Autorităţile chineze obligate să dezmintă că se poate divorţa pe AliPay

Da, există inclusiv posibilitatea pe AliPay şi AliExpress să se obţină un divorţ. Platforma online de vânzări a reuşit să provoace şi acest subiect. După ce mai multe divorţuri între persoanele căsătorite în China au fost „comercializate” pe AliExpress sau, pe ânţelesul tuturor, pe Alipay. Cum s-a ajuns la această situaţie aflaţi din acest articol.

Autorităţile din Jiangxi, provincie din sudul Chinei, s-au văzut obligate să dezmintă că soţii pot completa procedurile de divorţ prin miniprogramul Alipay, principală platformă de plată online chineză, potrivit publicaţiei China Plus citată miercuri de EFE.

Anunţul intervine după lansarea unei noi funcţii apărute la Alipay, care permite obţinerea unui certificat digital de divorţ pentru cuplurile care deja au divorţat în provincia Jiangxi.

Un astfel de serviciu a suscitat o amplă polemică pe reţelele de socializare, cu detractori care semnalau că o astfel de funcţie va provoca un val de divorţuri ca urmare a simplităţii sale.

Este şi motivul pentru care autorităţile din Jiangxi s-au văzut obligate să clarifice polemica suscitată de noua aplicaţie digitală care, potrivit lor, nu va înlocui în niciun caz procedurile legale de divorţ.

Certificat de divorţ Alipay

”Certificatul de divorţ Alipay’ nu este decât o versiune electronică a altui certificat pe hârtie şi se poate procura după ce soţii au trecut printr-un proces de divorţ’, a declarat Luo Tiejun, de la Departamentul pentru Chestiuni Civile din Jiangxi.

În acest sens, atât certificatele electronice de căsătorie cât şi cele de divorţ sunt la fel de legale ca şi cele imprimate, a precizat responsabilul chinez.

Dezvoltată în comun de Alipay şi de executivul din Jiangxi, miniprogramul furnizează în total 110 servicii electronice în această provincie, precum plata unor facturi, sau programările la medic.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*