Ce este orgasmul?

Ce este orgasmul? Aceasta este întrebarea la care încercăm să răspundem în acest articol: ce este orgasmul. Şi vom încerca să explicăm pe înţelesul tuturor ce înseamnă asta atât din punct de vedere medicat, ştiinţific, cât şi al trăirilor. Nu trebuie să vă fie ruşine să încercaţi să aflaţi răspunsul la această întrebare. Pentru că orgasmul este parte din viaţa noastră, în primul rând a femeilor. Şi acesta ne influenţează în mare parte atât psihicul cât şi fericirea în viaţă. Nu este o glumă, este de fapt o realitate, aveţi nevoie de orgasm pentru a avea o viaţă sănătoasă. Mentalul, psihicul dar şi relaţi de cuplu se bazează în mare parte, până la 50 de ani, pe asta. Nu este doar dorinţa noastră de a desluşi cât mai bine răspunsul la această întrebare. Este dorinţa dv. dacă aţi ajuns la acest articol şi încercăm să explicăm cât mai bine, să venim cu un răspuns necesar.

Ce este orgasmul?

Odefinşie simplă explică că este un punct culminant şi final al excitaţiei sexuale, caracterizat prin senzaţii fizice intense, diferit la bărbat fata de femeie. Aşadar avem trăiri diferite pentru bărbat şi femei dar cu impact aproape similar. Dar cu siguranţă vorbim despre un element important pentur bărbat şi femeie dar şi pentru relaţia de cuplu.

Din punctul de vedere al femeilor, este o plăcere la care nu ajung toate femeile. Nu depinde doar de o femeie ci depinde şi de partener. Puţini bărbaţi pot induce această trăire şi de obicei aceşti bărbaţi sunt cei maturi. Pentru că un bărbat trebuie să cunoscă trupul femeii, să comunice cu ea.

Orice femeie care a avut orgasm ştie ce senzaţie are în acel moment, dar este foarte dificil să exprime această stare în cuvinte. Însă oamenii de ştiinţă nu au această problemă.

Un mod de a explica orgasmul: ar fi ca o eliberare a tensiunii care se acumulează în ceea ce am numit faza de excitaţie şi de platou. Este ca şi când ai întinde un elastic. Cu cât îl întinzi mai mult, cu atât mai puternic îşi dă drumul.. Cu alte cuvinte, cu cât mai mult faci dragoste, cu atât mai puternic este orgasmul.

Punctele cheie pentru ca această tensiune să crească şi să se elibereze sunt muşchiul PC, care se poate contracta de la opt până la douăsprezece ori, urmat de muşchii vaginali şi cei uterini.

Ce este orgasmul

Ce este orgasmul la bărbaţi?

La bărbat faza de excitaţie consta in umflarea şi erecţia organului viril datorate afluxului de sânge în corpii cavernoşi. Orgasmul corespunde ejaculării: sperma trece din veziculele seminale în uretra posterioară, unde se acumuleză înainte de a fi expulzată în 5 sau 6 contracţii spasmodice. După orgasm, penisul redevine flasc, iar băr­batul traversează o perioadă în timpul căreia orice excitaţie sexuală este imposibilă (perioada refractară).

Ce este orgasmul la femei?

La femeie prima fază se caracterizează prin intensitatea crescândă a dorinţei sexuale şi prin modificări care afectează organele sexuale (turgescenţa clito­risului, umflarea labiilor vulvei, erecţia mameloanelor, întărirea sânilor) şi diverse funcţii fiziologice (accelerarea ritmului cardiac şi a respiraţiei, senzaţie de căldură, înroşirea pielii). In faza de platou senzaţiile rămân intense insa inima şi răsuflarea scad in intensitate.

Faza orgastică este marcată prin declanşarea incontrolabilă de contracţii ale muşchilor vaginului şi perineului însoţite de o secreţie a glandelor vaginale. Ea este urmată de faza de rezoluţie caracterizată printr-o cădere a excitaţiei.

Absenţa orgasmului (anorgasmia) este la bărbat un aspect al impotenţei iar la femeie o componentă esenţială a frigidităţii.

De ce este orgasmul plăcut?

Deoarece se produce în acelaşi timp un „orgasm” şi în creier. Nu este un spasm fizic în acest caz, ci o eliberare de produşi chimici ai „fericirii”.
Iată care sunt aceşti produşi chimici:

  • Dopamina se eliberează la nivelul lobului frontal al creierului în timpul orgasmului şi dă o senzaţie de fericire.
  • Oxitocina este un produs chimic care, printre altele, sensibilizează nervii şi stimulează contracţia musculară. Este şi un hormon foarte „romantic”, deoarece creează un sentiment de ataşare de altă persoană. Cu cât se produce mai multă oxitocină, cu atât mai mult timp va dura relaţia voastră.
  • Serotonina te face să te simţi mulţumită. Apare în senzaţia aceea de satisfacţie de după sex şi incită la somn, de aceea simţi că vrei să dormi după ce ai avut un orgasm.
  • Feniletilamina atinge un nivel maxim în timpul orgasmului. Este o substanţă asemănătoare amfetaminei care te face să te simţi că pluteşti. Cu cât se acumulează, cu atât mai mult vei simţi acele sentimente de euforie din primele zile ale relaţiei tale.

“Aceştia sunt numai patru dintre produşii chimici. Acum îţi poţi da seama de ce orgasmul simultan este aşa de special. Dacă nu aveţi orgasm împreună, unul dintre voi va vrea să doarmă, pe când celălalt va fi într-o stare de tensiune. Dacă aveţi orgasm împreună, veţi fi fericiţi amândoi”, a spus Paul Jenner în cartea sa “Sex ca la carte”.

Glandele Skene sau prostata feminină

Aşa cum la bărbaţi glanda prostatică secretă fluidul spermatic care trece prin uretră şi este expulzat prin orificiu urinar, la femei glandele Skene fac exact acelaşi lucru.
În starea de excitare glandele Skene stimulate secretă un fluid. Lichidul strâns în glande circulă spre canalul uretral, fiind expulzat prin orificiul urinar. Aşa are loc ejacularea în cazul femeii. Lichidul expulzat are o compoziţie similară cu lichidul spermatic şi nu este nicidecum urină, aşa cum consideră multe femei. Totodată, acest lichid expulzat prin orificiul urinar nu are nicio legătură cu secreţiile vaginale, care au rol de lubrifiere.
Cele care au experimentat ejacularea spun chiar că îşi pot da seama care este diferenţa între lichidul provenit de la glandele Skene şi urină. Ele spun că una este senzaţia de a urina şi alta este senzaţia de a ejacula, cea din urmă fiind însoţită de plăcere sexuală. Mai mult, ele susţin că ejacularea vine la set cu un orgasm diferit faţă de ce vaginal şi clitoridian obişnuit.

Ce este orgasmul intelectual?

Specialiştii au constatat că femeile inteligente au cel puţin de două ori mai multe orgasme. Femeile şi, din fericire, foarte mulţi bărbaţi, au înţeles că activitatea sexuală are o mare legătură cu creierul. Pornind de la acest adevăr, dacă eşti dotată din punct de vedere intelectual poţi avea şi o bună relaţie sexuală.

O serie de cercetari realizate de Tim Spector, de la King College din Londra, au scos la iveala acest adevar. O viata sexuala implinita duce, fara doar si poate, la imbunatatirea vietii noastre sexuale. In afara de rezultatul primar, placerea, sau legatura profunda care se realizeaza cu partenerul, capeti mult mai multa incredere in tine, ai mult mai multa energie, ai o imagine mai buna si o atitudine pozitiva fata de viata, in general.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*