Constance Wu este prima asiatică nominalizată la Globurile de Aur în ultimii zeci de ani

Constance Wu a fost nominalizată la Globurile de Aur pentru cea mai bună actriță cu rolul ei din aclamata peliculă „Crazy Rich Asians”. Constance Wu este totodată și prima actriță asiatică nominalizată la această categorie în ultimii 44 de ani.

Actrița asiatică Constance Wu face istorie la Globurile de Aur

Nominalizarea la Globurile de Aur au luat-o complet prin surprindere pe actriță, Wu declarându-se „extaziată dar în același timp șocată”.

Lungmetrajul, primul în ultimii 25 de ani cu o distribuție formată numai din actori asiatici, a mai obținut o nominalizare și pentru cel mai bun film – musical sau comedie.

De la premiera în cinematografe în luna august a acestui an, „Crazy Rich Asians” a înregistrat vânzări de până la 238 de milioane de dolari în întreaga lume. Regizorul filmului, Jon M Chu, a declarat că cele două nominalizări reprezintă „cele mai importante momente din cariera sa”.

Constance Wu este prima asiatică nominalizată la Globurile de Aur în ultimii zeci de ani

Constance Wu se află în cursa pentru trofeu alături de alte patru actrițe: Emily Blunt („Mary Poppins Returns”), Olivia Colman („The Favourite), Elsie Fisher („Eighth Grade”) și Charlize Theron („Tully”).

Ultima actriță asiatică care a fost nominalizată la aceeași categorie a fost Yvonne Elliman pentru rolul ei din filmul „Jesus Christ Superstar” (1974).

Foto: Northfoto

Citeste mai departe articolul pe: Constance Wu este prima asiatică nominalizată la Globurile de Aur în ultimii zeci de ani

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*