Cosmeticele cu acid hialuronic: efect anti-age

Scriem în acest articol despre cosmetice cu acid hialuronic. Şi efectul anti-age al cosmeticelor cu acid hialuronic. Cu informaţii despre istoricul şi funcţionarea acidului hialuronic. Bineînţeles, ne referim la cosmetice cu acid hialuronic de calitate, de la brand-uri ce s-au impus prin produsele lor. De altfel, cosmeticele anti-îmbătrânire conţin în proporţie foarte mare acidul hialuronic. Şi toată industria cosmetică anti-age îşi concentrează realizarea cremelor, serurilor şi produselor pe includerea acidului hialuronic. Deseori, acidul hialuronic este însoţit de colagen sau completat de colagen în toate cremele şi produsele cosmetice de întreţinere şi împotriva îmbătrânirii. Şi explicația este simplă: acidul hialuronic face parte din organismul uman. Motiv pentru care nu poate fi dăunător.

Beneficiile acidului hialuronic sunt menționate în numeroase reviste de frumusețe. Oferă numeroase beneficii și este potrivit tuturor tipurilor de ten, în special celor care prezintă semne de îmbătrânire.

Acidul hialuronic: istoria

Karl Meyer este cel care a descoperit Acidul Hialuronic in 1934, dar cel care a făcut să fie cunoscut pe o scara mai larga a fost un reporter. El fusese într-un sat japonez din Yuzurihara şi a rămas  uimit când a văzut ca atât bărbații, cat si femeile de 80 – 90 de ani aveau pielea fără riduri, articulațiile flexibile, părul frumos şi des. Iar activitățile pe care le făceau nu le trăda vârsta. În cele din urma, a aflat ca moleculele de estrogen din dieta lor cu soia si tofu sunt responsabile de acest fenomen; ele sunt cele care trimit semnale către celule pentru a face mai mult acid hialuronic.

Cea dintâi utilizare comercială a Acidului Hialuronic a fost in 1942. Atunci când Endre Balazs a solicitat un brevet de a-l folosi ca un substituent pentru albușul de ou în produse de panificație. Descoperirea sa a fost unică, deoarece nu a fost găsita o alta molecula cu astfel de proprietăți. Endre Balazs a continuat cercetările şi a identificat beneficiile şi proprietățile Acidului Hialuronic, devenind lider expert pe Acid Hialuronic.

Cercetările arata ca Acidul Hialuronic îmbunătățește hidratarea pielii, stimulează producerea de colagen din piele, funcționează ca un antioxidant, are proprietăți antibacteriene si antiinflamatoare, menține elasticitatea pielii, susţine articulațiile şi țesuturile nervoase, previne numeroase boli ale ochilor.

O treime din Acidul Hialuronic din corpul nostru este degradat şi (re)sintetizat zilnic. Producerea fiecărui agent de protecție în organism scade cu vârsta. Acidul Hialuronic nu face excepție de la aceasta regula.

Un nivel scăzut de Acid Hialuronic duce la o îmbătrânire mai rapida. S-a constatat ca pe la 40 de ani producţia de Acid Hialuronic scade cu aproape 50%.

Beneficii cosmetice cu acid hialuronic

Ce este şi cum funcţinează acidul hialuronic

Acidul hialuronic (cunoscut și ca hyaluronan) este un glicosaminoglican, un tip de moleculă compusă în mare parte din zaharuri. Acidul hialuronic este o componentă structurală naturală a pielii și este prezent în țesutul conjuctiv din organism. Are capacitatea de reținere a apei în piele mai mare decât are oricare alt ingredient natural sau polimer sintetic. Un gram de acid hialuronic este capabil să susțină până la 6 litri de apă. Această caracteristică este importantă mai ales când vine vorba de lupta împotriva îmbătrânirii, întrucât hidratarea este cheia unui aspect tânăr.

Odată cu trecerea timpului, pielea își pierde din capacitatea de a se menține hidratată și din fermitate. Asta nu înseamnă că pielea tuturor va începe să se usuce odată cu înaintarea în vârstă. Înseamnă doar că pielea își pierde cantitatea de hidratare pe care o poate susține. Fără îndoială, încă poți avea ten gras și la 60 de ani. Acidul hialuronic, numit cheia de la fântâna tinereţii pentru efectul său anti-îmbatrînire, este o proteină pe care organismul o produce pentru a proteja pielea, articulaţiile si muşchii. Este o proteină ce susţine calităţile tenului şi ale pielii.

Acidul hialuronic poate îmbunătăți conținutul barierei naturale de apărare a pielii și în același timp să fortifice bariera de apărare a pielii. O barieră naturală de apărare a pielii sănătoasă arată și se simte bine, netedă și întinsă – toate semne ale tinereții! Însă cu acidul hialuronic primești mai mult de atât. Întrucât atât acidul hialuronic oferă hidratare pielii și o ajută să rețină această hidratare, rezultatul imediat pe care îl oferă este atenuarea aspectului ridurilor și liniilor fine.

Legume bogate în acid hialuronic: cartofi, legume rădăcinoase (morcovi si cartofi dulci). Se mai găseşte în legume cu frunze verzi (varza si spanac), legume asiatice (imoji, konyaku si satoimo), legume crude (morcovi, frunze de spanac si gulii).

Cosmetice cu acid hialuronic

Crema acid hialuronicToate firmele mari de produse cosmetice folosesc acidul hialuronic. Fie că este vorba de cremă cu acid hialuronic, de seruri cu acid hialuronic sau de alte produse cosmetice. Toate produsele cu acid hialuronic sunt destinate întreţinerii şi încetinirii procesului de îmbătrânire. Înţelegând prin asta inclusiv efectul cosmeticelor asupra ridurilor, calităţii tenului. Aşa cum aminteam la începutul articolului, acidul hialuronic este combinat deseori cu colagenul.

Prezent în produsele cosmetice, acidul hialuronic are propietatea de a reţine apa la suprafaţa pielii. Ceea ce înseamnă că asigură hidratarea necesară tenului. Cosmeticele pe bază de acid hialuronic fac ridurile mai puţin vizibile, prin umplere, netezesc imperfecţiunile pielii produse de acnee. De asemenea, acidul hialuronic din creme are propietatea de a corecta liniile subţiri, superficiale din jurul ochilor, a gurii şi a frunţii. Efectul produselor cosmetice cu acid hialuronic variază de la o persoană la alta, iar rezultatele depinde de vârsta şi structura pielii. Îngrijirea tenului nu poate fi concepută în zilele noastră fără acidul hialuronic.

În concluzie se poate spune că acidul hialuronic a revoluţinonat industria cosmeticii. Niciun produs destinat întineririi, întreţinerii din gama cosmeticelor nu poate fi gândit în prezent fără această componentă importantă. Pentru îngrijire, mai ales după vârsta de 30 de ani, folosiţi cosmetice cu acid hialuronic.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*