Compatibilitati intre zodii

Natura umana ne confera tuturor interesul in a cunoaste cat de compatibili suntem cu alte persoane, indeosebi cu cei din jur. Chiar daca este vorba despre iubit sau iubita, de un membru al familiei sau un prieten, comparatia intre semnele voastre zodiacale va poate da informatii despre ce „se afla in magazin”. Partenerul de viata, iubitul sau iubita sunt cele mai puternice legaturi de dragoste dar, peste toate, este cu adevarat o persoana compatibila cea de langa tine?

Peste multe cicluri de viata ne maturizam si ne dezvoltam. Nastere, moarte si renastere, ciclul continua asa cum calatorim pe drumul evolutionar. De-a lungul acestui drum intalnim multe suflete din timp in timp alaturi de care mergem mai departe. Pentru a afla mai multe este necesar sa priviti cu atentie pozitia planetelor si a lunii din momentul nasterii (pentru amandoi). Cand harta comparatiilor este gata, primul lucru la care astrologii se uita cand analizeaza compatibilitatea intre barbat si femeie sunt pozitiile soarelui si a lunii. Aceste doua elemente pot indica o relatie de prietenie strans legata. Pentru romantism, planetele importante sunt Marte si Venus. Aspectele pozitive pentru cele doua planete pot indica o relatie romantica ce poate conduce in timp la casatorie.

Cu toate ca sunt si alti factori ce trebuie luati in calcul pe harta compatibilitatii, planetele amintite sunt cele mai importante. Asadar, daca semnele solare nu sunt compatibile ( Soare-Luna, Venus-Marte) inseamna ca puteti avea o influenta negativa in relatia dv. Proverbul potrivit caruia „casatoriile bune sunt facute in Rai” are greutate daca ne uitam la astrologie si la modul in care semnele zodiacale se reflecta in viata de zi cu zi.

Compatibilitati elemente zodiacaleComentariile generale va dau o serie de indicii bazate pe semnele astrale. Consultati fiecare combinatie utilizand atat semnele astrale pentru dv. cat si pe cele ale partenerului. Exista o serie de trasaturi de caracter care ne sunt imprimate inca de la nastere si pe care le detinem, intr-o masura mai mult sau mai putin accentuata, pentru toata viata.

Pornind de la aceste caracteristici, specifice nativilor fiecarei zodii in parte, se pot face predictii asupra compatibilitatii anumitor semne zodiacale. Ar fi bine de stiut, mai ales daca este vorba despre relatiile de cuplu de durata sau despre casatorie, in ce masura partenerii isi pot armoniza caracteristicile proprii, astfel incat sa poata mentine si dezvolta o relatie durabila.

Compatibilitati zodiacaleZodiacul este impartit in 4 elemente:
Aer (mental) – Varsator, Gemeni si Balanta, Pamant (soliditate) – Capricorn, Taur, Fecioara, Foc (energie) – Berbec, Leu si Sagatator, Apa (emotii) – Racul, Scorpionul si Pestii.

Ne acomodam confortabil in propriul element dar putem de asemenea sa si stagnam. Ne putem dezvolta in exteriorul elementului nostru dar asta nu se intampla fara suferinte. Gasiti elementul de care apartineti apoi cititi cat de mult sunteti compatibil(a) cu celelalte elemente, cat de mult va imping din zona de siguranta si veti afla astfel cat de bine va puteti acomoda cu cineva.

Intrebarea de baza: doriti confort sau provocare in dragoste?

AER
Apartin de acest element Varsatorii, Gemenii si Balanta si, tot acest element, le impune un anumit comportament cum ar fi trecere brusca de la o idee la alta, liberi sa „zboare” prin aer.

Coborand la semnele de Pamant, zodiile de Aer simt nevoia sa se avante. In timp ce semnele de Aer sunt preocupate sa construiasca un castel in cer, semnele de Pamant vor fi ocupate sa curete si sa aseze in mod concret lucrurile. Contati pe un semn de Pamant pentru a invata de la el ce inseamna responsabilitatea.

Semnele de Foc pot sufoca semnele de Aer. Aerul are nevoie de stimulare mentala si focul nu poate fi tinut mult timp pe loc si se plictiseste de discutii „aeriene”. Aerul are nevoie sa discute si se contemple in timp ce Focul are nevoie sa sara chiar in mijlocul subiectului. Contati pe semnele de Foc pentru a invata cum sa dezbateti, sa argumentati.

