Top articole

Ghid turistic Florenţa

Forte del Belvedere

La aproximativ 2 km de Piazzale Michelangiolo o luaţi la dreapta pe un drum îngust care eventual coboară până pe cheiul Lungarno Torrigiani. Pietonii care doresc să urce spre fort trebuie să plece de la acest chei.

Fortăreaţa şi eleganta vilă de deasupra acesteia au fost construite la sfârşitul secolului XVI conform planurilor lui Buontalenti pentru familia Medici care a dorit să aibă un conac întărit unde la nevoie să se poată apăra şi să se poată retrage în cazuri de necesitate. Splendida privelişte panoramică a furnizat inspiraţie multor pictori. În partea de nord poate fi văzut oraşul. În sud scena coboară într-o armonioasă şi tipică privelişte caracteristică ţinuturilor toscane. Pot fi văzute vile, turnuri, conace şi un vast câmp cu măslini care este uneori presărat cu conifere.

MONTECATINI TERME

Montecatini are un mare număr de hoteluri şi este una dintre cele mai populare şi elegante staţiuni balneo-climaterice din Italia. Sezonul turistic este particular de lung aici şi oraşul reprezintă locul ideal pentru o binefăcătoare pauză – parcuri, o largă varietate de distracţii, curse.

Izvoarele sale minerale au devenit faimoase pentru proprietăţile lor medicale cu multe secole în urmă. Sunt folosite pentru tratarea disfuncţionalităţlor metabolice, bolile de ficat, de stomac şi complicaţiile intestinale şi reumatism. Sunt folosite în numeroase alte terapii, inclusiv în băi de nămol şi balneoterapie, dar cea mai obişnuită formă de tratament este să bei apa care este oferită de izvoare.

Museo dell’Accademia d’Arte À – Viale Diaz. Această galerie de artă modernă conţine sculpturi de Dupre, o frescă cu un colorit dramatic, de Pietro Annigoni (Viaţa), suveniruri personale care au aparţinut lui Verdi şi Puccini şi lucrări de Guttuso, Primo Conti, Galileo Chini, Gentilini şi Messina.

EXCURSII MONTECATINI TERME

Montecatini Alto – 5 km spre nord-est. Acest sat mic dar elegant de munte are vedere spre Valea Nievole. În 1315 acesta a fost locul întâlnirii dintre Uguccione della Faggiuola, un membru al facţiunii Ghibeline din Lucca şi Castruccio Castracani, un Ghibelin din Pisa. Împreună ei i-au învins pe Guelfi la Florenţa.

Piazza Giusti este în particular atractivă pentru turnul medieval cunoscut sub numele de Casa di Ugolino (casa lui Ugolino), pentru casele decorate cu însemne de armă şi atractivele terase ale cafenelelor.

Monsummano Terme – 4 km spre sud-est. Zona cu izvoare din Monsummano este mai bine cunoscută pentru terapia efectuară în peşterile din această zonă pentru tratarea gutei, artritei, bolilor aparatului circulator şi disfuncţionalităţile sistemului respirator.

Acesta a fost de asemenea locul în care s-a născut poetul italian Giuseppe Giusti (1809-1850), care este comemorat prin memorialul din piaţa situată în apropiere de muzeul naţional Casa Giusti.

Top articole
1 Comment
  1. Reply
    Scarlat Iuliana aprilie 16, 2019 at 6:00 pm

    Multumesc mult pentru acest ghid!

Adăugaţi comentariu

*