Top articole

Dacia va avea un model electric extrem de ieftin

Dacia pregăteşte un automobil electric ieftin. O maşină electrică Dacia, automobil cu propulsie electrică pentru toate buzunarele. Acest automobil electric Dacia nu va fi lansat însă foarte repede. Constructorul estimează lansarea proiectului pentru anul viitor. Dar, aşa cum informează publicaţia online Daily Express, Dacia va lansa o maşină electrică extrem de accesibilă din punctul de vedere al preţului. Cel mai probabil acest model electric pentru Dacia va fi apropiat ca design, ca model, cu Sandero sau Duster. Producătorul nu le-a declarat britanicilor dacă va fi o maşină hibrid sau integral electrică.

Maşină electrică Dacia la preţ accesibil

În curând, Dacia va lansa și o mașină electrică oficială. Nu există prea multe detalii în acest moment, dar presa străină estimează că modelul nu va intra în producție de serie mai devreme de 2020, fiind construită pe o platformă nouă. Este posibil ca anul acesta să vedem primele imagini cu viitoarea Dacie electrică.

Jean-Christophe Kugler, directorul operaţiunilor Renault în zona Eurasia, declara în 2017 jurnaliștilor englezi că introducerea vehiculelor electrice în oferta Dacia nu va afecta poziționarea brandului: „Vom rămâne șocant de accesibili financiar”.

Acest lucru va fi posibil „împrumutând” tehnologia celorlalți membri ai Alianței Renault-Nissan: „Avantajul de a fi într-un mare grup industrial este că ne putem mişca rapid, deoarece tehnologia necesară (propulsie electrică) deja există”, explică Kugler. Un model de maşină cu propulsie electrică ce va fi extrem de accesibil. Oferta va fi prezentată concret din 2020. Anul viitor va fi aşadar momentul de lansare oficială pentru modelul de maşină Dacia cu propulsie electrică.

Autonomie Dacia electrică

Potrivit primelor informaţii, autonomia primei maşi Dacia cu acumulatori va fi de aproximativ 200 km. Ceea ce va încadra modelul în ecartul de autonomie impus de toate modelele principale de maşini electrice. Preţul foarte mic pentru acest model îl va face extrem de ofertant pentru zonele urbane. Vorbim despre un model de maşină Dacia cu propulsie electrică pe care îl vom vedea în fază de proiect anul viitor.

Top articole
Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*