Caracteristici Zodia Capricorn

Caracteristici Zodia Capricorn, cu informaţii despre horoscopul general Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie). Capricorn: informaţii despre zodie cu date despre sănătatea, dragostea, căsnicia, cariera Capricornului, compatibilitatea cu alte zodii. Informaţii despre zodia Capricorn: puncte tari şi puncte slabe în Horoscopul general pentru Capricorn. Semnele zodiacale sunt guvernate de astre şi de poziţia acestora. În ultimii ani astrologia s-a perfecţionat şi, similar cu datele meteo, reuşeşte să prevadă din ce în ce mai bine viitorul. Asta ne şi interesează atunci când căutăm informaţii despre zodii şi din acest motiv vă propunem acest articol cu caracteristici ale zodiei Capricorn.

Capricornul este un semn care reprezintă timpul și responsabilitatea iar reprezentanții săi sunt tradiționali și, adesea, foarte gravi prin natura lor. Acești nativi posedă o stare de independență interioară care permite progrese semnificative atât în ​​viața personală cât și în cea profesională. Ei sunt stăpâni ai autocontrolului și au capacitatea de a conduce, de a face planuri solide și realiste și de a gestiona mulți oameni care lucrează pentru ei în orice moment. Ei vor învăța din greșelile lor și vor ajunge la vârf numai pe baza experienței și expertizei lor.

Informaţii despre Zodia Capricorn

Aparținând elementului Pământului, cum sunt Taurul și Fecioara, acesta este ultimul semn al trioului de practică și fundamentare. Nu numai că se concentrează pe lumea materială dar aceşti nativi au capacitatea de a folosi cât mai mult din ele.

Nu se grǎbește și nu este adeptul succesului peste noapte. El face pași mici dar siguri, pentru cǎ știe mai bine ca oricine cǎ ceea ce este clǎdit responsabil, e trainic. Asta nu înseamnǎ cǎ se mulțumește cu puțin, ci, dimpotrivǎ, este poate cel mai ambițios semn al zodiacului. Capricornul este simbolul caprei și nu vorbim aici despre orice caprǎ, ci despre cea de mare, care poate rezista și în condițiile cele mai grele. Se adapteazǎ și rezistǎ cu stoicism tuturor obstacolelor și vicisitudinilor vieții. Are viziune, pǎstreazǎ mereu viu in minte piscul înalt spre care se îndreaptǎ, iar asta îl ajutǎ sǎ-și menținǎ focusul, chiar și în cele mai aspre condiții.

Din păcate, acest element (Pământul) îi face pe nativii Capricorn, de asemenea, rigizi și, uneori, prea încăpăţânaţi să treacă dintr-o perspectivă sau punct general într-o relație serioasă. Ei acceptă cu greu diferențele faţă de alte persoane care sunt prea departe de caracterul lor.

Caracteristici Zodia Capricorn: puncte tari şi puncte slabe

 • Puncte tari: responsabili, disciplinaţi, auto-control, manageri buni.
 • Puncte slabe: atotcunoscători, neiertători, condescendenţi.
 • Capricornului ii place: familia, traditie, muzica, status subevaluat, meticulozitate de calitate.
 • Capricornului nu-i place: aproape totul la un moment dat.

Despre Zodia Capricorn: sănătate

Ca segment anatomic, Capricornului i se asociazǎ genunchii, sistemul osos în general și dinții. Are nevoie de un aport crescut de minerale și vitamine, precum și de hidratare corespunzǎtoare, pentru cǎ organismul acestuia asimileazǎ mai greu aceste elemente.

Cele mai vulnerabile locuri din organismul Capricornului sunt pielea, dinții, oasele, articulațiile, nervii si sistemul digestiv. Este recomandabil sa evite excesele alimentare si sa facă mișcare, pentru a-si menține tonusul. Capricornul are predispoziție către insomnie, boli de piele, reumatism, guta, urticarie.

Despre Zodia Capricorn: dragoste

Mai 2016 CapricornNu este ușor să câștigi atenția și inima unui Capricorn dar, odată ce zidurile lor se sparg și inima lor se topește, rămân angajați alături de tine pentru o viață. Relațiile lor cu alte semne pot fi provocatoare datorită caracterului lor dificil dar orice sentiment comun care provine dintr-o zonă emoţională este o recompensă pentru eforturile partenerului. Sensibilitatea Capricornului este arătată de Capricorn mai degrabă prin acţiuni decât prin cuvinte iar adesea este nevoie de ani ca aceștia să se deschidă suficient pentru a vorbi despre problemele lor emoționale reale. Capricornul este însǎ extrem de devotat partenerului și este în stare de mari sacrificii pentru relația lui și pentru familie. Nu agreeazǎ frivolitatea, ci este susținǎtorul ardent al relațiilor serioase, de lungǎ duratǎ.

