Dezactivare Gutenberg pe WordPress

Un articol dedicat pentru dezactivare Gutenberg pe WordPress. Vă ajutăm să eliminați total opțiunea Gutenberg din site-ul sau blogul pe care l-aţi ridicat pe WordPress. De reţinut este că acest sfat este util şi general aplicabil pentru orice website sau blog construit, ridicat pe platforma WordPress. Ideea este că, dacă aveţi un site sau blog construit pe platforma WordPress, orice actualizare o să vă impună acest modul de editare Gutenberg.

Chiar dacă aveţi opţiunea de actualizare automată la versiunea superioară de WordPress sau dacă aţi actualizat individual la versiunea de WordPress 5.0 veţi avea această surpriză neplăcută. O să vă dea tot modulul de administrare, partea de editare, peste cap. Veţi avea pe administrare acest modul rudimentar Gutenberg.

Dezactivare Gutenberg pe WordPress

Aveţi un website construit pe platforma WordPress. Sunt milioane de website-uri care utilizează această platformă. Indiferent de template dacă veţi decide să faceţi un upgrade la versiunea 5.0 WordPress o să aveţi un alt modul de editare. Este o situaţie delicată, un moment în care vă daţi seama că utilizaţi o platformă pentru site cu probleme. Nu este aşa… Şi o să vă învățăm pas cu pas în acest articol cum să vă dezvoltaţi propriul modul de editare.

Primul pas: instalare TinyMce Advanced

Dacă nu aveţi deja instalat un plugin pentru editarea textului vă recomandăm acest plug-in. După ce aţi fost abuzat(ă) cu noua versiune WP instalaţi acest plugin de editare a textului. Aşadar, primul pas spre o zona de editare prietenoasă este să instalaţi în zona de plug-in TinyMce Advanced. Pentru că atunci când veţi dezinstala „minunatul” modul de editare adus de WordPress 5.0 este bine să aveţi o opţiune cu adevărat modernă de editare.

Acesta este însă un pas important dar prealabil pentru a reveni la un odul de editare prietenos.

După ce instalați acest modul de editare – repet, dacă nu aveţi deja un modul de editare Wp instalat – este necesar sa mai instalaţi un plugin. De fapt va trebui să instalaţi un plugin de dezinstalare Gutenberg.

Dezinstalare Gutenberg pe platforma WordPress

Dezinstalare Gutenberg pe platforma WordPress: scăpaţi de noua abordare a editării pe Wp. Este foarte uşor de fapt. După ce aveţi instalat un modul de editare însă… Tocmai de aceea v-am recomandat mai sus să instalaţi TinyMce Advanced. După ce instalaţi acest plugin, acest modul, treceţi la pasul următor: desfiinţaţi Gutenberg.

Pentru acest pas care ne duce unde ne dorim este necesar să mai activaţi un plugin. Bineînțeles că au apărut foarte multe soluţii de plugin. Noi vă recomandăm însă ceva deja testat fără riscuri.
De fapt, pentru a înţelege foarte clar, titul acestui capitol este de fapt un „cârlig”. Nu puteţi dezinstala ceea ce Wb deja a inclus în platformă. Dar puteţi veni cu o soluţie de plugin care să rezolve problema.

Plugin dezinstalare Gutenberg pe WordPress

De fapt ar fi primul pas pe drumul de abandonare Gutenberg. Adică să veniţi cu un plugin care să elimine noua platformă rudimentară de editare de la WordPress. Detinstalaţi acest modul de editare instalând „Disable Gutenberg”. Aşa cum sună acest titlu: se va dezactiva noul şi mizerabilul modul de editare propus de WordPress 5.0.

Soluţie rapidă eliminare Gutenberg

Soluţie rapidă eliminare Gutenberg: instalaţi pluginul Disable Gutenberg. Este însă recomandat ca înainte de această instalare să aveţi deja instalat un plugin de editare. Mai sus veţi vedea că recomandăm să instalaţi TinyMce Advanced. Aşadar, eliminare rapidă Gutenberg:

  • Instalaţi TinyMce Advanced
  • Dezinstalaţi Gutenberg instalând pluginul „Disable Gutenberg”. Simplu şi eficient.
Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*