In privinta emotiilor Apei se pare ca acestea nu pot „zbura” in Aer. Semnele de Aer, cu explicatile logice ale semnelor de Apa nu vor avea decat rezultate dezastruoase. Contati pe semnele de Apa pentru a va invata cum sa finalizati o cercetare.

PAMANT
Semnele de Pamant sunt logice, analitice, stabile si de incredere: Capricorn, Taur si Fecioara. Vor incerca sa impuna structura si ordine. Semnele de pamant se bucura de obicei de succes financiar in viata.

Semnele de Aer se pot dovedi instabile pentru cele de Pamant. Ideile lor aeriene ii deruteaza pe cei din zodiile de Pamant iar „gimnastica mentala” a semnelor de Aer ii enerveaza pe cei din semnele de Pamant. Contati pe semnele de Aer pentru a va invata cum sa daramati obstacolele din viata si pentru a va avanta acolo unde nu credeti ca ar fi posibil.

Nimic nu-l va coordona pe un semn de Foc mai rapid si chiar mai riscant decat un semn de Foc. Niciun plan, nicio centura de siguranta si niciun motiv logic pentru astfel de actiuni – cei din semnul de Pamant vor fi nevoiti „sa sune la 112”. Contati pe un semn de Foc pentru a invata cum sa va dezlantuiti pasiunea dar si cum o puteti tine ascunsa.
Semnele de Apa au de lucru pentru a castiga respectul celor din semnele de Pamant. Toate acele emotii ilogice si nepractice nu sunt compatibile cu aspiratiile celor din semnul de Pamant. Contati pe un semn de apa pentru a va invata cum sa fiti legat de emotii fara a da explicatii logice pentru ce si de ce.

FOC
Optimism, entuziasm, abordarea riscurilor si expansiunilor: Berbec, Leu si Sagatator. Cei din semnul de Foc sunt conducatori de masini de curse si cei mai buni skiori de performanta. Ei cred cu putere in puterile proprii si in abilitatea lor de a face orice.

Semnele de Aer sunt cu adevarat atrase de flama Focului. Focul iubeste spiritul liber al aerului si energia izbucneste sub presiunea aerului cald. Contati pe semnele de aer pentru a va „raci” capul fierbinte si pentru a va invata cum sa ganditi inainte de a actiona.

Semnele de Pamant pot plictisi semnele de Foc. Focul este rapid si deturneaza echilibrul Pamantului, inlocuind obiceiurile sale cu combustia instantanee, spontana, cu care Pamantul nu este obisnuit. Contati pe semnele de Foc pentru a invata de la ei atat de utila obiectivitate si pentru a va stapani flacarile care depasesc zonele normale.

Semnele de apa se pot dovedi chiar periculoase pentru cei din semnul Focului. Natura pesimista, incercarile de stingere a focului… Toate se vor resimti. Flacarile sunt oprite cu apa in general!

APA
Scufundati intr-o mare de dragoste, Racul, Scorpionul si Pestii sunt extrem de implicati emotional chiar daca par inactivi la suprafata relatiei. Intuitivi, receptivi, empatici si grijulii, asa sunt cei din semnul Apei.

Semnele de Aer pot vorbi mult prea mult „despre”nimic pentru semnele de Apa. Toate „frunzele” intelectuale aruncate de cei din semnul de Aer sunt „linistite” de cei din semnele de Apa. Contati pe semnele de Aer petru a invata cum sa vorbiti si cum sa sustineti anumite idei.

Semnele de Pamant sunt prea logice pentru starea de spirit a semnelor de Apa. Pamantul da tonul pentru ceea ce inseamna atributii practice si il consiliaza pe cel din semnul Apei. Bazati-va pe cei sub semnul Apei pentru a invata cum sa ajungeti, sa atingeti acele obiective atat de importante.

Focul si apa chiar nu se pot amesteca fara a provoca arsuri intense. Focul arde mai mult decat incalzeste si afecteaza sentimentele Apei. Contati pe Foc, pe cei din acest semn, pentru a invata ceea ce inseamna optimismul si bucuria pentru a va exprima.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*