Ceai impotriva durerilor de burta
Copiii sufera frecvent de dureri de burta, cauzele fiind dintre cele mai diferite: dureri de tip organic, dureri de „dor de casa”, dureri de „frica scolii” etc. Ceaiul de mai jos este eficient, are gust bun si linisteste.
Ingrediente: 1/4 de pahar de suc de mere (bio), 1 varf de cutit scortisoara, cate 30 g de: flori de musetel, frunze de roinita, seminte intregi de fenicul, 200 ml apa.
Cum se procedeaza:
* Se umple pe sfert, cu suc de mere, un pahar mare (de 300 ml).
* Se marunteste in mojar o lingurita rasa de plante si seminte amestecate (pentru ca semintele de fenicul sa „elibereze” aroma vindecatoare) si se oparesc cu apa clocotita.
* Se lasa sa se infuzeze 10 minute.
* Se strecoara ceaiul peste sucul de mere din pahar.
* Se „condimenteaza” cu scortisoara pisata, care are efect antispasmodic si se lasa copilul sa se bucure de savoarea lui.
Caldura face bine
Ar fi bine ca in timp ce copilul bea ceaiul sa-i puneti pe burtica si o buiota cu apa calda si sa-i cititi o poveste. Relaxare la patrat!
Supa de morcovi contra diareei
Este o supa de morcovi fiarta indelung, dupa reteta doctorului german E. Moro, de la clinica de pediatrie din Heidelberg. Rezultatele obtinute de el in cazul diareei la copii au fost remarcabile: inca din 1908 rata mortalitatii si a complicatiilor in randul copiilor bolnavi de diaree a scazut simtitor, supa fiind eficienta in toate tipurile de afectiune, atunci ca si astazi.
Ingrediente: 500 g morcovi (bio), 1 l apa, 1 l zeama de legume (sau un litru de apa in care s-au fiert 3 g de sare).
Cum se procedeaza:
* Se curata morcovii de coaja si se maruntesc in mixer.
* Se lasa sa fiarba intr-un litru de apa, intre 1 ora si 1 ora jumatate, pana ce scade la 300 ml.
* Se paseaza si se amesteca cu zeama de legume.
* Supa se „administreaza” chiar de la debutul diareei, cate o lingura de mai multe ori pe zi (cat vrea sa manance copilul). Se fierbe zilnic, ca sa fie proaspata, si „tratamentul” dureaza cateva zile.
* Li se recomanda copiilor de peste 6 luni.
Cum actioneaza:
Timpul mai lung de fierbere este important, pentru ca el permite „eliberarea” moleculelor eficiente. Este vorba de cele mai mici molecule de zahar, foarte asemanatoare cu receptorii intestinali. De aceea, agentii patogeni se fixeaza pe moleculele de zahar, nu pe peretii intestinali, si sunt eliminati, pur si simplu, impreuna cu fecalele.
Perna „desteapta”
Denumirea vine de la o pernita umpluta cu plante, facuta de o mamica pentru stimularea concentrarii baietelului ei de 8 ani. Pe care i-a dat-o cu el la scoala si pe care si-au dorit-o, imediat, toti colegii lui de clasa.
Ingrediente: (pentru o perna parfumata): 100-150 g plante uscate care stimuleaza concentrarea si produc buna dispozitie. Este vorba de plante cu uleiuri eterice, precum busuioc, roinita, cimbru, lemnul-domnului, menta, rozmarin, verbina si coaja de portocala. * O fata de perna (circa 15×15 cm), din bumbac sau in.
Cum se procedeaza:
* Se maruntesc plantele si coaja de portocala si se umple fata de perna cu ele.
* Se coase cu ata si… gata perna!
* Efectul plantelor dureaza intre 6 si 12 luni.
Terapie blanda cu arome
Caldura corpului „are grija” ca aromele sa fie inhalate si sa actioneze. Pentru a le proteja, mamele copiilor puneau pernutele in ghiozdan, invelite intr-o punga de plastic, astfel ca atunci cand erau scoase afara pentru a fi folosite, acestea erau mereu curate, miroseau frumos si efectul lor era de durata.
Leacurile si remediile naturale pentru copii sunt utile in procesul de parenting. Nu uitati sa revenit pe Lady’s Blog pentru noi informatii despre parenting. Desi este o stiint relativ noua, parentingul trebuie luat in seama cu cea mai mare consideratie. iare leacurile si remediile naturale desi nu sunt sfaturi absolute de parenting va ajuta in cresterea si ingrijirea copiilor.