Google începe procedura de închidere pentru G+

Google începe săptămâna viitoare procedura de închidere pentru propria reţea de socializare Google Plus – G+. Platforma socială se va închide definitiv pe data de 2 aprilie 2019. Decizia are loc după ce o breşă descoperită anterior a expus informaţiile personale a unui număr până la 500.000 de persoane.

Utilizatorii reţelei de socializare au fost sfătuiţi să descarce şi să salveze conţinutul personal încărcat pe Google+ înainte de data de închidere a serviciului informează The Guardian. Motivul principal pentru închiderea G+ este imposibilitatea companiei de a găsi soluţia pentru vulnerabilitatea care a permis obţinerea de date despre utilizatorii platformei.

Google Plus se închide

Google va începe săptămâna viitoare procedura de închidere a reţelei de socializare Google+, compania pregătindu-se de suspendarea definitivă a acesteia, programată pentru luna aprilie.

Înainte de închiderea definitivă a reţelei sale de socializare, programată pentru data de 2 aprilie, gigantul tehnologic nu va mai accepta crearea conturilor noi pe Google+ ”începând de la 4 februarie”. ”La 2 aprilie contul dumneavoastră Google+ şi orice pagină Google+ pe care aţi creat-o vor fi închise şi vom începe ştergerea conţinutului din conturile consumatorilor Google+”, a informat Google.

Ştergerea conturilor Google Plus

”Procesul de ştergere a conţinutului conturilor consumatorilor Google+, paginilor Google+ şi a arhivelor albumelor va dura câteva luni, iar în această perioadă conţinutul ar putea rămâne activ”, se precizează în anunţul companiei. Google a anunţat închiderea Google+ în luna octombrie, după ce o breşă descoperită anterior a expus informaţiile personale a unui număr până la 500.000 de persoane.

Data stabilită iniţial pentru închiderea reţelei era august 2019, însă compania a decis modificarea acesteia pentru luna aprilie în urma apariţiei altei defecţiuni de software înregistrată pe această platformă.

Deşi Google a decis să închidă versiunea generală a reţelei de socializare, aceasta va funcţiona în continuare pentru utilizatorii din cadrul companiilor care folosesc Google+ pentru G Suite.

Google+ a fost lansat în iunie 2011, însă s-a luptat să ţină piept celui mai important competitor din sectorul media de socializare, Facebook.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*