Compatibilitate Fecioara cu alte zodii

Compatibilitatea Fecioarei cu diferite zodii, functie de tipul relatiei pe Ladys Blog. Pornind de la compatibilitatea Zodiei Fecioarei in dragoste, anticipare Ladys Blog pentru compatibilitati in afaceri si la locul de munca dar si intelegerea si compatibilitatea cu alte zodii in planul relatiilor sociale. Compatibilitatile Fecioarei explicata pe domenii si pentru intelegerea cu fiecare zodie in parte.

Ca semn de pamant, fecioara este prioritar compatibila cu celelalte semne ale zodiilor de pamant (capricorn, taur si, bineinteles fecioara). Fecioare are de asemenea o compatibilitate buna cu semnele zodiacale de apa (scorpion, pesti si rac).

Pestii, conform principiilor de compatibilitate zodiacale, reprezinta un caz special pentru potriviea cu zodia fecioarei pentru ca sunt semne opozabile conform semnelor astrale.

Fecioara este semn de pamant, simbol al fertilitatii si virilitatii. Relatiile fecioarei cu semnele de aer si de foc au nevoie de devotament si tenacitate. Relatiile cu sagetatorii si cu gemenii sunt probabil cele mai provocatoare petru ca ambele careuri zodiacale formate cu fecioara sunt intr-o fantana specifica zodiacala.

Nativul din Fecioara nu iese niciodata in evidenta, prefera sa orchestreze din umbra, fara a fi manipulativ, este o fire extrem de discrete, modesta si pragmatica. Exceleaza in job-uri care ii exploateaza calitatile analitice si firea practica, precum profesor, psiholog, medic, cercetator, manager.

De regula, adora sa fie pus mereu in priza, iar inactivitatea il scoate din minti. De asemenea, si lucrul facut de mantuiala ii este extrem de dezagreabil si, de multe ori, prefera sa munceasca pana la epuizare pentru a ajunge la ceea ce-si doreste.

Compatibilitate  fecioara-berbec

In cuplul Berbec – Fecioara, conform compatibilitatii, problemele financiare pot da multe batai de cap. Fecioara este extrem de atenta la partea financiara, nu face niciodata cheltuieli inutile, in vreme de Berbecul este extravagant in folosirea banilor. Fecioara este o fire statornica si practica, in vreme ce Berbecul este nestatornic, grabit, mereu agitat si pe fuga, de parca nu ar avea stare. Fecioara este preocupata atat de rezultat, cat si de modul in care se obtine acesta.

Toti nativii din Fecioara sunt foarte critici la adresa spiritului aventurier al Berbecilor si vor incerca din rasputeri sa contracareaze aceste tendinte. Berbecului nu-i place deloc nici sa critice, nici sa fie criticat. Fecioarele nu au nici o rezerva in a folosi vorbe usturatoare si dure, ceea ce-l atinge profund pe Berbec. Se intampla destul de des ca Berbecul sa fie extrem de enervat de criticismul si atitudinea moralizatoare a Fecioarei.

Compatibilitatea fecioara – berbec sugereaza ca berbecului nu-i plac deloc regulile, in vreme ce Fecioara va actiona numai pe baza lor. Fecioara este foarte selectiva, in vreme ce Berbecul este exact pe dos. Nativii din Berbec urasc sa li se spuna ce sa faca, ceea ce, in cuplul cu Fecioara, care mereu va da indicatii, va duce la certuri repetate si din ce in ce mai violente. Berbecul este extrem de spontan, in vreme ce Fecioara este foarte grijulie si mereu atenta la urmatorul pas.

Inflexibilitatea si instabilitatea sunt caracteristici predominante in viata Berbecilor, dar si a Fecioarelor, caracteristici negative, care nu pot concura in mod pozitiv la mentinerea unei relatii. Privind din perspectiva Fecioarei, personalitatea iute, nelinistita si impulsiva a Berbecului nu este deloc agreata. Berbecul nu este deloc preocupat de ceea ce ar putea gandi oamenii din jur. Ba chiar, uneori, ii place sa socheze el insusi pe ceilalti. Cu Fecioara, insa, aceste tactici nu tin.

