Elimina porii pielii cu un singur ingredient

Porii din piele pot afecta imaginea tenului indeosebi dupa ce se maresc. Puteti trata porii pielii urmand mai multe metode naturale. Porii din piele apar deseori la persoanele cu pieliea uleioasa, cu tenul gras, devenind treptat pori largi cu i imagine neplacuta. Din acest motiv persoanele care au pori in ten incearca orice metode pentru a face mai putin vizibila aceasta problema a pielii. Bicarbonatul de sodiu se pare ca este elementul care poate avea o contributie importanta in acest demers.

Bineinteles ca sunt multe produse care pot fi cumparate pentru a ajuta si contribui la o piele delicata si intinsa si pentru a descuraja aparenta porilor largi din piele dar aveti si posibilitatea de a prepara propriul remediu natural acasa pentru a rezolva aceasta problema. Iata mai jos, in acest articol mai multe sfaturi. Pentru a trata porii din piele puteti incerca urmatoarele retete.

Remedii porii pielii

Apa cu bicarbondat de sodiu:
Combinati doua linguri de bicarbonat de sodiu cu doua linguri de apa si amestecati-le bine. Apoi aplicati pasta rezultata pe fata si lasati sa se usuce pentru 15 minute. Dupa ce masca incepe sa devina rigida clatiti cu apa calduta. Aceasta este cea mai simpla reteta care va poate ajuta sa scapati in mod natural de porii din piele.

Mai jos va mai prezentam si alte remedii naturale care sunt de asemenea eficiente. Pe langa faptul ca sunt retete naturale au si avantajul ca pot fi realizate usor din 2-3 ingrediente la indemana.

Porii pieliiCastravete, lamaie si apa de trandafiri
Incepeti cu cojirea unui castravete si zdobriti miezul (pulpa). Apoi adaugati o lingurita de apa de trandafiri si cateva picaturi de suc de lamaie si amestecati. Puneti amestecul pe o batista (carpa) curata si uscata si apoi aplicati pe fata masand usor. Dupa cinci minute de la aplicare pe toata suprafata cu pori clatiti cu apa proaspata.

Albus de ou si suc de lamaie (recomandat lime)
Preparati propria masca naturala de fata cu cateva picaturi de suc de lamaie si doua albusuri (crude) de ou. Amestecati 5-10 picaturi de suc de lamaie cu albusul obtinut de la doua oua. Aplicati masca obtinuta pe fata si lasati sa se usuce pentru 10-20 de minute. Apoi clatiti fata cu apa calduta. Aceasta reteta de masca va ajuta la reducerea dimensiunilor porilor din piele si la ameliorarea tenului dar va ajuta in acelasi timp pentru a indeparta grasimea pielii si pielea moarta de pe suprafata tenului.

Rosie si suc de lamaie (recomandat insa lime)
Intr-un suc obtinut dintr-o tomata adaugati doua picaturi de suc de lamaie. Amestecati si aplicati lichideul pe fata utilizand o mingiuta de bumbac si lasati sucul pe fata timp de 15 minute. Apoi clatiti fata cu apa. In urma acestui tratament uleiul de pe ten va fi indepartat gratie acidului din lamaie si tomatelor care actioneaza ca un astringent. De asemenea, amestecul va intareste pielea si va inchide porii.

Migdale si suc de lamaie
Adaugati cateva migdale intr-un mic vas cu apa (filtrata, plata) si lasati-le sa se inmoaie peste noapte. Dimineata zdreliti migdalele inmuiate de apa si amestecati-le intr-o pasta. Apoi adaugati o lingurita de zeama de lamaie in pasta obtinuta. Aplicati amestecul pe fata si lasati pe ten timp de 30 de minute. Apoi spalati-va fata cu apa.

Lamaie si suc de ananas
Stoarceti zeama dintr-o jumatate de lamaie si amestecati lichidul obtinut cu o jumatate de ceasca de suc de ananas. Apoi inmuiati o batista curata si uscata (sau un servetel uscat pentru fata) in amestec si intindeti pe ten unde lasati timp de 5 minute. Spalati-va fata apoi cu apa proaspata. Enzimele din ananas ajuta la curatarea si intarirea pielii. Functioneaza insa si cu efect astringent prin acidul din sucul de lamaie cu efect de reducere a porilor din piele.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*