Postul poate fi mai usor trecut cu preparate gustoase. Borsul de legume este nu doar un preparat de post ci si o reteta pentru toate persoanele care nu consuma carne. De retinut ca borsul este diferit de ciorbele obisnuite iar borsul de legume este, in mod similar, diferit. Vom prezenta pe Lady’s Blog si modul traditional de preparare a borsului dar pana atunci va recomandam sa il cumparati din piata, doar in cazuri extreme din marile magazine. Borsul facut sanatos, acasa, da o savoare deosebita borsului dar are si proprietati minunate pentru sanatate. Stim astfel foarte clar cu ce acrim ciorbita.
Borsul de legume este indicat si in perioada de regim alimentar, potrivit pentru anumite boli mai putin cele gastrice. Dar este o reteta sanatoasa si mai ales consistenta in vitamine. In acest articol va prezentam o reteta simpla de bors de legume, asa cum se face la tara. De preferat este sa folositi legume proapsete, din piata, de la tarani. Evitati sa cumparati legumele de la magazinele mari, de la hypermarketuri. Iata mai jos reteta completa pentru borsul de legume.
Ingrediente bors de legume
2 morcovi, 1 telina, 2 patrunjei, 1 pastarnac, 1 dovlecel, 1 ceapa, 2 ardei grasi, 4 rosii, marar si patrunjel verde, 1 lingura de orez, sare, 1 lingura de unt sau 3 linguri smantana, 1 l bors, 1 1/2 l apa.
Mod de preparare bors de legume
Se curata radacinoasele, se taie in cubulete si se pun in 1 1/2 l apa pe foc sa fiarba.Dupa 20 de minute se adauga ardeii taiati marunt si dovleceii taiati cubulete, rosiile curatate de pielite si seminte taiate bucatele, ceapa tocata, orezul spalat si se lasa sa fiarba. Cand sunt fierte legumele, se adauga verdeata tocata, se toarna borsul fierbinte, se lasa sa dea cateva clocote, apoi se ia de pe foc, se adauga untul sau smantana, se amesteca cu lingura si se serveste.
Reveniti pe Blogul Doamnelor pentru retete de post sau pentru retete de ciorbe delicioase. Astetpam, de asemenea, comentariile dv. la articolele de pe blogul nostru.