Conform compatibilitatii zodiacale Fecioara si Berbecul, fiind atat de diferiti, ar putea avea multe de invatat unul de la celalalt. Berbecul, mai ales, ar putea lua exemplu de ordine si meticulozitate de la Fecioara. Chiar ar avea nevoie de aceste lucruri in viata sa.

Colaborarea poate fi oarecum fructuoasa, mai ales in plan finaciar si profesional. Daca Berbecul ar putea accepta o parte din intelepciunea Fecioarei, daca ar reusi sa preia macar putin din prudenta acesteia, lucrurile ar merge intr-o directie foarte buna pentru Berbec. De asemenea, daca Fecioara s-ar dechide ceva mai mult, ar putea invata de la Berbec ca putina energie si vitalitate pot aduce un plus de placere vietii de zi cu zi.

Daca alegeti sa lucrati cu o Fecioara, in general aceasta va va oferi tot sprijinul sau, mai ales daca si-a luat un angajament ferm in aceasta privinta. Fecioara are doua directii de interes: sa munceasca si sa iasa perfect. Totusi, Berbecii trebuie sa stie ca Fecioara este deschisa sa asculte ideile sale, chiar daca mai apoi le va supune unei analize serioase. Cu siguranta, daca va gasi idei constructive, la va lua in considerare cu foarte multa seriozitate. La acest nivel, Berbecul si Fecioara ar putea fi surprinsi de cat de bine pot sa lucreze impreuna.

Compatibilitate fecioara-taur

Compatibilitatea indica faptul ca o ombinatie a doua elemente pamant pune in lumina natura practica a personalitatii, astfel incat relatia Taur – Fecioara ar putea fi una foarte solida. Nu este deloc un lucru rau. Inseamana ca Fecioara este pe deplin constienta si sprijina nevoile Taurului pentru independenta financiara si siguranta materiala. Relatia Taur – Fecioara este o relatie destul de reusita, mai ales din punct de vedere financiar. Cu firea metodica, cumpatata si strangatoare a Taurului si natura analitica si chivernisita a Fecioarei este putin probabil sa aiba vreodata datorii.

Fecioara compatibilitateCompatibilitatra fecioara-taur – Pozitionarea planetelor si stelelor pentru aceste doua zodii face posibila aprecierea unei relatii Taur – Fecioara ca fiind una excelenta, plina de succes in mai toate privintele. Chiar daca vor urca foarte sus pe scara sociala, partenerii din relatia Taur – Fecioara vor ramane mereu bine ancorati in realitate si vor avea un stil de viata foarte organizat. Taurul are nevoie de atentie, chiar dadaceala, iar Fecioara este partenerul ideal pentru a-i satisface aceste nevoi primare, petrecandu-si mult timp pentru a-l face pe Taur sa se simta confortabil si fericit, indica zodiacul compatibilitatii.

Totusi, se poate ca aceasta atitudine dragastoasa sa fie doar simbol al sofisticarii si rafinamentului, al unei atitudini formale, de ochii lumii, asa incat, mare atentie la aceasta chestiune! Sub aspectul inocent al Fecioarei s-ar putea ascunde alte sentimente, ce l-ar soca la extrem pe Taur, care, mai totdeauna, va fi luat prin surprindere.

Fecioara are un talent innascut de a gasi punctele slabe si defectele partenerului, si, de multe ori, le va aduce le cunoastinta acestuia, dintr-un criticism excesiv care-i este caracteristic. Taurul, putin nepasator din fire, va alege aproape intotdeauna sa ignore aceasta latura negativa a Fecioarei, chiar daca nu-i place deloc sa auda mereu aceleasi si aceleasi lucruri. Fecioara, la randul ei, cunoaste extrem de bine natura statornica a personalitatii Taurului, dar si incapatanarea acestuia.

Principiil de compatibilitate fecioara-taur arata ca tendinta Fecioarei de a diseca firul in patru si perfectionismul sau pot fi putin enervante pentru Taur. Spiritul analitic si dorinta de a intoarce lucrurile pe toate partile, aceasta permanenta gimnastica mentala care Fecioarei ii face foarte mare placere, il va obosi pe Taur, uneori in asa masura incat chiar poate sa izbucneasca, lucrul deloc caracteristic lui.

