Cum să descifrezi cele mai neobişnuite vise

Te-ai întrebat vreodată ce semnificaţie există în spatele viselor pe care le ai? Oamenii au fost mereu fascinaţi de apariţiile din vis. În Egiptul Antic, cei care aveau trăiri intense pe tărâmul viselor erau consideraţi înzestraţi cu o înţelegere mai profundă a lumii şi chiar a viitorului. Multe dintre aceste vise au fost transcrise pe papirusuri descoperite mii de ani mai târziu.

În acele vremuri, se credea faptul că cea mai bună cale de primire a revelaţiilor divine era prin intermediul viselor, drept pentru care, pentru a câştiga înţelepciunea zeilor, unii egipteni dormeau pe aşa numitele paturi sfinte. Una dintre cele mai răspândite apariţii din timpul viselor era o insectă comună chiar şi în zilele noastre. Prin urmare, încă de atunci, aceștia au început să se întrebe ce înseamnă când visezi gândaci.

Ce înseamnă când visezi gândaci

Înţelepţii vremii susţineau faptul că gândacii apăruţi în vis simbolizează nemurirea. O dată cu apariţia psihanalizei şi cu cercetările lui Sigmund Freud şi ale lui Carl Jung, s-a stabilit faptul că visele pe care le avem în timpul somnului sunt în strânsă legătură cu procesele subconştiente. Teoria lui Freud susţine faptul că, în timp ce mintea noastră conştientă doarme, subconştientul produce imagini, care ne pot oferi un grad de întelegere mai adânccu privire la propriul sine. În cartea lui Freud, intitulată Interpretarea viselor, un sistem complex, prin care ne putem analiza visele, este detaliat.

Deşi oamenii sunt diferiţi şi fiecare viaţă este patronată de diverse trăiri şi experienţe, ne leagă câteva instantanee de vis, care apar în mai toate “filmele nocturne”. În cele ce urmează, vom descifra semnificaţiile unora dintre cele mai frecvent întâlnite imagini şi experienţe din vis.

Cand visezi gandaci

Ce înseamnă când visezi gândaci –  Visele în care apar gândaci sau alte insecte sugerează faptul că eşti îngrijorată sau că te preocupă o problemă. Gândacii simbolizează temerile şi anxietăţile cu care trăim, zi de zi. Visele cu insecte pot simboliza și personificarea expresiei a face din ţânţar armăsar. Poate că dai mai multă importanţă decât ar trebui unei probleme minore din viaţa ta. Există şi o altă interpretare a apariţiei gândacilor în vis, care sugerează faptul că ţi-e teamă de felul în care eşti văzută de cei din jurul tău.

Ce inseamnă atunci când cazi în gol

Ce inseamnă atunci când cazi în gol – Cea mai răspândită interpretare a căderii în gol, din timpul unui vis, se referă la faptul că ceva din viaţa ta nu merge tocmai bine. Acest lucru poate sugera faptul că ai nevoie să regândeşti o alegere deja făcută sau să iei în calcul o posibilă schimbare, legată de unul dintre aspectele vieţii tale.

Ce înseamnă atunci când te visezi dezbrăcată în public

Ce înseamnă atunci când te visezi dezbrăcată în public – Te-ai visat vreodată dezbrăcată într-un loc aglomerat, la birou sau la şcoală, iar sentimentul de panică trăit a persistat şi după ce te-ai trezit? Nu te îngrijora! Acest vis este mai comun decât crezi. Penny Peirce, autoarea unei binecunoscute cărţi de descifrare a viselor susţine faptul că visele în care eşti fără haine în public ascund o problemă mai profundă: îţi este teamă să fii vulnerabilă şi să îţi arăţi imperfecţiunile şi uneori nu te simţi confortabilă în pielea ta.

Ce înseamnă atunci când visezi că zbori

Ce înseamnă atunci când visezi că zbori – Zborul în vis îţi poate da un sentiment eliberator şi poate prevesti o întâmplare pozitivă ce va avea loc în viaţa ta. Pe de altă parte, atunci când visezi că îţi iei zborul, se poate spune și că încerci să evadezi din realitatea vieţii tale. În general însă, acţiunea zborului semnifică o independenţă emoţională sau materială, pe care încerci să o dobândeşti.

Ce înseamnă atunci când visezi că îţi pierzi dinţii

Ce înseamnă atunci când visezi că îţi pierzi dinţii – Acest tip de vis poate avea mai multe explicaţii. Acesta poate însemna că eşti îngrijorată în legătură cu imaginea ta sau că nu poţi comunica cu cei apropiaţi. Acest vis poate indica și faptul că analizezi prea mult anumite situaţii, care nu ar trebui să te afecteze. Problema de bază, în acest caz,  este reprezentată de frica de a fi vulnerabilă, de a lua decizii sau de a pierde controlul.

Ce înseamnă atunci când visezi că alergi şi eşti urmărit

Ce înseamnă atunci când visezi că alergi şi eşti urmărit – Visele în care suntem urmăriţi de către un atacator, cunoscut sau nu, pot fi de-a dreptul terifiante. Dar ce ne spun, oare, aceste vise, despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în mintea noastră? Cel mai des, dicţionarele de vise asociază această experienţă cu încercarea de a evita ceva din viaţa de zi cu zi. Tony Crisp, autorul cărţii Dicţionarul viselor susţine faptul că, atunci când visezi că eşti urmărită, de fapt încerci să îţi negi propriile dorinţe şi temeri.

Semnificaţia viselor este un subiect pe care omenirea îl dezbate încă din vremurile antice. Deşi civilizaţiile primitive se întrebau, în mod frecvent, ce prevestesc visele, în era modernă, naşterea psihanalizei ne-a ajutat să înţelegem mai bine faptul că imaginile pe care subconştientul le formează, atunci când dormim, au rădăcinile în adevărata natură a sinelui nostru.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*