De ce este recomandat să îți schimbi rutina de skincare odată la două săptămâni

De ce este recomandat să îți schimbi rutina de skincare odată la două săptămâni? Dacă ai lucrat din greu pentru a găsi o rutină de îngrijire cu mulți pași care să funcționeze în cazul tău, nu îți va plăcea ce urmează să îți spunem. Tocmai am aflat și noi: este recomandat să îți schimbi rutina de skincare de două ori pe săptămână. Cel puțin asta susține Jennifer Brodeur, cosmeticiana lui Oprah.

Poate părea contraproductiv să îți schimbi rutina de skincare odată la două săptămâni, însă nu trebuie să ne crezi pe cuvânt de avantajele acestei schimbări. Noi îți spunem ce beneficii poți avea, iar tu decizi dacă merită efortul.

De ce este recomandat să îți schimbi rutina de skincare

Cosmeticiana lui Oprah, canadiana Jennifer Brodeur, are în spate cunoștințe reale, fiind profesoară de chimie și biologie. Tocmai de aceea, o credem pe cuvânt atunci când ne sfătuiește să ne schimbăm rutina de skincare odată la două săptămâni. Însă iată mai multe detalii despre această recomandare.

„Adesea, când o femeie îmi spune că are tenul sensibil, îi spun să încetee să mai folosească toate produsele ei timp de două săptămâni, iar apoi să le reintegreze unul câte unul. Totul stă în aducerea pielii într-o stare de sănătate bună – cu cât este mai sănătoasă, cu atât mai puține produse va trebui să aplici”, a explicat Brodeur, conform Allure.

„Eu le fac un kit SOS ca ele să aibă o rutină pas-cu-pas. Apoi, la fiecare două săptămâni, îl schimb. Și ele îmi spun: „Ce? Dar funcționează!”, a relatat cosmeticiana. Iată și explicația din spatele teoriei sale: „Vreau ca pielea să fie surprinsă. Într-un fel este ca și cum ai face sport – nu poți face doar abdomene tot timpul. Trebuie să schimbi rutina ca mușchii să continue să răspundă”.

Jennifer Brodeur crede că același lucru se întâmplă și în cazul tenului: acesta se obișnuiește cu ingredientele active din produse, la care devine într-un fel imun. „Eu sugerez să schimbi produsele în funcție de sezon. Vara, un gel sau o spumă de curățare pot fi minunate, mai ales dacă ai tenul gras, însă la toamnă, s-ar putea să vrei un lapte purifiant puțin mai hidratant”, a explicat ea.

Foto: Hepta

Citeste mai departe articolul pe: De ce este recomandat să îți schimbi rutina de skincare odată la două săptămâni

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*