Compatibilitatea fecioara-gemeni

La nivel de relatii fizice, intre fecioara si gemeni exista o compatibilitate mai mare, care insa nu ar putea sustine o legatura trainica in timp intre nativii celor doua zodii. Gemenii nu acorda prea multa atentie detaliilor, in timp ce Fecioara este extrem de atenta la acestea si, in unele situatii, ele pot fi cruciale. Pe de alta parte, criticismul Fecioarei nu va trece neobservat de catre Gemeni, carora le va displace extrem de mult acest aspect.

Potrivit compatibilitatii fecioara-gemeni, diferentele dintre Gemeni si Fecioara sunt foarte vizibile in privinta modului in care privesc viata. Nativilor din Gemeni le place sa exploreze, sa faca lucruri sub impulsul momentului si sa traiasca clipa prezenta, Fecioarelor le place stabilitatea, eventimentele bine planificate si confortul unui mediu cat mai familiar. Sunt firi divergente care-i vor face pe Gemeni sa creada ca partenerului Fecioara ii place sa se complaca in anumite situatii, iar pe Fecioara ca nativul din Gemeni este un nebun impulsiv si dezorganizat.

Chiar daca exista multe similaritati intre temperamentele partenerilor din relatia Fecioara – Gemeni, atitudinea perfectionista a Fecioarei ii scoate din minti pe Gemeni.

Sunt multe aspecte asupra carora ar trebui sa lucreze Gemenii si Fecioara pentru ca o relatie intre ei sa mearga cat de cat. In primul rand, trebuie sa se accepte unul pe celalalt asa cum sunt, nu sa incerce sa-si schimbe partenerul in ceva ce nu este. Fecioara poate oferi Gemenilor siguranta si stabilitate, atat pe plan personal, cat si pe plan financiar, insa Gemenii trebuie sa si doreasca acest lucru. Adica sa fie constienti de ceea ce implica o relatie cu o Fecioara. Gemenii trebuie sa renunte la tendinta de a lua lucrurile in usor, de a le trata cu superficialitate.

Fecioara ia lucrurile foarte in serios, iar firea neimplicata a Gemenilor ii supara foarte mult pe nativii din Fecioara, arata zodiacul compatibilitatii. Gemenii pot, chiar inconstient, sa raneasca o persoana din Fecioara, pentru care aspectele considerate de Gemeni neimportante, pot fi absolut cruciale. Nu este deloc intelept pentru Gemeni sa ia in usor si sa raneasca sentimentele Fecioarei, ignorand sensibilitatea acesteia pentru anumite aspecte. Fecioara trebuie sa se abtina cat poate de mult de la critici si atitudini condescendente, in vreme ce Gemenii trebuie sa trateze lucrurile cu ceva mai multa seriozitate si sa acorde mai multa credibilitate si atentie planurilor bine puse la punct ale Fecioarei.

Compatibilitate fecioara-gemeni – Nici in viata intima lucrurile nu stau prea bine, deoarece avem de-a face cu un partener conservator si traditionalist din fire, Fecioara, si unul indraznet si aventuros, Gemenii. Si aici, partenerii ar putea deveni, in timp, frustrati de divergentele de viziune in privinta unor aspecte ale relatiei fizice, divergente care sunt, de cele mai multe ori, insurmontabile. Este genul de relatie in care niciunul dintre parteneri nu poate fi spontan, natural, ci ambii trebuie sa se controleze foarte mult, pentru ca lucrurile sa fie pe un fagas oarecum normal.

Compatibilitate fecioara-rac

Unul dintre cele mai reusite cuppluri din zodiac, potrivit compatibilitatii dintre cele doua zodii. Din aceasta alaturare poate rezulta o mare prietenie, care se poate transforma ulterior intr-o relatie sentimentala deosebita. Ambii au caractere asemanatoare, sunt persoane grijulii si rezervate. Se comporta cu o mare politete si consideratie unul fata de celalalt. Se curteaza intr-un mod simplu si traditionalist. Le place sa-si petreaca timpul unul in compania celuilalt, in medii retrase si linistite.