Întorcându-se la obiectivele lor personale, oricare ar fi ele, Capricornii pot să nu aibă compasiune și emoţii atunci când se referă la cei dragi. O anumită ușurință a unei vieți „normale” este ceva ce ei îşi doresc şi pentru care se vor dedica. Capricornul este foarte precaut în legǎturǎ cu manifestarea emoțiilor și exprimarea sentimentelor. Tinde sǎ-și reprime trǎirile sufletului, din dorința de a se proteja. Considerǎ cǎ cineva care își pune sufletul pe tavǎ este vulnerabil și poate oricând sǎ fie rǎnit. De aceea, e extrem de rezervat, chiar distant și glacial.

Dar, deși uneori pare lispsit de sentimente, Capricornul este capabil de o dragoste atât de profundǎ, încât poate pǎstra în suflet o iubire pentru tot restul zilelor sale, fǎrǎ ca mǎcar sǎ o împǎrtǎșeascǎ… Cine s-a despǎrțit vreodatǎ de un Capricorn, își amintește probabil cât a fost de uimit sǎ audǎ din gura Capricornului, cele mai pǎtimașe și uimitoare declarații de dragoste.

Despre Zodia Capricorn: prieteni şi familie

Dieta CapricornuluiPrietenii – Capricornul este inteligent, stabil și de încredere, ceea ce face ca reprezentanții acestei zodii să devină prieteni loiali și extrem de buni. Ei trebuie să fie înconjurați de oameni care nu pun prea multe întrebări, știu unde sunt stabilite granițele, dar și persoane calde şi deschise. Ei nu vor aduna prea mulți prieteni în viață, ci se vor întoarce la cei care îi fac să se simtă în pace, inteligenți și cinstiți în orice moment.

Familie – Acesta este un semn cu înțelegere deplină a tradițiilor familiale. Capricornii se simt conectați la fiecare lucru din trecutul lor si din copilărie si iubesc sa aducă aceste amintiri în prezent de sărbători sau zile de naștere. Acesta este un semn al unui conflict tipic pe care îl are dominația în gospodărie, cu tatăl fiind o figură extrem de importantă în modul în care această persoană și-a construit imaginea de sine de-a lungul anilor. În calitate de părinți, nativii Capricorn tind să fie stricţi dar corecţi, preluând cu ușurință responsabilitățile care le revin când pe lume vine un copil.

Caracteristici Zodia Capricorn: carieră şi bani

Capricornii vor stabili standarde înalte pentru ei înșiși dar onestitatea, dedicarea și perseverența îi vor conduce la obiectivele lor. Ei prețuiesc loialitatea și munca grea peste toate celelalte lucruri și păstrează parteneriatele cu aceste calități aproape chiar și atunci când ar putea fi inferiori din punct de vedere intelectual. Concentrat și plin de resurse, acesta este nativul care face treaba, nu se supără pentru programe cu ore lungi și se angajează complet să ducă la final sarcinile. Capricornii strălucesc în locuri de muncă care includ managementul, finanțele, programarea și calculele. Unui Capricorn ii place studiul aprofundat, fiind mereu in căutare de noi cunoștințe. Ascensiunea sa sociala este lenta, dar sigura, având multe obstacole de înfruntat.

Capricornul este perseverent si adaptabil, caută funcții sau poziții care sa ii ofere șanse de exprimare si de mișcare deplina, in domenii unde se cer activități legate de scris, comunicare, educaţie, transporturi, calatorii, comerț sau secretariat. Are bune calități organizatorice, manageriale, administrative, dar si inclinație spre domenii artistice ca pictura, designul, sculptura, compoziția muzicala, poezia. Poate dobândi succes in fruntea unei afaceri legate de moda, frumusețe, arta sau divertisment.

Capricornul dorește neapărat sa dețină controlul asupra vieții sale, începând cu latura sa profesionala. Este conștient de acţiunile proprii si da impresia unei persoane de încredere. Practic, serios si metodic, Capricornul are o atitudine prudenta, pentru ca nu ii place riscul in ceea ce considera el mai important in viață: cariera. Riscul ii conferă un sentiment de instabilitate, ceea ce nu ii este caracteristic.

Profund înrădăcinat în tradiție, în stat și în sistemul în care trăiesc, un Capricorn are nevoie de toate documentele în ordine perfectă, documentele lor să fie curate și dosarul impecabil. Banii vor fi cu adevărat apreciați în viețile acestor nativi și nu vor avea prea multe probleme în gestionarea și în salvarea finanţelor pentru o zi ploioasă, atât timp cât datoriile îi vor copleşi. Capricornul poate atinge posturi inalte, deoarece are un imens simt al datoriei si al responsabilitatii si o ambitie nemasurata. Stie sa isi planifice bine orice actiune, pentru ca e calculat, practic, reusind sa conduca la fel de bine si un colectiv, nu numai propria viata. Lucrătorii dedicaţi, cu cauze înalte, Capricornii vor face tot ce pot pentru a scăpa de un împrumut sau o ipotecă.

Capricorni celebrii

Calin Popescu Tariceanu (14.01.1952), Vanessa Paradis (22.12.1972), Andreea Marin-Banica (22.12.1974), Cristi Minculescu (9.01.1959), Jim Carrey ( 17.01.1962), Denzel Washington (28.12.1954), Anthony Hopkins ( 31.12.1937), Mel Gibson ( 3.01.1956), Julia Ormond ( 4.01.1965), Jude Law (29.12.1972), Nicholas Cage ( 7.01.1964).

