La noi incidente Rusia va fi descalificata de la Euro 2016

Verdictul dat astazi de UEFA avertizeaza clar Rusia ca, in cazul unor noi violente ale suporterilor, va fi descalificata de la Euro 2016. Teremenul utilizat de UEFA este cel de „excludere cu suspendare” pentru Rusia de la Euro 2016 din cauza violentelor provocate de fanii sau pe stadionul Velodrome din Marsilia (le meciul de sambata dintre Anglia si Rusia incheiat 1-1). Ceea ce inseamna ca Rusia este aproape exclusa dar a mai primit o „pasuire” iar viitorul prezentei la Euro 2016 depinde de suporterii rusi. ”Sancțiunea de excludere va fi impusa daca incidente de natura similara provocate de fani vor avea loc pe stadion la oricare din meciurile pe care le va disputa Rusia in timpul competiției”, se arata in comunicatul UEFA.

Pe de alta parte, potrivit BBC News, mai multi suporteri rusi au fost deja expuilzati din Franta. Si Anglia a fost amenintata cu descal;ificarea insa nu a fost acuzata formal de UEFA, cum s-a intamplat astazi clar in cazul Rusiei.

Pe langa aceasta sanctiune ce va fi urmata imediat de descalificarea de la Euro 2016, Rusia a primit o amenda de 150.000 euro, din cauza incidentelor provocate de fani pe stadion, pentru utilizarea artificiilor și a conduitei rasiste a fanilor.

In timpul confruntarilor, 35 de oameni au fost raniti – cei mai multi englezi – iar 20 de microbisti au fost arestati. Procurorul-sef al Marsiliei, Brice Robin, a declarat ca aproximativ 150 de suporteri rusi au fost identificati drept „huligani bine instruiti”, care au venit la Marsilia „cu intentia de a provoca violente”. El a admis ca jandarmeria franceza nu a reusit sa ii retina. Acum, politia franceza, deja pusa la zid pentru lipsa de reactie, are o problema suplimentara: rusii si englezii se muta in nord si se vor cantona in orase foarte apropiate. Rusia joaca miercuri in Lille, cu slovacii, iar englezii vor juca joi in Lens, la doar 25 km distanta. Din faza grupelor, Rusia mai are de jucat cu tara Galilor si Slovacia.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*