Conform compatibilitatii dintre cele doua zodii, Fecioara este o fire foarte practica si ia de pe umerii Racului povara organizatorica in viata de familie, ii face viata foarte usoara din acest punct de vedere. Nevoile de siguranta si stabilitate ale Racului sunt indeplinite cu succes de atenta si rabdatoarea Fecioara.

Zodiacul compatibilitatii fecioara-rac arata ca, Intr-o relatie intre Rac si Fecioara, aceasta din urma isi asuma responsabilitatea de a planifica toate intalnirile, evenimentele si ocaziile speciale, in timp ce Racul este cel care da acestora un aer aparte, plin de dragoste si afectiune. Fecioara este foarte interesata si se implica in viata partenerului Rac, ceea ce acestuia nu-i displace deloc. Tanjeste dupa atentie, iar Fecioara este dispusa si disponibila sa i-o acorde din plin. Odata ce increderea este la ea acasa in aceasta uniune, relatia va decurge la modul cel mai firesc si confortabil cu putinta.

Semnele zodiacale ale compatibilitatii arata ca Racul este foarte atent, la randul sau, foarte generos, si rasplateste din plin Fecioara pentru toata grija si toata atentia daruite. Ambii parteneri sunt firi foarte bine organizate, le place sa planifice, sa analizeze atent orice situatie, ceea ce-i ajuta foarte mult in rezolvarea neintelegerilor sau conflictelor ce ar putea aparea. Ambii sunt foarte devotati si sensibili la nevoile celuilalt. Sunt iubiti foarte intimi si pasionali. Nu le place deloc sa se manifeste in public si prefera oricand sa petreaca timp impreuna, departe de ochii celorlalti.

Compatibilitati fecioaraRelatia dintre fecioara si rac are, binenteles, si o serie de chestiuni care ar putea deteriora considerabil sansele ca relatia dintre Rac si Fecioara sa fie incununata de succes. Racul este o fire cu dispozitii extrem de schimbatoare, foarte volatila din punct de vedere emotional, iar Fecioarei ii este realmente foarte dificil sa inteleaga aceste manifestari. Daca ar fi dupa Fecioara, Racul ar primi sfatul de a se gandi mai bine inainte de a se exprima. Racul insa, ar raspunde ca Fecioara nu intelege ceea ce el simte… Apare un conflict ce izvoraste din insasi fundamentul fiintei fiecaruia, destul de greu de depasit daca nu exista vointa puternica din partea ambilor.

Fecioara si Racul sunt la polii opusi ai spectrului: Fecioara este dominata de intelect, totul pentru ea este ratiune, in vreme ce Racul este emotional, actioneaza instinctiv, bazandu-se pe ceea ce simte. Cu putina rabdare, in timp, Fecioara va invata sa fie mai receptiva la nevoile si modul de a fi al Racului, in vreme ce acesta, la randul sau, va invata sa fie mai rezonabil, mai rational, sa-si controleze pornirile impulsive.

Si mai important, Fecioara trebuie sa-si infraneze tendintele spre criticism, pentru ca cicaleala nu-i face deloc bine Racului, care ve dezvolta, in timp, complexe de inferioritate si va deveni frustrat.

Principiile potrivirii dintre cele doua zodii recomanda ca Fecioara trebuie sa-si aminteasca faptul ca nici ea nu este perfecta si trebuie sa inceteze sa mai ceara perfectiunea de la partenerul Rac. Tocmai aceasta atitudine vigilenta si mereu in cautare de defecte a Fecioarei poate determina conflicte in relatia cu Racul. Din pacate nu prea exceleaza in abilitati de comunicare, faptul ca sunt firi foarte retrase nu prea ii ajuta in acest aspect, astfel incat, pe viitor, se pot complica lucrurile ramase nerezolvate.

Compatibilitate fecioara-leu

Compatibilitatea dintre cele doua zodii indica ca Leul este impulsiv, cere mult, in vreme ce Fecioara este mai calculata, anticipeaza, apoi actioneaza, ceea ce ar putea intarzia raspunsurile asteptate de Leu. Cu autoritarismul care-i caracterizeaza, Leii asteapta ca toti ceilalti sa fie la dispozitia lor, in vreme ce Fecioara este destul de imprevizibila in atitudini uneori, asa incat Leii pot sa se trezeasca cu surprize. Totusi, Leii pot domina clar Fecioarele, asa incat este indicat sa-si foloseasca aceasta putere in mod etic.