Compatibilitatea Capricornului cu alte zodii

Compatibilitatea între zodii are o categorie specială, dedicată pe site-ul nostru pe care o puteţi consulta AICI. Informaţii generale despre compatibilitatea capricornului cu alte zodii aveţi mai jos.

Rezervați, realiști, distanți și uneori suspicioși, Capricornii sunt cei care construiesc o relație în timp. Au nevoie de siguranțǎ și de multe dovezi de iubire și loialitate din partea partenerului, pentru a fi convinși cǎ meritǎ sǎ se angajeze într-o relație pe termen lung. Nu existǎ un alt semn zodiacal mai organizat și mai prudent decât Capricornul. De aceea, e foarte greu sǎ impresionezi un astfel de nativ.

 • Spre exemplu, cu Berbecul interacționeazǎ conflictual. Cei doi pot avea obiective comune pe care sǎ le ducǎ la realizare, dar mai mult ca sigur, în final se va ajunge la un soi de competiție care va genera numeroase conflicte.
 • Cu Taurul poate forma un cuplu stabil și prosper, în care senzualitatea este prezentǎ. Cei doi pot avea preocupǎri și scopuri comune, mai ales din punct de vedere material.
 • Cu Gemenii este nevoie de multǎ rǎbdare si toleranțǎ. Pentru ca nativul Capricorn îl poate invalida constant pe Geamǎn, iar acesta din urmǎ se poate plictisi deseori în compania Capricornului serios.
 • Cu Racul cel familist și sentimental, Capricornul poate face casǎ bunǎ. Pentru cǎ unul se ocupǎ de casǎ și familie, iar celǎlalt de lucrurile practice, lumești. Se pot completa reciproc foarte bine.
 • Cu Leul comunicarea poate fi destul de dificilǎ. Ambii iși doresc putere, statut social și recunoaștere, consumându-și toatǎ energia pentru obținerea lor. Aceastǎ relație poate deveni în timp foarte rece.
 • Capricornul si Fecioara se înțeleg din priviri. Iși cunosc limitele foarte bine, sunt decenți, chiar puritani. Ştiu sǎ obținǎ bunǎstarea materialǎ, dar trebuie sǎ-și aminteascǎ sǎ se și distreze.
 • Cu Balanța, formeazǎ o pereche foarte corectǎ care nu prea lasǎ loc de pasiune și relaxare. Ca relația sǎ reziste în timp, ei trebuie sǎ învețe sǎ se deschidǎ emoțional.
 • Alǎturi de Scorpion, Capricornul se simte puternic și împlinit. Este partenerul perfect pentru un Capricorn care are scopuri mǎrețe. Se susțin unul pe celǎlalt și sunt extrem de serioși.
 • Sǎgetǎtorul este vǎzut de Capricorn ca fiind prea optimist. Ambii încearcǎ sǎ domine și astfel pot transforma relația lor într-o veșnicǎ luptǎ pentru supremație. Ar putea totuși sǎ se înțeleagǎ dacǎ lasǎ la o parte orgoliile.
 • Doi Capricorni împreunǎ pot pǎrea plictisitori. Ei se comportǎ de parcǎ ar avea o convenție scrisǎ, o asociere profesionalǎ. Insǎ cu efort și rǎbdare, poate deveni o relație extrem de solidǎ.
 • Cu Vǎrsǎtorul relația pare imposibilǎ în aparențǎ. Dar, cu timpul, ei ar putea sǎ ajungǎ la rezultate bune împreunǎ. Vǎrsǎtorul ar putea sǎ învețe sǎ fie mai pragmatic, iar Capricornul mai deschis.

Cu Peștii interacționeazǎ favorabil. Nativul Pești aduce imaginație și sensibilitate în relație, iar Capricornul aduce stabilitate. Dacǎ-și deschid sufletele și se acceptǎ așa cum sunt, relația poate funcționa perfect.

Informaţii despre Zodia Capricorn

Zodia Capricorn este o zodie feminina de pământ, predominant practica, materiala, guvernata de planeta Saturn, planeta care sporește spiritul practic, dorința de securitate pe toate planurile, diplomația, seriozitatea, tenacitatea si perseverenta, dar si pesimismul, încăpățânarea.

Ei știu cel mai bine sǎ-și administreze atât resursele materiale, cât și pe cele sufleteștti și emoționale. De fapt, se gândesc foarte bine înainte sǎ investeascǎ ceva, orice ar însemna acel ceva. De aceea, par deseori persoane impenetrabile, reci, distante, excesiv calculate.

Capricornul nu face nimic la întâmplare, ci își anticipeazǎ fiecare mișcare, cântǎrind mereu atât avantajele cât și dezavantajele acțiunilor lui. Practic, orice face trebuie sǎ aibǎ o logicǎ și o finalitate avantajoasǎ. Altfel, nu meritǎ efortul.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*