Cum afectează organismul culoarea alimentelor

Culoarea alimentelor pe care le consumăm poate afecta organismul. Această realitate este cunoscută încă din antichitate. Alimentele stimulează sau suprimă funcțiile fiziologice ale corpului nu numai prin calitatea lor, ci și prin culoare. Mai mult, culoarea are un efect puternic asupra gustului. Prin combinarea alimentelor pe care le consumați în funcție de parametrii de culoare, o persoană poate îmbunătăți starea de sănătate și poate scăpa de starea de spirit proastă. Terapia cu culori este o știință care a apărut în Grecia antică și este cunoscută și în alte țări – China, Egipt, India.

Alimentele albe

Alimentele albe (lapte și produse lactate, orez, usturoi, varză albă, rădăcină de țelină) calmează, elimină iritabilitatea și elimină substanțe toxice prin rinichi. Excesul de culoare albă poate provoca sentimente de detașare, dar şi frustrare, disconfort și un sentiment de frig. În plus față de faptul că culoarea albă a alimentelor are un efect benefic asupra sistemului nervos, îmbunătățește și vederea și funcția glandelor endocrine; produsele lactate întăresc oasele, usturoiul și ceapa ajuta la răceală.

Alimente galbene

Alimentele galbene

Alimentele galbene (lămâi, ananas, banane, piersici, porumb, brânză galbenă, gălbenușuri de ouă, ulei vegetal și unt) stimulează digestia, îmbunătățesc apetitul, vindecă insomnia și ajută la purificarea sângelui. Culoarea galbenă promovează dezvoltarea mentală și sporește abilitățile logice ale minții, dă un optimism. Culoarea galbenă tratează o serie de boli ale pielii și, de asemenea, elimină perturbările în activitatea ficatului și intestinelor.

Alimente portocalii

Alimentele portocalii

Alimentele portocalii (morcovi, caise, mandarine, portocale, mango, curmal, dovleac) ajută la restabilirea celulelor nervoase, îmbunătățesc starea de spirit, ameliorează durerile de cap și ajută rinichii să elimine deșeurile toxice. Precum culoarea luminii solare, portocaliu afectează funcționarea glandelor endocrine umane. De asemenea, portocaliu va ajuta cu o funcție slăbită a mușchiului inimii.

Alimente maro

Alimentele maro

Alimentele de culoare maro (hrișcă, cafea, cacao, ciocolată, orez brun și zahăr, date, unele soiuri de miere) sunt utile pentru oamenii dezechilibrați, agitați și cei care sunt sub influența impulsurilor. Produsele de culoare maro ajuta persoanele cu probleme ale auzului, boli ale ochilor, probleme de piele, boli pulmonare, precum și au efecte benefice asupra bolilor tiroidiene.

Se crede că alimentele brune dau claritate vieții, trezesc compasiune în oameni, onestitate; această culoare influențează abilitățile mentale și fizice, ridică starea de spirit, încărcăturile cu energie.

Alimente rosii

Alimentele roşii

Alimentele roșii (mere roșii, roșii, sfecla, ridichi, ardei roșii, cireșe, zmeură, căpșuni, pepene verde, carne roșie) stimulează metabolismul, îmbunătățesc circulația sângelui și măresc eficiența persoanelor implicate în munca intelectuală. Ajută la reglarea metabolismului într-un mod pozitiv. Culoarea roșie oferă o culoare frumoasă și uniformă pe piele, îndepărtează stagnarea organelor. Este de remarcat faptul că culoarea roșie provoacă supraexcitație, deci este contraindicată unui comportament iritabil, impulsiv și ușor excitat.

Alimente mov

Alimentele mov

Mâncarea de culoare mov (vinete, mure, coacăze negre, prune purpuriu, alge roșii) normalizează starea sistemului nervos. Această culoare este utilizată în tratamentul oricăror tulburări mentale și nervoase, nevralgii, reumatism, contuzii cerebrale, patologii urinare și vezicule ale vezicii biliare, precum și rinichi. Pentru culorile violete, persoanele creative creează o performanță îmbunătățită. Cu toate acestea, expunerea prelungită la culoarea violet purpurie pe corpul uman poate provoca tristețe sau depresie.

Alimente albastre

Alimentele albastre

Alimentele de culoare albastră (struguri întunecați, prune și afine) conțin o cantitate mare de substanță biologic activă „antocianină” ​​care protejează vasele de sânge și îmbunătățește foarte mult vederea. Culoarea albastră poate normaliza tensiunea arterială și activitatea mușchiului cardiac, poate ușura oboseala. Albastru reduce apetitul, astfel încât această culoare este utilă pentru persoanele cu greutate în exces. Culoarea albastră calmează întregul corp și, de asemenea, îmbunătățește imunitatea cu o creștere a temperaturii corpului. Curăță roşul în gât, tot felul de spasme, insomnie, dureri de cap, tulburări intestinale, boală tiroidiană (bineînțeles este mai bine să consulți un doctor). Culoarea albastră acționează liniștitor asupra unei persoane, ajută la melancolie, isterie, epilepsie și, de asemenea, cu o suprasolicitare sexuală.

Alimente verzi

Alimentele verzi

Alimentele verzi (broccoli, frunzele de salată, mazăre verde, ardei verzi, mere verzi, avocado, varză, salată, sparanghel, anghinare, pere, castraveți, dovlecei) au un efect pozitiv asupra creierului. Clorofila, care este produsă în plante verzi sub influența razelor solare, stimulează formarea de celule roșii sanguine benefice și activează sistemul imunitar.

Lipsa alimentelor de culoare verde în nutriția dvs. poate duce la nervozitate și iritabilitate, deoarece verde creează un sentiment de echilibru și odihnă.

Culoarea alimentelor: sucuri

Sucurile roșii sunt recomandate pacienților cu tensiune arterială crescută și boli cardiace.

Sucurile de portocale sunt necesare pentru pacienții cu spasme ale vaselor de sânge și cu sindroame depresive.

Sucurile de culoare galbena ajuta pacientii cu reumatism si ulcer gastric.

Toate aceste recomandări se referă la medicina populară. Fiți atenți în timpul auto-medicației, dar mai întâi consultați medicul dacă aveţi probleme serioase de sănătate.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*