Avem suflet? Exista viata dupa moarte?

Se pare ca Sufletul dupa moarte redevine spirit. El isi pastreaza individualitatea dupa moarte. Nu si-o pierde niciodata. In momentul cand nu mai are un corp material, sufletul isi poate constata individualitatea pentru ca el mai are inca fluidul ce-i este propriu, extras din atmosfera planetei sale si care reprezinta opera ultimei sale incarnari: perispiritul sau. Sufletul nu duce cu sine nimic de aici, de pe pamant- nimic altceva decat amintirea si dorinta de a merge intr-o lume mai buna. Aceasta amintire este plina de dulceata sau de amaraciune dupa felul in care s-a folosit de viata; cu cat este mai pur, cu atat intelege mai bine inutilitatea celor lasate pe pamant. Sufletul, dupa moarte, reintra in totul universal pentru ca ansamblul spiritelor formeaza un intreg. Nu este tot o lume? Cand esti intr-o adunare, faci parte integranta din acea adunare si totusi ai in permanenta propria individualitate. Cei ce gandesc ca la moarte sufletul reintra in totul universal cad in greseala daca inteleg prin asta, ca asemanator unei picaturi de apa ce cade in ocean, isi pierde individualitatea.. Au dreptate daca inteleg prin „tot universal” ansamblul entitatilor incorporale in care fiecare suflet sau spirit este un element distinct.

Avem suflet? Exista viata dupa moarte? Viata dupa moarte a fost experimentata de nenumarate persoane, care s-au intors din moarte pentru a-si spune povestea. Una dintre cele mai cunoscute istorii legate de viata dupa moarte ii apartine neurochirurgului scolit la Harvard, Dr. Eben Alexander. Inainte de a vedea cum experienta sa legata de viata dupa moarte arunca in aer toate explicatiile stiintifice, iata cateva lucru despre neurochirurgul cu 25 de ani experienta in medicina creierului.

sufletul dupa moarteInainte de evenimentul care i-a schimbat viata, Dr. Eben Alexander nu credea in existenta lumii spirituale. Scolit in scoala de medicina si inconjurat de alti medici care credeau in materialism, el credea ca ideea de suflet era doar rodul imaginatiei unor oameni. Alexander si-a schimbat optica dupa ce a stat in coma 7 zile din cauza unei meningite bacteriene severe cand s-a aflat intr-o calatorie plina de culoare in viata dupa moarte. El a fost ghidat de un frumos inger care i-a aratat Sursa Divina, la care el s-a referit ca la „Om”.
Dupa ce s-a intors in corpul sau si a experimentat o vindecare miraculoasa neurochirurgul a scris cartea „Dovada ca Raiul exista”. Ceea ce Dr. Alexander a confirmat este ca viata pe pamant este doar un test pentru dezvoltarea personala, iar pentru trece acest test este sa invingi raul in timp ce transmiti dragoste si compasiune. Iata cateva dintre consideratiile facute de Dr. Alexander:

– Experienta din timpul calatoriei in viata dupa moarte a fost atat de „reala” si de intensa incat viata traita ca fiinta umana parea doar un vis artificial.

– Elementul principal al vietii dupa moarte este dragostea pura. Dragostea domina totul acolo si tocmai de aceea prezenta raului este infinitezimala. Daca vrei sa cunosti Universul, cunoaste dragostea.

– In viata de apoi toata comunicarea este telepatica. Nu este nevoie sa existe cuvinte vorbite si nici o separare intre tine si tot ce se intampla in jurul tau. La toate intrebarile din mintea ta primesti imediat un raspuns telepatic.
Cand este intrebat ce si-ar dori oricine sa stie despre lumea spirituala, el intotdeauna vine cu acest raspus: „Este pretios si iubit infinit mai mult decat ti-a putea vreodata imagina”. Esti intotdeauna in siguranta. Nu esti niciodata singur. Iubirea perfecta si neconditionala a lui Dumnezeu merge catre absolut toate sufletele.

Si dupa ce trece treizeci de zile prin iad, in ziua a patruzecea sufletul este adus de ingeri a treia oara la Scaunul Prea Sfintei si de viata facatoarei Treimi. De aceea, in ziua a patruzecea se face pomenire de patruzeci de zile pentru cel mort. Si atunci se face judecata particulara a sufletului, adica judecata prin care rânduieste Dumnezeu unde va sta sufletul pâna la judecata universala, sau la bine, sau la rau.

exista viata dupa moarte„Dragostea este, fara nicio indoiala, baza tuturor lucrurilor. Nu este vorba despre dragostea abstracta, cu tipul de dragoste de zi cu zi pe care oricine il simte –genul de dragoste cu care ne privim partenerul si copii sau chiar animalele de companie. In forma sa cea mai pura si puternica, aceasta dragoste nu este gelozie sau egoism ci este oferita neconditionat.
Aceasta este realitatea realitatilor, adevarul glorios incomprehensibil al adevarului care salasluieste si este parte din tot ce exista si va exista vreodata si nimeni nu poate intelege cu certitudine cine suntem si ce putem face pana nu-l cunoaste si nu-l implica in toate actiunile sale”.

Insa ce face aceasta experienta sa fie mai importante decat altele de acest fel traite de alte mii de oameni? Neocortexul lui Eben Alexander nu a functionat deloc in perioada in care acesta s-a aflat in coma, asa ca nu exista nicio explicatie stiintifica pentru care el a experimentat asta.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*