Euro 2016: 116 arestari si 3 expulzari

De la debutul Euro 2016 au fost arestate 116 persoane si 3 au fost expulzate, alte 5 primind interdictie de a intra in Franta. Ministerul de Interne de la Paris a anuntat ca oficialitatile locale pot emite in continuare ordine de expulzare pentru „suporterii care au un comportament ce afecteaza ordinea publica”. De la inceputul Campionatului European 2016, trei persoane au fost expulzate si alte 5 au primit interdictie de a intra in tara din cauza „riscului de a perturba ordinea publica” a declarat ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve. „Actiunile acestor persoane au sitras atentia politiei de la misiunea principala care este de a proteja tara de amenintarile teroriste, a adaugat ministrul francez.

Totodata, potrivit sky.com, Cazeneuve a cerut impunerea de restrictii pentru vanzarea si consumul de alcool la Euro 2016 in orasele care gazduiesc meciurile, solicitare facuta dupa violentele de la Marsilia in care au fost implicati fanii rusi si englezi.

Ministerul Francez de Interne a asigurat ca „aceste actiuni de securizare vor continua pe tot parcursul competitiei”.
Dupa scandalul dintre suporterii ruși și englezi, pe stadionul din Marsilia, sambata, Rusia și Anglia au fost amenintate cu descalificarea de catre UEFA în caz de noi violente.

Suporterii rusi au fost de asemenea acuzati pentru introducere si utilizarea de materiale pirotehnice pe stadionul Velodrome, inclusiv utizarea unei rachete de semnalizare cu proiectile incandescente care au fost lansate spre galeria engleza.
Atat ministrul rus al sporturilor cat si responsabilii din Federatia Rusa de Forbal si-au exprimat regretul pentru neplacerile provocate in Franta de suporterii rusi.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*