Compatibilitatea fecioara-leu arata insa ca nativii din fecioara nu sunt slabi. Dimpotriva, poseda un alt tip de putere. Fecioarele par in vesnica expectativa, observa si analizeaza, insa au tendinta sa lucreze in liniste, cu multa atentie si precizie, urmandu-si, cu aceeasi perseverenta, scopul. Mai mult, Fecioarele nu sunt interesate deloc de gura lumii, singurul lucru ce conteaza este sa faca ce si-au propus si sa faca bine.

Leii nu prea dau atentie detaliilor, ci imaginii de ansamblu, asa cum este vazuta si perceputa de ceilalti. Leii actioneaza in plina lumina a reflectoarelor, spre deosebire de Fecioara, care prefera sa ramana invizibila. Problemele pot sa apara atunci cand Leii iau de-a gata tot ceea ce Fecioarele nu fac la vedere si tind sa nu le mai aprecieze eforturile. Pe de alta parte, tendinta Fecioarei de a analiza lucrurile pana la cel mai mic detaliu, ii innebuneste pe Lei, mai arata principiile compatibilitatii fecioara-leu.

Leul si Fecioara nu sunt, in mod sigur, o combinatie reusita, dar nici una dintre cele mai rele potrivit compatibilitatii fecioara-leu. Fecioara este timida, este greu pentru ea sa se exteriorizeze, sa-si exprime sentimentele, in timp ce Leilor li se pot inmuia genunchii din cauza farmecelor Fecioarei. Impedimentul principal in aceasta relatie este egocentrismul Leului. In general, Leii se cred superiori, eclipsand astfel toate celelalte caractere pozitive pe care le detin. Apoi, Leul este un personaj popular, caruia ii place sa fie mereu sub lumina reflectoarelor, in centrul discutiei, in vreme ce Fecioara este retrasa, discreta, nu ii place sa atraga atentia asupra sa.

Compatibilitatea fecioara-leu arata ca cele doua zodii cu firi, caractere si personalitati atat de diferite – fecioara si leul – se pare ca nu vor putea sa formeze niciodata un cuplu durabil, daca nu se pun de-acord de la inceput sa accepte o serie de compromisuri sugreaza compatibilitatea fecioara-leu. Fecioarele sunt perfectioniste si mereu isi doresc sa schimbe lucrurile din jur, in incercarea de a le imbunatati, ceea ce nu le reuseste intotdeauna.

Acest lucru poate deveni extrem de iritant pentru Lei, care sunt, mai degraba, adepti ai stabilitatii, mai ales daca le convine status-quo-ul. Iar faptul ca Fecioarei ii place la nebunie sa critice, chiar sa umileasca prin acest criticism exagerat, nu vine deloc bine Leului, care accepta cu bucurie aprecierile si uraste din tot sufletul dezaprobarea fata de actiunile sale.

Daca exista sentimente profunde, Leul si Fecioara trebuie sa faca eforturi substantiale pentru ca o relatie intre ei sa functioneze. Eforturile ar trebui indreptate spre acceptare reciproca. Leul trebuie sa mai lase la o parte egocentrismul si sa acorde mai multa atentie lucrurilor din jurul sau. Fecioara, pe de alta parte, fie il accepta pe Leu asa cum este, fie ia initiativa si-l invata cate ceva despre amabilitate si umilinta. Reusita acestui demers depinde, in totalitate, de sentimentele pe care Leul le nutreste pentru Fecioara, de profunzimea lor. Daca sentimetele sunt superficiale, Leul nu va renunta niciodata la egocentrismul sau. Pe de alta parte, Fecioara ar trebui s-o lase mai moale cu perfectionismul sau exagerat, sa fie constienta ca lucrurile nu pot fi perfecte mereu. Fecioara ar trebui sa isi stabileasca obiective pe care sa le poata atinge si sa nu se mai concentreze pe teluri greu sau imposibil de atins.

Cititi in pagina 2 despre compatibilitatea fecioarei cu celelalte zodii >>

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*